در گفتوگوی گسترشنیوز با کارشناس حوزه خودرو مطرح شد:
چهارراهی سرمایهگذاری / خودرو، مسکن، بورس یا ارز؟
کارشناس حوزه خودرو میگوید: در حال حاضر ریسک سرمایهگذاری در حوزه خودرو کمتر از سایر بازرهاست اما در مقابل وضعیت از لحاظ نقدشوندگی متفاوت است.
گسترشنیوز: این روزها بازار خودرو شرایط آشفتهای دارد اما با این وجود بسیاری از افراد همچنان نگاه سرمایهای به این بازار دارند. یکی از دغدغههای بسیاری از مردم انتخاب محلی مناسب برای سرمایهگذاری از میان چهار بازار بورس، خودرو، مسکن و ارز است. با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور انتخاب گزینهای درست در این زمینه کمی سخت شده و همچنان بسیاری در این زمینه تردید دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر ابتدا در خصوص حوزه خودرو و سپس انتخاب گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری گفتوگویی با فربد زاوه، کارشناس حوزه خودرو ترتیب دادیم که در ادامه گزارش مشروح آن را میخوانید.
زاوه ابتدا در خصوص وضعیت فعلی بازار خودرو گفت: فعلا در بازار خودرو هیچ خبری نیست و قیمتها نیز اعلام نمیشود. افزایش قیمتهای اخیر در بازار نیز معلول سیاستهای تورمی است. انتظار معجزه داشتن در اقتصاد با وجود سیاستهایی که در پیش گرفته شده را نباید داشت. در حد فاصل سال ۹۷ تاکنون اجناس تقریبا ۴۰۰ درصد گران شدهاند و همه چیز ۴ برابر شده است؛ از قیمت ملک گرفته تا خودرو و این قضیه به ارز و کالاهای اساسی نیز میرسد.
وی ادامه داد: اتفاقا یکی از کمترین میزانهای تورم را در بازار، خودرو داشته است. پراید سال گذشته حدود ۲۲ میلیون تومان بود و در حال حاضر تقریبا ۶۰ میلیون تومان شده است. در صورتی که این وضعیت را با شرایط موجود در بازار مسکن و ارز مقایسه کنیم میتوان به این نتیجه رسید که پراید حتی ۲۲ میلیون تومان دیگر برای افزایش قیمت جا دارد! راه مقابله با این قضیه نیز این نیست که چندین نفر دلال را دستگیر کنیم. راه حل این مشکل این است که سیاستهای مرتبط با نقدینگی کشور تغییر کند. به دلیل این که سیاستها تغییر نمیکند در نتیجه با چنین وضعیتی در بازار خودرو مواجه شدهایم.
پیشبینی وضعیت بازار خودرو در سال ۹۹
زاوه گفت: اخیرا نیز قیمت خودرو اعلام نمیشود و چنین راههایی برای جلوگیری از افزایش قیمت خودرو درست نیست. اگر قیمتها اعلام نشود و یا سایتهای آگهی را متهم بدانیم تمامی این موارد به نوعی فرار از پاسخگویی است. اقتصاد ایران به صورت کلی متورم است و در سال آینده تورم نیز بیش از این خواهد بود چرا که کسری بودجه نیز بسیار بالاست. زمانی که کسری بودجه داریم طبعتا وضعیت تورم همچنان بحرانی است و در این شرایط میتوان گفت قیمت خودرو برای سال آینده نیز افزایشی خواهد بود. حتی این احتمال وجود دارد که قیمت خودرو برای سال آینده ۲ برابر نیز بشود.
بازاری که کمترین ریسک را دارد
وی در رابطه با بهترین گزینه برای سرمایهگذاری اظهار کرد: اگر بخواهیم نوسانگیری داشته باشیم در زمینه خودرو تورم بخشی کمتری داریم. در زمینه بورس نیز با چنین شرایطی مواجه هستیم و افزایش شاخص بورس در واقع ورود تورم است. در بازارها افرادی باهوش وارد حوزههایی میشوند که در حال رشد است و در سه چهارم آخر رشد از آن خارج میشوند و به بازار دیگری با تورم بخشی کمتر ورود میکنند. در بازارهای موجود شامل مسکن، بورس، خودرو و ارز حوزه خودرو کمترین تورم بخشی را دارد. بعد از این حوزه بورس و سپس ارز و مسکن از لحاظ میزان تورم بخشی قرار دارند. اما از طرفی دیگر از لحاظ نقدپذیری ارز بهترین حالت قرار دارد و بعد از آن بورس و سپس خودرو و مسکن در رتبههای بعدی قرار دارند. اما به طور کلی از لحاظ سرمایهگذاری بازار خودرو کمترین ریسک را از لحاظ سرمایهگذاری دارد.
ارسال نظر