اختصاصی گسترش نیوز:
ایران، تماشاچی بازار سودآور لیفتراکهای بزرگ
مطالعات بازارسنجی نشان میدهد که سودآوری شرکتهای فعال در حوزه تولید لیفتراکهای بزرگ همچنان روند صعودی داشته باشد.
گسترش نیوز: سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی کشاورزی ایران در گفتگو با گسترش نیوز یکی از مطالبات فعالان این صنف را صدور اجازه واردات لیفتتراکهای بزرگ بیان کرد. به اعتقاد او قیمت نمونههای داخلی بالاست و از طرف دیگر سازوکار تحویل آنها مانند خودرو بوده و مدتها طول میکشد. یکی از کاربریهای اصلی این نوع لیفتتراکها استفاده از آنها جهت بارگیری محمولهها در بنادر و اسکلههای تجاری است. ابوالقاسم دولابی کاظمی, دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی هم در پاسخ سوال ما اظهار داشت: «لیفتتراک در کشور ما دارای IPI داخلی است و امکان واردات نمونههایی که در داخل تولید میشود وجود ندارد. البته لیفتتراکهای سایز بالا, وارداتی هستند. حداکثر تناژ نمونههای داخلی هفت تن است. بههرحال تحویل لیفتراک مثل خودرو نیست و بسیار زودتر تحویل داده میشود».
صادرات و تقویت آن یکی از سیاستهای کلان کشور ماست و بهرهوری صادراتی درگرو وجود تجهیزات بارگیری مناسب در بنادر و اسکلههای متعدد کشور است. بدون شک یکی از این زیرساختها، لیفتتراکهای سنگین و فوق سنگین است. در نبود نمونههای داخلی باکیفیت، کشور راهی جز واردات نخواهد داشت. بههرحال دو راه بیشتر وجود ندارد، یا باید به این عرصه تولیدی بهشدت سودآور وارد شد یا زمینه واردات برنامهریزیشده را فراهم کرد و یکی از دغدغههای اساسی صادرکنندگان را برطرف کرد.
آمارها نشان میدهد که بازار لیفتتراکهای بزرگ و صنعتی در سال گذشته حدود بیستودو درصد رشد داشته است. فروش غولهای بزرگ این حوزه بیستویک درصد بیشتر شده است و برآوردها حاکی از آن است که سودآوری شرکتهای فعال در این حوزه به نسبت انحصاری در سالهای آتی روند صعودی داشته باشد.
شرکت تویوتا از سازندگان بزرگ لیفتتراک ازجمله لیفتتراکهای بزرگ مخصوص بنادر و اسکلههاست. این شرکت از سال ۲۰۱۷ رتبه اول فروش را به خود اختصاص داده است. آمار فروش بخشهای مختلف لیفتتراک توسط تویوتا حدود یازده میلیارد دلار بوده است. شرکت آلمانی کیون از دیگر سازندگان مطرح در عرضه تجهیزات بارگیری است و رتبه دوم جهان را به خود اختصاص داده است. رتبه سوم جدول هم به شرکت آلمانی یونگنهایرنیچ تعلق دارد. آلمانیها هم مثال ژاپنیها در عرصه لیفتتراکهای سنگین و فوق سنگین حرفهای زیادی برای زدن دارند. برخلاف لیفتتراکهای کوچک که کموبیش در بسیاری از کشورها تولید میشوند لیفتتراکهای صنعتی بزرگ, از نوع هایتک بوده و دانش فنی بالایی را طلب میکنند. پیچیدگی ساخت این محصول باعث شد که بازار این نوع لیفتتراکها عمدتاً در دست ده کشور پیشرفته صنعتی باشد. در آسیا علاوه بر ژاپن, کشورهای چین و کره جنوبی هم از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ این محصول راهبردی هستند.
ارسال نظر