در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس اتحادیه فروشندگان آهن مطرح شد:
گرانی ۳۰ درصدی آهن و فولاد
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد گفت: مازاد تولید داریم، از طرف دیگر از حجم سرمایهگذاری در بخش ساختوساز کاسته شده است. در این شرایط سوال ما این است که گرانی ۳۰ درصدی آهن در عرض یک ماه چه توجیهی دارد؟
گسترشنیوز: به تازگی صنف آهنفروشان اقدام به راهاندازی کمپین «نه به خرید هیجانی آهن و فولاد» کرده است. برای پیگیری بیشتر این موضوع با رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات در این رابطه اظهار داشت: «این نوع کمپینها معمولاً هنگام افزایش یا کاهش بیدلیل و بدون منطق قیمتها، شکل میگیرند. کمپین، ابتکار اهالی صنف است. همکاران ما در ارتباط با دلایل افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمتّها توجیه نیستند. سوال اینجاست که دلیل این گرانی چیست؟ بههرحال افزایش و کاهش قیمتها باید مستدل باشد. تولید باید برنامهریزیشده باشد؛ یعنی برای شرایطی مثل مازاد یا کمبود تولید، برنامه وجود داشته باشد اما متاسفانه در حوزه فولاد از سیاست مدون و راهبردی خبری نیست. این در حالی است که فولاد دومین صنعت مهم کشور ما بعد از نفت است. باید برای موضوعاتی مثل میزان تولید، مصرف و صادرات، برنامه داشته باشند. برنامهها، مقطعی و خلقالساعه است. بهاینترتیب روال عادی بازار به هم میخورد. تحریم و مشکلاتی مثل سخت شدن نقل و انتقالات مالی تاثیرگذار است بااینحال داشتن برنامه بلندمدت و مدون، یک نیاز است».
سالانه حدود ۲۶ میلیون تن آهن در کشور تولید میشود. ۱۷ میلیون تن در بازار داخل، مصرف میشود. حمیدرضا رستگار ضمن ارائه این آمار اظهار داشت: مازاد تولید داریم و از طرف دیگر از حجم سرمایهگذاری در بخش ساختوساز کاسته شده است. در این شرایط سوال ما این است که گرانی ۳۰ درصدی آهن در عرض یک ماه چه توجیهی دارد؟ حتی اگر فاکتورهایی مثل تورم و افزایش هزینههای تولید را هم لحاظ کنیم این افزایش قیمت معقول به نظر نمیرسد. به عنوان متولی توزیع، که به صورت مویرگی و مستقیم با مصرفکننده در ارتباط هستیم این گرانی را منطقی نمیدانیم. این وضعیت نشانگر آن است که تصمیمات اخذشده در حوزه فولاد، نابسامان است. مسئولان دخیل در این موضوع باید پاسخگو باشند و دلایل گرانی را تشریح کنند تا اعضای صنف قانع شوند. سوال ما آن است که سازوکار قیمتگذاری فولاد دقیقاً به چه صورت است؟ چرا توزیعکنندگان رسمی فولاد د جریان کم و کیف قیمتگذاری نیستند؟ چرا خود را از مشورت با توزیعکنندگان بینیاز میبینند؟ بههرحال تا این لحظه هیچ توضیحی ارائه نشده است.
وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: فولاد با محصولی مثل بنزین فرق دارد. تردد بیجا ممکن است باعث افزایش مصرف و درنتیجه توسل به سیاست افزایش قیمت شود ولی فولاد اینگونه نیست. فولاد صرف پروژههایی میشود که چند سال طول میکشند. مصرف فولاد، شاخص توسعهیافتگی کشورهاست. باید دید چه کسانی مسبب ایجاد رانت در بازار فولاد هستند. زنجیره تولید تا مصرفکننده کنترل شود. خواسته ما آن است که زنجیره فولاد به تولیدکنندگان و توزیعکنندگان اصلی و واقعی محدود شود چون ورود دیگران باعث نابسامانی و افسارگسیختگی بازار میشود.
ارسال نظر