|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

چهار قاتل استارت‌آپ‌‌ها

خیلی از بنیان‌گذاران کسب‌وکارها، چیزی که اصلاً مشکل به حساب نمی‌آید را مشکل به حساب می‌آورند یا در اهمیت آن اغراق می‌کنند. آنها به اشتباه فکر می‌کنند که مشتریان واقعاً به فلان کالا نیاز دارند درحالی‌که این‌گونه نیست.

گسترش‌نیوز: راه‌اندازی کسب‌وکاری که قبلاً مشابه‌اش وجود نداشته است کار راحتی نیست. بیشتر کسب‌وکارهای نو به خاطر ارتکاب یکی از خطاهای زیر با شکست مواجه می‌شوند. هر یک از این خطاها نقش قاتل کسب‌وکار را بازی می‌کنند. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

KASBVKAR2.jpeg

توهم وجود مشکل

بنیان‌گذاران همه کسب‌وکارها می‌خواهند استفاده از محصولشان باعث خوشحالی مشتریان شود. آنها مؤثرترین ابزار برای حل «یک مشکل» را پیدا می‌کنند. کسب‌وکارهای جدید معمولاً از همین نقطه (پیدا کردن یک مشکل) شکل می‌گیرند. مشکل اینجاست که خیلی از بنیان‌گذاران چیزی که اصلاً مشکل به‌حساب نمی‌آید را مشکل به‌حساب می‌آورند یا در اهمیت آن اغراق می‌کنند. آنها به‌اشتباه فکر می‌کنند که مشتریان واقعاً به فلان کالا نیاز دارند! به‌این‌ترتیب در تله‌ای که نتیجه توهم خود آنهاست گرفتار می‌شوند. برای جلوگیری از این مشکل بزرگ باید با مشتریان بالقوه صحبت کرد و نمونه‌ای از محصول خود را در اختیار تعدادی از آنها قرار دهید. قانون معروف به جذابیت ۵۰ درصد را هم فراموش نکنید: ۵۰ درصد انرژی خود را صرف کار روی محصول و ۵۰ درصد را صرف جذب مشتری کنید. حتما به مشتریان بگوید که بدون راهنمایی و انتقاد آنها نمی‌توانید محصولی کاربردی بسازید. هنگام ساخت یک محصول، مشتریان بهترین مشاور شما خواهند بود.

گنجاندن قابلیت‌های بسیار

بسیاری از کسانی که یک کسب‌وکار را راه‌اندازی می‌کنند محصول خود را پر از قابلیت‌های مختلف می‌کنند. آنها فکر می‌کنند که این کار ارزش‌افزوده محصول را بیشتر می‌کند. به‌هرحال در این کار زیاده‌روی می‌شود؛ به‌طوری‌که ایده و مشکلی که محصول در اصل برای برطرف کردن آن ساخته شده است گم می‌شود. فراموش نکنید که برای پیمودن یک مسیر کوتاه درون‌شهری یک دوچرخه معمولی کفایت می‌کند و به هواپیمای پیشرفته نیاز نیست. بهترین سیاست آن است که حداقل در ابتدای کار، محصول را در ساده‌ترین شکل ممکن طراحی و تولید کنید.

انعطاف‌پذیری کم

یکی از مشاوران اقتصادی می‌گوید: هنگام طوفان مثل نخل باش. وقتی طوفان آغاز می‌شود درختان راست‌قامت و بلند قبل از همه سقوط می‌کنند. در دنیای کسب‌وکار بدون انعطاف‌پذیری نمی‌توان به بقا ادامه داد. باید همسو با بادها و طوفان‌ها تغییر جهت دهیم و در اعماق خاک ریشه بدوانیم. بازار پر از بادها و طوفان‌های تجاری است. بسیاری از ما این‌گونه فکر نمی‌کنیم اما واقعیت آن است که بنیان‌گذار یک کسب‌وکار باید به بازار و اوضاع‌واحوال آن اعتماد کند. ریشه‌های ما در این دنیای بی‌رحم، فرهنگ کاری و اعضای گروه است. هرچه فرهنگ‌سازمانی و شرکتی و توانمندی‌های اعضای گروه بیشتر باشد بر قدرت کسب‌وکار افزوده می‌شود. بیشتر بنیانگذاران هنگام شروع کار از یک ایده خاص شروع می‌کنند اما در ۹۹ درصد از موارد از طریق ایده‌ای به موفقیت می‌رسند که ایده ابتدایی آنها نبوده است. کسب‌وکارهای موفق آنهایی هستند که نیاز مشتری را به‌خوبی و به‌طور مستمر تحلیل می‌کنند. تغیر ایده و محصول را باید تا رسیدن به رضایتمندی مشتری ادامه داد. این فرایند ابتدا و انتها ندارد.

شجاعت رویارویی با واقعیات ناخوشایند

اغلب فرض را بر این قرار می‌دهیم که کار را به نحو احسن انجام می‌دهیم و بنابراین از دیدن و شنیدن واقعیات ناخوشایند خودداری می‌کنیم. این موضوع نه‌تنها اهالی یک کسب‌وکار را ضعیف می‌کند بلکه همین موضوعات به‌ظاهر پیش‌پاافتاده حکم بمب ساعتی به خود خواهند گرفت. سخت‌کوشی مدام جهت ارتقای استاندارد کار یکی از عناصر اصلی موفقیت هر کسب‌وکاری است. برای همین است که ایجاد و تقویت فرهنگ شفافیت و توجه به نقاط ضعف تا به این حد اهمیت دارد. در مقام بنیان‌گذار یک کسب‌وکار اجازه ندهید اسیر این توهم شوید و درصدد ارتقای محصول یا خدمتی که به بازار ارائه می‌کنید باشید. قانون بنیادی یک درصد را فراموش نکنید. اگر هرروز به میزان یک درصد پیشرفت داشته باشید به آن معنا نیست که آخر سال ۳۶۵ درصد رشد کرده‌اید. درواقع شما ۳۷ برابر سال گذشته رشد کرده‌اید.

کدخبر: 89452

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین