|

اختصاصی گسترش نیوز:

تصمیم‌گیری تجاری موفق با قانون هفتاد چهل

طبق قانون هفتاد چهل مدیران و رهبران فقط زمانی باید تصمیمات مهم بگیرند که به چهل تا هفتاد درصد اطلاعات موردنیاز دسترسی داشته باشند.

گسترش نیوز: اگر می‌خواهید مدیر یا رهبر تجاری بزرگی شوید باید توانایی گرفتن تصمیمات صحیح و سنجیده را داشته باشید. برای طراحی یک محصول جدید یا انتخاب جامعه هدف یک کالای خاص یا طبقه‌بندی دفاتر مالی باید تصمیم‌گیری کرد. بدون شک یکی از مهارت‌های رهبران تجاری موفق توانایی تصمیم‌گیری آنهاست. بسیاری از آنها در تصمیمات خود از قانون هفتاد چهل استفاده می‌کنند. برای آشنایی با این قانون و آشنایی با نحوه استفاده از آن با گسترش نیوز همراه باشید.

amarkasbokar0720.jpg

در هر تصمیمی که می‌گیریم متغیرهای زیادی دخیل هستند: به‌عنوان‌مثال میزان دانش و تجربه یا مقدار خطرپذیری ما. البته در عمل بسیاری از موقعیت‌ها به شدت مبهم و نامشخص هستند و این موضوع تصمیم‌گیری را به عملی سخت و آزاردهنده تبدیل می‌کند. تعداد این نوع موقعیت‌ها به‌ویژه در دنیای کسب‌وکار بسیار زیاد است.

طبق قانون هفتاد چهل مدیران و رهبران فقط زمانی باید تصمیمات مهم بگیرند که به چهل تا هفتاد درصد اطلاعات موردنیاز دسترسی داشته باشند. تصمیم‌گیری با اطلاعات کمتر از چهل درصد مثل کشیدن ماشه است. در حالت ایده آل بهتر است منتظر بمانید که اطلاعات دردسترس بیشتر از هفتاد درصد شود اما در دنیای تجارت متغیر زمان ممکن است باعث از دست رفتن فرصت‌های ناب شود. آیا باید به انتظار نشست تا اطلاعات بیشتری به دست آید؟ آیا شرکت یا سازمان من به خاطر تعلل در تصمیم‌گیری من هزینه خواهد داد؟ این‌ها سوالاتی هستند که ذهن هر مدیر و رهبر تجاری را به خو د مشغول می‌کنند.

قانونی که دو بخش دارد

به‌عنوان یک قاعده کلی و منطقی شما برای تصمیم‌گیری صحیح و آگاهانه به مقدار مشخصی از اطلاعات مهم نیاز دارید اما این به آن معنا نیست که از تصمیم‌گیری و مواجه با موقعیت پیش رو طفره بروید. قانون هفتاد چهل از دو قیمت تشکیل شده است.

بخش اول: درصدها را تحلیل کن

این فرمول را به یاد داشته باشید: p=۴۰-۷۰. به‌عبارت‌دیگر موفقیت مساوی است با چهل تا هفتاد. پی یعنی احتمال موفقیت و آن دو عدد هم به معنای درصد اطلاعات موردنیاز است. البته اعمال این فرمول آسان نیست اما به‌عنوان مدیر شرکت یا سازمان باید تصمیم‌گیری کنید. باید ببینید که آیا اطلاعات در درسترس شما کفایت می‌کند یا نه.

قانون دوم: به غریزه‌ات اعتماد کن

ممکن است به این نتیجه برسید بین چهل تا هفتاد درصد اطلاعات را به دست آورده‌اید. اکنون وقت آن است که به غریزه و قدرت شهودی خود اعتماد کنید و تصمیم نهایی را بگیرید. رهبران واقعی درست همین‌جاست که ماهیت توانمند خود را نشان می‌دهند و از موقعیت پیش رو برای خود و شرکت و سازمانشان موفقیت خلق می‌کنند.

نتایج

هر عملی نتیجه‌ای به همراه دارد اما عمل نکردن هم پیامدهای خاص خودش را دارد. در دنیای واقعی دسترسی به اطلاعات کامل عملاً نادر است و برای همین است که باید با تکیه بر اطلاعات کم یا متوسط تصمیم‌گیری کرد. بیایید به پیامدهای مختلف تصمیم‌گیری نگاهی بیندازیم.

پیامدهای عمل هنگامی‌که کمتر از چهل درصد اطلاعات موردنیاز را دارید:

  • تصمیمات ممکن است درست باشند اما به خاطر نبود اطلاعات درباره جوانب خاصی از موقعیت پیش رو ممکن است دقیق نباشند.
  • تصمیمات معیوب که معمولاً به ضرر تجاری منجر می‌شوند.
  • تصمیمات نسنجیده. این نوع تصمیمات ممکن است به حال کسب‌وکارها مفید باشند اما چون در اخذ آنها به تامین بعضی نیازهای مشتریان توجه نشده است ممکن است در بلندمدت مخرب باشند.
  • تصمیمات غلط. بیشتر این تصمیمات در صورت وجود اطلاعات لازم قابل‌اجتناب هستند.

تصمیم‌گیری با اطلاعات بیشتر از هفتاد درصد احتمالاً به یکی از نتایج زیر منجر می‌شود:

  • از دست رفتن مشتری (چون مشتری منتظر نمی‌ماند که اطلاعات شما تکمیل شود)
  • آسیب دیدن کارکنان به‌واسطه تعلل زیاده از حد شما در تصمیم‌گیری ( به‌عنوان‌مثال موکول کردن ارتقای شغلی کارمندان به رسیدن به فلان درصد سود عملاً باعث ایجاد بی‌انگیزگی یا نارضایتی شغلی می‌شود)
  • عقب ماندن از رقبا و کاهش فروش
  • از دست رفتن فرصت برای اصلاح اشتباهات ( بعضی عیوب کالاها و خدمات جدید بعد از عرضه به بازار مشخص می‌شوند اما شما همچنان گزینه‌های جدید خود را نگه داشته‌اید)

همان‌طور که مشاهده می‌کنید اطلاعات بیشتر لزوماً به نتایج بهتری منجر نمی‌شود. هیچ‌کس موافق تصمیم‌گیری عجولانه نیست و دنیای تجارت هم معمولاً تصمیمات غلط را به شدیدترین شکل ممکن مجازت می‌کند اما بحث اینجاست که به‌عنوان مدیر یا رهبر یا شرکت باید بتوانید به شم و غریزه خود اعتماد کنید و با تکیه بر اطلاعات چهل تا هفتاد درصدی تصمیمات تعیین‌کننده بگیرید.

منبع: digitalkickstart.com

کدخبر: 90446

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین