|

اختصاصی گسترش نیوز:

بهشت ورشکسته‌ها کجاست؟

دلیل اصلی که باعث شده گردشگری ورشکستگی، توجه سیستم‌های قضایی کشورها را به خود جلب کند این است که نوعی سوءاستفاده از قوانین حقوقی کشورهای مقصد به شمار می‌رود.

گسترش‌نیوز: گردشگری ورشکستگی یعنی مردم یک کشور به کشور دیگری نقل‌مکان می‌کنند تا در آنجا اعلام ورشکستگی کنند و بعد از انجام این کار به کشور اصلی خود بازمی‌گردند. چرا؟ آنها این کار را انجام می‌‌‌دهند تا در کشور جدید از قوانین نظام حقوقی آن بهره‌مند شوند و پیامدها و عوارض ورشکستگی خود را به حداقل برسانند. این پدیده در کشورهای اروپایی شایع‌تر است چون شهروندان این کشورها می‌توانند آزادانه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند.

varshekastegi.jpg

ایرلند در این زمینه بدنام است. امروزه گردشگری ورشکستگی به نام ایرلند گره خورده است. رکود و بحران مالی باعث شده است که میزان بدهکاری و عجز از پرداخت دیون در این کشور به‌شدت بالا باشد و آمار گردشگران ورشکسته‌ای که از این کشور به نواحی دیگر اروپا مهاجرت می‌کنند بالا باشد. بااین‌حال این نوع گردشگری اولین بار در انگلستان شکل گرفت. طبق گزارش‌های منتشرشده در سال ۲۰۰۹، شهروندانی که ملیت آلمانی و استرالیایی داشتند به شهر کنت انگلستان مهاجرت می‌کردند تا از مزایایی که در قوانین انگلستان برای ورشکستگی‌ و ورشکسته‌ها در نظر گرفته است بهره‌مند شوند و علاوه بر آن به سیستم قطارهای تندرو اروپا (یورواستار) نزدیک باشند.

انگلستان و ولز را بهشت بدهکاران اروپایی می‌دانند. فرایند اداری و قضایی اعلام ورشکستگی تقریباً در همه کشورهای اروپایی بسیار طولانی و زمان‌بر است اما در انگلستان فقط یک سال و حتی کمتر طول می‌کشد.

فرد برای اعلام ورشکستگی در انگلستان و ولز باید بتواند ثابت کند که «علاقه اصلی» او در یکی از نقاط این دو کشور دو کشور واقع شده است. اثبات این موضوع هم کار چندان سختی نیست؛ فرد ورشکسته کافی است ثابت کند که مدتی در فلان نقطه از کشور ساکن بوده است. اگر فرد بیشتر از ۶ ماه زندگی کرده باشد سیستم قضایی می‌پذیرد که واجد شرایط است و موضوع ورشکستگی او باید طبق نظام حقوق انگلستان بررسی شود.

دلیل اصلی که باعث شده گردشگری ورشکستگی توجه سیستم‌های قضایی کشورها را به خود جلب کرده آن است ‌که نوعی سوءاستفاده از قوانین حقوقی کشورهای مقصد به شمار می‌آید. البته بعضی بر این اعتقاد هستند که گردشگری ورشکستگی را نمی‌توان یک معضل و مشکل به شمار آورد چون نتیجه طبیعی مسافرت آزادانه شهروندان اتحادیه اروپا در کشورهای مختلف اروپاست. طبیعی است که مردم به استقبال نظام‌های حقوقی می‌روند که به نفعشان باشد.

کدخبر: 79089

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین