|

در گفت‌و‌گوی گسترش‌نیوز با رئیس کانون صرافان ایران مطرح شد:

طرحی جدید برای خریدوفروش آنلاین ارز

رئیس کانون صرافان ایران گفت: یکی از کارهای خوب بانک مرکزی آن است که در دو سال گذشته در امر قیمت‌گذاری ارز هیچ‌گونه دخالتی نکرده است.

گسترش نیوز : وضعیت کسب‌وکار صرافان کشور چگونه است؟ نرخ ارز به کدام سو می‌رود؟ برای یافتن پاسخ خود با رئیس کانون صرفان ایران به گفتگو نشستیم. کامران سلطانیزاده از طراحی نرم‌افزار جدیدی خبر داد که در صورت تایید توسط مراجع قانون امکان خرید و فروش آنلاین ارز را فراهم می آورد.

kamransotanizadeh.jpg

هزینه صرافی‌ها بیشتر شده

در ادامه از کامران سلطانیزاده درباره وضعیت این روزهای صرافان کشور سوال کردم. رئیس کانون صرافان در پاسخ این سوال اظهار داشت: وقتی بخش مالی کشور یعنی بانک‌ها و نهادهای دیگر با تحریم مواجه می‌شوند قاعدتاً نقل و انتقالات مالی به سوی صرافی سوق داده می‌شود و حجم قابل‌توجهی از معاملات به سوی صرافی‌های روانه می‌شود. بنابراین وضعیت کسب‌وکار صرافی‌ها و سود و منفعت آنها در مجموع به شرایط بستگی دارد. به این نکته هم باید توجه داشت که صرافی هزینه‌های بالایی دارد. به‌عنوان‌مثال پول بسیاری از همکاران ما بلوکه شده است، یا در شرایط تحریم نقل‌وانتقال ارز به‌هیچ‌عنوان کار آسانی نیست و هزینه‌ کارگزاری بسیاری به شرکت‌های خارج از کشور پرداخت می‌شود. تحریم همه این هزینه‌ها را به‌شدت بالا می‌برد و این هزینه‌های مازاد به صرافان فشار وارد می‌کند.

بانک مرکزی درایت به خرج داد

کامران سلطانیزاده در ارتباط با آینده بازار ارز و سمت‌وسوی آن اظهار داشت: همیشه سعی کرده‌ایم پیش‌بینی بد نداشته باشیم. ارز به‌شدت به زندگی روزمره مردم پیوند خورده است و کوچک‌ترین نوسان آن روی زندگی بسیاری از مردم تاثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال افزایش و کاهش قیمت ارز فورا تاثیر خود را روی بحث واردات نهاده‌های دامی و به تبع آن قیمت مرغ و گوشت و ... نشان می‌دهد. یکی از کارهای خوب بانک مرکزی آن است که در دو سال گذشته در امر نرخ‌گذاری ارز هیچ‌گونه دخالتی نکرده است. درایت به خرج داده شده و نرخ ارز به بازار و عرضه و تقاضا، سپرده شده است. اگر صادرکننده بخواهد ارز حاصل از صادرات را بفروشد می‌تواند ارز خود را با قیمت مدنظر خودش در سامانه نیما بفروشد. این فضای تعامل دوطرفه و روان که در بازار ارز ایجاد شده را باید به فال نیک گرفت.

کانون صرافان به دنبال آنلاین کردن خدمات ارزی

وی در ادامه از سیاست کانون صرافان برای حرکت به سوی اینترنتی کردن خدمات این بخش سخن گفت: سیاست‌گذاری ارز به دولت مربوط می‌شد و ما مجری سیاست‌ها هستیم. در این حوزه، کانون اپلیکیشنی طراحی کرده که طیف گسترده‌ای از خدمات را ارائه می‌کند. اعلام قیمت روز انواع ارز، رتبه‌بندی صرافی‌ها، پیشنهادات و انتقادات ازجمله امکانات و گزینه‌های ارائه‌شده در برنامه است. برنامه به گزینه موقعیت‌یاب مجهز شده و مردم در هر جای کشور می‌توانند به موقعیت صرافی‌ها دسترسی پیدا کنند. این برنامه، گزینه بانک‌یاب هم دارد. کاربران می‌توانند به خدمات ارائه‌شده توسط صرافی‌ها امتیاز دهند یا انتقاد کنند. می‌توانند قیمت لحظه‌ای ارز در صرافی‌های نزدیک خود را رصد و مقایسه کنند. در مجموع خواسته‌ایم فضای خریدوفروش ارز را روان‌، رقابتی و سالم کنیم. در آینده خدمات بیشتری در برنامه تعبیه خواهد شد.

کامران سلطانیزاده در ادامه افزود: مورد دیگری که در این اپلیکیشن به آن توجه شده به موضوع سیم‌کارت مربوط می‌شود. همان‌طور که می‌دانید طبق قانون، اطلاعات کد ملی افراد باید با اطلاعات سیم‌کارت مطابقت داشته باشد. در این خصوص مشکلاتی ایجاد شده بود. سیم‌کارت بسیاری از افراد به‌نام همسر یا اعضای دیگر خانواده بود و امکان خرید ارز از صرافی‌های مجاز را نداشتند. طبق تفاهمی که با شرکت ایرانسل حاصل شد مردم می‌توانند در محل هر صرافی، سیم‌کارت موردنیاز خود را تهیه و فعال کنند و هم‌زمان از خدمات ارز و سیم‌کارت استفاده کنند. امکان خرید بلیط از چند شرکت هواپیمایی مطرح در این زمینه از جمله قابلیت‌های دیگر نرم‌افزار است.

خریدوفروش اینترنتی منوط به تایید دولت است

رئیس کانون صرافان ایران در ادامه گفت: اگر مصوبات دولت اجازه دهد در آینده می‌توان به‌صورت آنلاین به خریدوفروش ارز پرداخت. البته این موضوع به تائید هیئت محترم دولت نیاز دارد. زیرساخت و بستر کار را پیش‌بینی و آماده کرده‌ایم. به‌محض تصویب مصوبه‌های لازم، مردم می‌توانند خریدوفروش ارز را در این اپلیکیشن انجام دهند. در این صورت فضای کار، رسمی و امن خواهد شد. در حال حاضر فضای آنلاین خریدوفروش، غیررسمی و نامطمئن است. به‌هرحال در یک سال آینده، وسعت برنامه را مرحله‌به‌مرحله افزایش خواهیم داد.

وی در تکمیل بیشتر این موضوع گفت: استخراج ارزهای دیجیتال مصوب شده است اما این اتفاق در مورد خریدوفروش آنلاین ارزها اتفاق نیفتاده است. به‌هرحال این یک خلأ است و باید برای پر کردن آن فکری کرد چون استخراج‌کننده باید امکان دادوستد داشته باشد. امیدواریم به کمک دولت و نهاد‌های تصمیم‌گیرنده و ناظر بتوان این برنامه را به بستر رسمی خریدوفروش ارز تبدیل کرد. در هشتمین سالگرد تاسیس کانون صرافان ایران (۲۱ دی‌ماه) از اپلیکیشن رونمایی می‌شود. کانون از انتقادات و پیشنهادات عموم مردم و کاربران استقبال خواهد کرد.

کدخبر: 79314

ارسال نظر