|

اختصاصی گسترش‌نیوز از هفتمین کنگره دامپزشکی طیور:

چرا هیچ‌کس مرغداری نمی‌خرد؟

حسن مهربانی یگانه گفت: مرغداری مثل بختکی است که امکان فروش آن وجود ندارد. مرغداری‌ها باید در بورس حضور داشته باشند.

گسترش نیوز: موضوع هفتمین کنگره دامپزشکی طیور که دیروز چهاردهم بهمن ماه ۹۸ آغاز به کار کرد و امروز هم دایر است بیماری‌های طیور است اما در پنل های تخصصی این کنگره به اقتصاد صنعت طیور هم پرداخته شد. حسن مهربانی یگانه، کارشناس اقتصاد طیور در بخشی از سخنرانی خود با نام وضعیت اقتصاد صنعت طیور مهم‌ترین مخاطرات پیش روی این صنعت را تشریح کرد. با گسترش نیوز همراه باشید.

mehrabanyeganeh.jpg

یگانه اظهار داشت: یکی از مخاطرات پیش روی صنعت طیور کشور آن است که سرمایه‌گذاری انجام‌شده قابلیت نقدشوندگی ندارد. به‌عبارت‌دیگر مرغداری‌های ما قابلیت خریدوفروش ندارند. در واقع مرغداری فقط توده‌ای بی‌ارزش از سیمان و آهن و تیروتخته است. در کشورهایی مثل آمریکا بیش از ۲۰ سال است که سهام مرغداری‌ها در بورس عرضه می‌شود اما هیچ‌کدام از مرغداری‌ها ما در بازار بورس حضور ندارند که مردم سهام آنها را خریدوفروش کنند. به تعبیر عامیانه مرغداری مثل بختکی است که امکان فروش آن وجود ندارد. اهمیت این ریسک که من از آن با نام ریسک نقدنشوندگی نام می‌برم به‌مراتب بیشتر از بیماری‌های طیور و آنفولانزا و سالمونلا است.

وی در ادامه افزود: مخاطره دیگر آن است که بیش از هشتاد درصد از نیاز صنعت طیور به نرخ ارز بستگی دارد. در این شرایط مرغدار در برابر تغییرات نرخ ارز هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد. دخالت سیاست‌گذاران هم به‌نوبه خود مانع بزرگی است. یکی از کارهای اصلی وزیر کشاورزی این است که نرخ ارز را اعلام کند؛ مردم بیشتر نخرید! قیمت‌گذاری مرغ چه ربطی به دولت دارد؟ این در حالی است که بازار تولید مرغ کاملاً رقابتی است و به دخالت دولتی نیازی نیست. هیچ مرغداری نمی‌تواند روی محصول مرغ یا تخم‌مرغ خود قیمت بگذارد.

در حاشیه برگزاری این همایش از این کارشناس صنعت طیور کشور درباره راه‌حل او برای مشکلات ذکرشده سوال کردیم. حسن مهربانی یگانه در پاسخ این سوال گفت: بهترین و تنها راه‌حل غلبه بر مخاطرات مطرح‌شده آن است که دولت دست از دخالت در امور مختلف این صنعت بردارد. تا وقتی‌که این اتفاق نیفتاده نمی‌توان انتظار داشت که صنعت طیور رشد کند. ریشه اصلی همه این مشکلات آن است که دولت در تمامی امور آن دخالت می‌کند.

وی در ادامه افزود: قیمت کنونی مرغ و تخم‌مرغ واقعی و مناسب است بنابراین دولت باید سیاست قیمت‌گذاری را متوقف کند و آن را به بازار و عرضه و تقاضا بسپارد. همان‌طور که گفته شد در شرایطی که بازار کاملاً رقابتی است هیچ‌کس نمی‌تواند قیمت بیشتری مشخص کند.

کدخبر: 83806

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین