نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با گسترشنیوز مطرح کرد:
مجلس در برابر تصمیم غلط دولت ایستاد
عباسپاپیزاده: طرح بازگشت وزارت بازرگانی، سه بار به صحن مجلس آمد ولی نمایندگان حاضر نشدند به آن رای بدهدند. مجلس در برابر این تصمیم غلط دولت ایستاد.
گسترشنیوز: کدام طرحها و مصوبات مجلس دهم را میتوان مصداق موفقیت مجلس دهم در عرصه کشاورزی دانست؟ مجلسیها در کدام زمینهها نتوانستند به حال کشاورزی و کشاورزان کشور مفید باشند. نظر نایبرئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس را در این باره جویا شدیم. به گسترشنیوز همراه باشید.
اجرای قانون تمرکز وظایف کشور را الزامی کردیم
عباس پاپیزاده، نماینده دزفول و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در پاسخ این سوال اظهار داشت: با توجه به بیبرنامگی دولت در کلیت اقتصاد کشور میتوان گفت که دستکم، بخش کشاورزی بهخوبی توسط مجلس مدیریت شده است. در این حوزه کمتر اجازه دادیم که سوءمدیریت، تاثیر نامطلوبی بهجا بگذارد. بهعنوانمثال اجرای قانون تمرکز وظایف کشاورزی در دوره کنونی مجلس برای دولت الزامی شد. باید گفت که این قانون، کمک زیادی به خودکفایی بخش کشاورزی و رشد آن کرده است.
دولت دو سال است که میخواهد وزارت بازرگانی را برگرداند
پاپیزاده در بیان یکی از دستاوردهای مجلس به موضوعی پرداخت که همیشه چالشبرانگیز بوده و مخالفان و موافقان بسیاری داشته و دارد. وزارت بازرگانی ۸ سال قبل، منحل و وظایف آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شد. مهمترین استدلال مخالفان آن است که این وزارتخانه ذاتاً واردکننده است، سپردن سرنوشت تولیدکنندگان به آن اشتباه است و زمینه موازیکاری در یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد کشور را فراهم میآورد.
در برابر تصمیمات غلط میایستیم
نماینده مردم دزفول دراینباره گفت: دولت دو سال است که بهاشتباه، دنبال تشکیل وزارت تجارت است. این در حالی است که همه از سابقه وزارت تجارت یا بازرگانی و تاثیرات سوء آن آگاه هستیم. بهمحض تشکیل این وزارتخانه، واردات بهشدت افزایش یافت و حجم تولید در بخش کشاورزی آسیب دید. در زمان فعالیت این وزارتخانه شاهد واردات گسترده محصولات کشاورزی بودیم. مجلس در برابر این خواست دولت یعنی تاسیس دوباره این وزارتخانه وارداتمحور و ضدتولید مقاومت کرد و تاکنون اجازه چنین کاری را نداده است. این طرح سه بار به صحن آمد ولی مجلس حاضر نشد به آن رای بدهد. مجلس و اعضای کمیسیون کشاورزی همچنان اصرار دارند که باید در برابر تصمیمات غلط دولت که مصداق بارز آن اصرار به بازگشت این وازتخانه است میایستیم.
الگوی کشت باید نهادینه شود
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ این سوال که «در صورت ورود دوباره به مجلس روی چه موضوعاتی تمرکز خواهید کرد؟» اظهار داشت: الگوی کشت یکی از مباحث اصلی حوزه کشاورزی است و اگر بتوانیم آن را نهادینه کنیم تعداد زیادی از معضلات بخش کشاورزی حل خواهد شد. مازاد یا کسر تولید و صنایع تبدیلی ازجمله مشکلاتی هستند که با تکیه بر طرح الگوی کشت میتوان نسبت به حل آنها اقدام کرد. از طرف دیگر از این طریق میتوان بخشی از کشاورزی کشور را به سوی تامین محصولاتی که موردنیاز داخل است سوق داد. از رهگذر این طرح صنایع تبدیلی و به دنبال آن صادرات، رونق میگیرد. بهاینترتیب از کشاورزی معیشتی به سوی کشاورزی اقتصادی حرکت خواهیم کرد. بنده باشم یا نباشم این موضوع مهم است و در مجلس آتی باید روی کلیات آن کار کرد. امیدوارم که دولت و مجلس در دورههای آتی به جد روی این موضوع کار کنند و آن را به سرانجام برسانند.
لازم به ذکر است که طرح الگوی کشت توسط وزارت کشاورزی تدوین شده است. هدف از این طرح مدیریت منابع آب کشور (و در راس آنها عدم کشت محصولات بهشدت آببری مثل هندوانه) جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزی، تامین نیازهای اساسی بازار داخل و در یک کلام بهرهوری بیشتر بخش کشاورزی کشور بوده است.
ارسال نظر