پارسا: تنها راه تامین بودجه اخذ مالیات هوشمندانه است
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه معافیتهای مالیاتی، ساماندهی میشوند، گفت: پایههای جدید مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی سرمایه است.
گسترش نیوز: امیدعلی پارسا صبح امروز شنبه ۱۲ بهمن ۹۸ در جلسه صبحانه کاری با فعالان اقتصادی گفت: تنها منبع درآمدی دولت مالیات است و تنها در شرایطی میتوان مالیات از بخشهای مختلف اقتصادی کشور دریافت کرد که تولید، اقتصاد و صادرات رونق گرفته و مالیات ستانی بر مبنای آن صورت گیرد؛ این در حالی است که اگر یک دولت پیشرو در نظر گرفته شود، در آن بیش از ٩٥ درصد مردم اظهارنامه صادقانه ارائه داده و نرخهای مالیاتی به دنبال تحقق اهداف مالیاتی است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: در این میان، مالیات باید به صورت تصاعدی و متناسب با درآمد، ثروت و مصرف تعیین شود؛ به نحوی که آن ۵ درصد از جامعه نیز مالیات نمیدهند، باید به نحوی گرفتار شوند که ترجیح دهند مالیات خود را به موقع بپردازند
وی تصریح کرد: هر دولتی برای اعمال حاکمیت خود باید ٢٠ تا ٢٥ درصد از کل تولید ناخالص داخلی را در اختیار بگیرد تا با این سهم، بتواند امنیت، نظم، عدالت و کالاهای عمومی را تامین کند؛ این در شرایطی است که در ایران، بین ٧ تا ٨ درصد از درآمدهای جامعه به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار میگیرد و مشخص است که با این رقم نمیتوان تمام اقدامات مورد نیاز را انجام داد.
پارسا با بیان اینکه در دنیا سازمانهای امور مالیاتی به تمامی اطلاعات درآمدی، تولید، صادرات، واردات، تراکنشها و حسابها دسترسی دارند و هوشمندانه مالیات میگیرند، گفت: از آنجایی که بسترهای اخذ مالیات هوشمند در دنیا فراهم است، سازمانهای مالیاتی به حق مالیات از مردم دریافت کرده و عدالت مالیاتی برقرار است؛ این در حالی است در این کشورها، فرار مالیاتی وجود ندارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز خاطرنشان کرد: اخذ مالیات در کشور کاملا الکترونیکی است؛ اگرچه باید توجه داشت که اخذ الکترونیکی مالیات با اخذ هوشمند مالیات متفاوت است؛ چراکه در سیستم مالیاتی هوشمند، سازمان امور مالیاتی به تمامی اطلاعات دسترسی دارند و راهی برای فرار مالیاتی باقی نمیماند.
وی افزود: در قانون پیشبینی شده که هیچ دستگاه دولتی و غیردولتی عذر و بهانهای برای عدم ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی ندارد؛ این در حالی است که پیشنویس جدیدی برای قانون مالیاتهای مستقیم در سازمان امور مالیاتی تهیه شده که در آن، ساماندهی معافیت ها، طراحی پایههای جدید مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی بر سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ما در دنیا شاهد معافیت کامل بخشهای اقتصادی نیستیم، خاطرنشان کرد: اگرچه شاید ٨٥ درصد از بخش کشاورزی در ایران ضعیف است و باید از مالیات معاف باشد؛ اما ده درصد از فعالان این بخش درآمد خوبی دارند و باید مالیات بدهند؛ این درحالی است که بودجه عمومی کل کشور ٤٨٤ هزار میلیارد تومان است. و دولت برای تامین این بودجه، یا باید مالیات بگیرد، یا قرض کند و با سود آن بازگرداند، یا چاپ پول کند یا منابع طبیعی و املاک را بفروشد.
پارسا گفت: چاپ پول تورم زا بوده و اخذ مالیات غیرمستقیم از طبقات ضعیف و با درآمد ثابت، مشکل را بیشتر میکند که تنها راه برای ملت و حاکمیت، اخذ مالیات هوشمندانه متناسب با ثروت، درآمد و مصرف است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: جهت گیری نظام آن است که ایران به سمت مالیات هوشمند و نسل چهارم مالیات ستانی است و امیدوار هستیم فرار مالیاتی و فساد اداری با این اقدام از بین برود.
بررسی تراکنشهای بالای ۵ میلیارد تومان
پارسا گفت: بر اساس آییننامه جدید بررسی تراکنشهای بانکی، آن دسته از حسابهایی مورد بررسی قرار میگیرند که تراکنش آنها بالای ۵ میلیارد تومان باشد. ممکن است از این حسابها تنها ۲ تا ۳درصد مشمول پرداخت مالیات شود.
وی افزود: البته بررسی حسابها به مفهوم آن نیست که تراکنشها لزوماً مشمول مالیات میشود، بلکه پیشبینی آن است که دو تا سه درصد از این حسابها مشمول پرداخت مالیات شوند.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی حق دارد، حسابهای بانکی را تا ۵ سال قبل بررسی کند.
جرایم سنگین در انتظار وکلای متخلف
پارسا در پاسخ به این سوال که کارمندان قبل از دریافت حقوق خود، شاهد کسر مالیات هستند؛ اما قراردادهای میلیاردی مالیات نمیدهند، گفت: ما دو نوع مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده داریم که گاهی این دو با هم مختلط میشوند؛ در حالیکه مالیات مستقیم آن دسته از مالیاتی است که قانون فعلی میگوید که کل فعالیتهای فرهنگی و هنری معاف هستند؛ اما اینکه در اصلاحیه بعدی چه تصمیمی در سلسله مراتب اتخاذ تصمیم، گرفته میشود.
وی افزود: معافیت در امور فرهنگی و سینمایی منظور این است که ارزش افزوده بر روی بلیت سینماها نیاید و اینجا است که دیگر بحث سلبریتی مطرح نیست؛ حتی بحثها در این حد مطرح است که به مالیات بر ارزش افزوده نیز تسری نیابد.
پارسا در خصوص نصب کارتخوان در مورد مطب پزشکان و وکلا گفت: در این رابطه نشستی با جامعه پزشکی کشور برگزار شد که تفاهمنامهای داشتیم که سازمان نظام پزشکی کشور، به طور شایسته این موضوع را در داخل خود بررسی و به سرانجام برسانند.
وی با بیان اینکه آنچه که قانونگذار مهلت داده و تکلیف کرده، سازمان امور مالیاتی را مکلف به این میکند که اظهارنامهها را در خرداد سال بعد بررسی نماید و نتیجه را اعلام کند؛ این در حالی است که در مورد پزشکان با ابزارهایی که سازمان امور مالیاتی در اختیار دارد، به نتیجه قطعی در مورد نتیجه کارتخوانها و اظهارنامههای مالیاتی آنها خواهیم رسید.
پارسا در مورد اخذ مالیات از وکلا نیز گفت: اگر در این مدت تکلیف خود را انجام ندهد، در بررسی اظهارنامهها با آنها برخورد میشود. وکلا هم اگر تکالیف قانونی خود را انجام نداده باشند، با آنها همچون سایر بخشها برخورد میشود و جرایم سنگینی در انتظار آنها است.
وی افزود: ۹۸ درصد از پیشبینی درآمدهای مالیاتی محقق شده است. البته دولت در کمیسیون تلفیق، ۱۷۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در نظر گرفته است، اما باید دید که در صحن علنی مجلس چه اتفاقی رخ میدهد.
منبع: مهر
ارسال نظر