گسترشنیوز بررسی میکند:
کرونا خباثت دلالان را رو کرد
در بررسی میدانیای که از ۷ داروخانه واقع در محدوده میدان ولیعصر و میدان کریم هفتتیر به عمل آوردیم فقط از دو مورد، جواب «تمام کردیم» نشنیدیم. اگر هنگام مراجعه به فروشگاههای اینترنتی با برچسب ناموجود مواجه شدید تعجب نکنید.
گسترشنیوز: همه ما شنیدهایم که کار از محکمکاری عیب نمیکند ولی آمارها چیز دیگری میگوید. وقتی پای جان انسان در میان باشد یک نفر هم زیاد است بااینحال آمارها نشان میدهد درصد تقریبا ناچیزی از مبتلایان به کرونا فوت شدهاند. بیماری مثل آنفولانزا به مراتب خطرناکتر از کروناست است.
دبیر انجمن پزشکان ایران در گفتوگو با گسترش نیوز اظهارکرد که بعضی انواع ماسکها تا حدی کارآمد هستند اما همه نیاز نیست ماسک بزنند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم اظهارکرد: ضرورتی ندارد همه از ماسک استفاده کنند ماسک برای کسانی است که دچار تب، آبریزش و سرماخوردگی شدهاند و با این کار از انتقال ویروس جلوگیری میشود؛ به جای استفاده از ماسک حتیالامکان از حضور در مجامع و اماکن شلوغ خودداری شود.
خلاصه حرف متخصصان و مقامات آن است که لازم نیست همه از ماسک استفاده کنند اما انگار زور هیچ متخصصی به کرونا و ترس ابتلا به آن نمیرسد. همه اصرار وسواسگونهای به استفاده از ماسک دارند. هجوم مردم به داروخانهها ماسک و ژل و اسپری ضدعفونیکننده را به کالایی نایاب تبدیل کرده است.
در بررسی میدانیای که از ۷ داروخانه واقع در محدوده میدان ولیعصر و میدان کریم هفتتیر به عمل آوردیم فقط از دو مورد، جواب «تمام کردیم» نشنیدیم. اگر هنگام مراجعه به فروشگاههای اینترنتی با برچسب ناموجود مواجه شدید تعجب نکنید. کلینیکهای درمانی خصوصی هم از افزایش قیمت ماسکهای جراحی و ارسال باتاخیر سخن میگویند.
سیل اخبار کرونایی و دیدن تصاویر قرنطینه و انتقال محتاطانه مبتلایان چینی به بیمارستان و دستبهدست شدن آنها در شبکههای اجتماعی همه را گوشبهزنگ کرده بود اما داروخانهها هنوز نوشته «ماسک و ژل ضدعفونیکننده» نداریم را روی شیشهها نصب نکرده بودند. با انتشار و تایید رسمی ابتلای تعدادی از هموطنان و هجوم خریداران، موجودی ماسک بهسرعت تمام شد. گفته میشود که بعضی از داروخانهها احتکار کردهاند! دادستان عمومی و انقلاب تبریز از پلمب سه داروخانه محتکر خبر داد. مدیرکل تعزیرات تهران از کشف انباری که ۵۰ هزار ماسک در آنجا احتکار شده بود خبر داد. انگشت اتهام، دلالان و سودجویان را نشانه رفته است. آب گلآلود شده و دلالان قدر بازاری که ترس آفریده را میدانند. گفته میشود که آنها موجودی داروخانهها را خالی کردهاند تا کمبود مصنوعی ایجاد شود و ماسک را به قیمتی که میخواهند روانه بازار کنند. بررسی قیمتها نشان میدهد که قیمت یک ماسک معمولی جراحی که زیر ۵۰۰ تومان به فروش میرسید اکنون به دو هزار تومان رسیده است.
به نظر میرسد که کمبود ماسک در بازار ربطی به عدم تولید کافی آن ندارد. حسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی از تولید روزانه یکمیلیون و ۵۰۰ هزار ماسک خبر داد. کمبود و گرانی ماسک، صرفنظر از اهمیت اقتصادی به لحاظ فرهنگی و روانی هم نگرانکننده است. بههرحال دلالان و محتکران مریخی نیستند. آنها هموطنانی هستند که در قاموس و مرامشان، پول بیشتر از جان و سلامت انسانها میارزد. چینیها در دل ماجرای کرونا هستند، همه هم ماسک میزنند اما چینیها ماسک و مواد ضدعفونیکننده را نردبان رسیدن به ثروت نکردهاند.
ارسال نظر