در گفتگوی گسترش نیوز با رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران بررسی شد:
وضعیت بازار طلا بعد از بازگشایی طلافروشیها
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: امیدوار هستیم قیمتهای بورس با قیمتهای کف بازار همخوانی داشته باشد. منطقی نیست که قیمت سکه در بازار و بورس تفاوت داشته باشد چون این دو از نظر وزن و مشخصات یکسان هستند.
گسترش نیوز: اگر مشکل خاصی به وجود نیاید فعالان صنف طلا و جواهر سیام کسبوکار خود را از سر میگیرند. گفته میشود که تعطیلی طولانی طلافروشی و خالی شدن میدان معاملات برای دلالان در افزایش قیمت طلا بی تاثیر نبوده است. آیا شاهد شکلگیری حباب در قیمت این ماده گرانبها هستیم؟ آیا با آغاز به کار دوباره طلافروشیها قیمتها هم تغییر خواهد کرد؟ از همه مهمتر کرونا و وقفه طولانیمدت تا چه حد روی کسبوکار اهالی این صنف تاثیر گذاشته است؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به گفتگو نشستیم. با گسترش نیوز همراه باشید.
مصنوعات طلا از اواخر بهمن متقاضی چندانی نداشتهاند آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: «افزایش و کاهش قیمتها تابع دو عامل اصلی است. البته حاشیههایی مثل ویروس کرونا هم تاثیرگذار هستند. منظور از آن دو عامل، قیمت جهانی و وضعیت قیمتها در بازار ارز کشور است. اگر این دو عامل شدت پیدا نکنند آرامش به بازار بازخواهد گشت. التهاب در وضعیت این دو عامل روی قیمت طلا و سکه اثر خواهد گذاشت. در بحث مصنوعات طلا خیلی مشکل نداریم چون در صورت نبود متقاضی برای آنها بعید است التهاب چندانی داشته باشیم و از اواخر بهمن متقاضی زیادی نداشتهاند. در خصوص قیمت طلا و سکه آبشده ممکن است یک یا دو روز نوسانات قیمتی ایجاد شود اما انشالا با مدیریتی که مسئولان اقتصادی انجام خواهند داد بازار ارز از کنترل خارج نمیشود و شرایط به آرامش میرسد». قیمت کنونی حباب دارد؟ غیرقابلپیشبینی بودن بازار طلا سبب اقبال تصاعدی مردم به سرمایهگذاری خرد در حوزه بورس و سهام شده است. از قرار معلوم بازار بورس به مقصد جدید سرمایههای کوچک تبدیل شده است. به اعتقادی بسیاری از کارشناسان اقتصادی کم شدن گرایش مردم به سرمایهگذاری در بازارهای سنتی (طلا و مسکن) به آن معناست که در تحلیل سمتوسوی این دو بازار باید وضعیت معاملات در بازار بورس را هم لحاظ کرد. از طرف دیگر گفته میشود که احتمال ایجاد حباب قیمتی در بازار بورس بهمراتب بیشتر از بازار سنتی است. آیت محمدولی ضمن اشاره به این عامل افزود: «تعطیلی بازار و اصناف قاعدتاً ممکن است ناهنجارهای قیمتی ایجاد کرده باشد. سکه ممکن است دستخوش یک حباب ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی شده باشد. تعطیلی بازار فیزیکی طلا و گرایش مردم به سرمایهگذاری در بازار بورس هم بی تاثیر نبوده است. امیدوار هستیم قیمتهای بورس با قیمتهای کف بازار همخوانی داشته باشد. منطقی نیست که قیمت سکه در بازار و بورس تفاوت داشته باشد چون این دو از نظر وزن و مشخصات یکسان هستند». کرونا فرصت اسفندماه را هم گرفت وی در ادامه افزود: «طبق تصمیمگیری بهعملآمده در حال حاضر قرار است که فعالان صنف طلا و جواهر سیام فعالیت خود را از سر بگیرند. نبود اطلاعات دقیق از صنف و صنعت طلا ممکن است باعث شود که عدهای از مردم باور نکنند که این دو صنف تا چه حد ضرر کردهاند. در شرایط رکودی که چند سال اخیر با آن روبرو بودیم امید همکاران به اسفندماه بود چون مقدار معاملات در سی روز بهاندازه چند ماه بود اما متاسفانه امسال معضل کرونا باعث شد که این اتفاق نیفتد. هزینه صنعت طلا و جواهر بسیار بالاست. اهالی صنف هم در بخش کارخانجات و کارگاههای تولیدکننده و هم در بخش فروش و توزیع به شدت دچار ضرر و زیان شدهاند. کارخانجات بعضاً تا ۵۰ کارگر دارند و نخواستهاند مشکل را با تعدیل و اخراج نیرو حل کنند. آنها حتی در این تعطیلی طولانیمدت، حقوق نیروهای خود را پرداخت کردهاند. امیدواریم دولت حداقل در بحث مالیات و ارزشافزوده مساعدت کند تا دستکم در بحث هزینههای تولید به واحدها کمک شود».
کاخش قیمت دلار و طلا