در گفتگوی رئیس اتحادیه فروشندگان ماشينآلات كشاورزي و صنعتي با گسترشنیوز تشریح شد:
سه شاهکار تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی
علی توسطی گفت: در حال حاضر با مشکل کمبود دستگاه سمپاش روبرو هستیم. تولید پمپهای آب، دستگاه اینورتر و گیربکس صنعتی؛ سه دستاورد مهم تولیدکنندگان این حوزه در یک سال اخیر است.
گسترشنیوز: در ادبیات توسعه؛ ماشینآلات کشاورزی و صنعتی حوزهای زیرساختی، توسعهبخش و حیاتی به شمار میآید. یک سال اخیر بر اهالی این صنعت چگونه گذشت؟ برای یافتن پاسخ این سوال با رئیس اتحادیه فروشندگان ماشينآلات كشاورزي صنعتي، ساختماني و لوازمیدکی كشاورزي به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
علی توسطی، رئیس اتحادیه فروشندگان ماشينآلات كشاورزي صنعتي، ساختماني و لوازمیدکی كشاورزي اظهار داشت: تورم و تشدید تحریمها در سال ۹۷ روی همه حوزههای اقتصادی و ازجمله صنف ماشینآلات کشاورزی تاثیر گذاشت. البته خوشبختانه امسال افزایش نزولات الهی به حال کشاورزی کشور بسیار مفید بود. بخش ماشینهای کشاورزی به واسطه افزایش نزولات جوی تولید در حوزههایی مثل مرکبات افزایش یافت.
وی در ادامه گفت: ذخایر کشور تاکنون جوابگو بوده است. نوسان قیمت داشتهایم ولی کمبود محسوسی وجود نداشته است. متاسفانه در چند روز اخیر در ارتباط با دستگاههای سمپاشی به شدت با مشکل مواجه شدهایم. سازوکار عرضه و تقاضا به هم خورده است. شیوع ویروس کرونا، برگ آخر حوادث تلخ این سال پرماجرا بود و الان با معضل کمبود سمپاش مواجه شدهایم. شاهد افزایش تقاضا برای این وسیله هستیم چون فصل کشاورزی شده و همزمان، تقاضای خانگی و اداری هم افزایش یافته است. امیدواریم این مشکل زودتر برطرف شود.
اتفاقات خوبی که امسال افتاد
وی در ادامه گفت: در ارتباط با بخش صنعت هم باید گفت که ماشینهای کشاورزی و ساختمانی، بدونشک یک بخش زیربنایی و زیرساختی است که روند توسعه صنعتی و کشاورزی ما به وضعیت آن بستگی دارد. همکاران باید بتوانند دانش و فناوری روز را در نمایشگاههای بینالمللی رصد کنند و به کشور آورند که در نهایت بعضی از کالاها در جریان مهندسی معکوس، تولید یا مونتاژ شوند. امسال را با همه فراز و نشیبهای آن پشت سر گذاشتهایم. یکسری از کالاها از طریق دور زدن تحریمها تامین شد. تحریم به فرصت تبدیل شد و بعضی همکاران شروع به مونتاژ بعضی اقلام کردند. قدم خوبی بود ، کاش این اتفاق سالها قبل رخ میداد. نرخ تولید داخل در حال حاضر به بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.
سه دستاورد مهم
وی در ادامه افزود: یکی از پرمصرفترین کالاها در حوزه کشاورزی، پمپهای آب است. دراینارتباط باید گفت که همکاران در حوزه اینورترهای صنعتی اقدام به تولید داخلی کردند. بهعبارتدیگر آنها وارد بخش الکترونیک دستگاههای مکانیکی شدند. علاوه بر این در ارتباط با تولید پمپهای آب کارهای بسیار خوبی شروع شده است. این اقلام قبلاً به صورت پراکنده تولید میشد اما اکنون شکل انبوه به خود گرفته است. فناوری اینورتر از نوع پیچیده و برتر است و این اتفاق جای خوشحالی دارد. کیفیت کالاهای تولیدشده بسیار خوب است. شاید اگر ارتباطات لازم برای دسترسی به بازارهای بینالمللی داشته باشیم بتوانیم این کالاها را صادر کنیم. در این صورت دیگر صرفاً بحث برطرف کردن یک نیاز مقطعی در میان نخواهد بود.
توسطی تولید گیربکسهای صنعتی را یکی دیگر از دستاوردهای اهالی این صنعت برشمرد و افزود: تولید الکتروپمپهای آبرسانی و الکتروپمپهای صنعتی اهمیت بسیاری دارد. در نبود این موارد، هیچ کالای مصرفی تولید نخواهد شد. همه کشورهایی که فرایند توسعه را شروع کردهاند از کپیبرداری و مونتاژ شروع کردهاند و به تدریج باور تولید کامل به وجود آمده است. در قرن بیست و یکم به تولید دوباره چرخ نیاز نیست. کشورهای دیگر مراحل کار را طی کردهاند و میتوان با استفاده از استاندادرهای آنها، تمام یا بخشهایی از کالاها را تولید کرد. در حوزه گیربکسهای صنعتی این گونه شد. بهترینهای برند گیربکس به آلمان تعلق دارد. همکاران ما این قطعات را مهندسی معکوس کردند. نمیتوان گفت که کیفیت به صورت صد درصد با نمونه آلمانی برابری میکند اما کیفیت بسیار خوبی دارند و از لحظات قیمت هم تفاوت فاحش دارند. کیفیت گیربکسهای تولیدشده با قیمت تناسب کامل دارد و با استقبال صنایع و کارخانجات قرار گرفته است.
ارسال نظر