جهانگیری: مدیری که با فساد مقابله نکند بیعرضه است
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید موضوع مقابله با فساد در همه مدیران کشور به مسئله اصلی تبدیل شود، گفت: مدیری که بداند فساد درزیرمجموعه اش رخ داده، اما فوراً برخورد نکند، در حالت خوش بینانه مدیری بی عرضه و در حالت بدبینانه مدیری آلوده است.
گسترشنیوز: اسحاق جهانگیری عصر امروز (شنبه) در دیدار وزیر و معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت که در این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به شرایط دشوار پیش روی مردم اظهار داشت: متاسفانه پمپاژ مسائل منفی به مردم ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر است چرا که جمهوری اسلامی ایران مخالفین و دشمنانی دارد که در دنیا پخش هستند و رسانههایی را نیز در اختیار دارند و تلاش میکنند تا امید را از ملت ایران بگیرند.
وی با اشاره به سیاه نماییهای رسانههای ماهوارهای از گزارشهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا، اظهار داشت: وزارت بهداشت ایران همانند سایر کشورها، هماهنگ با سازمان بهداشت جهانی گزارشهایی را در خصوص آمار مبتلایان کرونا ارائه میدهد، اما این رسانهها هر روز که میخواهند اخبار مرتبط با ایران را مطرح کنند میگویند که آمار رسمی اعلام شده فلان تعداد است، اما دیگران معتقدند که این آمار صحیح نیست.
جهانگیری با تاکید بر اینکه آنها نسبت به پمپاژ اخبار منفی اقدام میکنند تا امید ملت ایران را بگیرند، گفت: انتظار این است که رسانههای داخلی به خصوص وقتی اطلاع دارند که مطلبی صحیح است، سیاه نمایی نکنند البته اگر مطلبی صحیح باشد، رسانهها وظیفه دارند که نظارت دقیق داشته باشند و درخصوص آن اطلاع رسانی کنند.
معاون اول رییس جمهور افزود: بانک مرکزی مسئول تامین ارز کشور است و حتی درباره یک دلار نیز حساسیت وجود دارد و اگر کسی یک دلار گرفته باشد و کالا وارد نکرده باشد مرتکب خیانت ملی شده است و باید در پیشگاه دستگاه قضایی کشور پاسخگو باشد.
وی تصریح کرد: مگر میتوان در شرایط سخت ارزی کشور از یک دلار هم چشم پوشی کرد؟ البته نمیخواهم به این مبحث وارد شوم که برای واردات و صادرات در دنیا چه مکانیزمی وجود دارد و در کشور ما ساز و کار آن چیست. البته زمانی توضیح خواهم داد که ال سی و حواله هر کدام چیست.
جهانگیری با بیان اینکه در همه جای دنیا ابتدا باید کالا وارد کشور شود و سپس ارز آن پرداخت گردد، افزود: علت آنکه ما نمیتوانیم به این شیوه عمل کنیم، وجود تحریم هاست. ما باید ابتدا ارز را حواله کنیم تا کالا وارد کشور شود که این خود آغاز خیلی از اتفاقات است.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه حساسیتها نسبت به تخلفات بالا است، تصریح کرد: قوه قضاییه در سال ۹۷ از مقام معظم رهبری مجوزی خاص برای مقابله با فساد دریافت کرد که اگر تخلفی صورت گرفت بتواند با سرعت برخورد کند.
وی با اشاره به اینکه این موضوع نیز در برخی رسانهها مطرح میشود که در ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت نهفته است، گفت: امروز کسانی که طرفدار عدم ترویج رانت بوده اند نیز به این باور رسیده اند که برای کمک و حفاظت از مردم باید اقداماتی انجام داد.
جهانگیری ادامه داد: در دوران ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران بیش از ۸۰ درصد این مدت یعنی بیش از ۳۲ سال نرخ ارز تثبیتی بوده است. تمام ۸ سال دولت آقای مهندس میرحسین موسوی قیمت ارز ۷ تومان و در بازار آزاد ۱۲۰ تومان تعریف شده بود. در دوران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز قیمت ارز ۷ تومان بود و پس از آن ارز ۶۰ تومانی و ۸۰ تومانی و ارز آزاد تعریف شد و مدت ۷ ماه قیمت ارز تک نرخی شد و پس از آن دوباره ارز ۱۷۵ تومانی تعیین شد و ارز ۳۰۰ تومانی برای صادرات تعریف شد و قیمت ارز آزاد نیز تا پایان دولت حدود ۸۰۰ تومان شد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در دولت آقای خاتمی تا سال ۸۱ قیمت ارز ۱۷۵ تومان بود و ارز آزاد نیز وجود داشت و ارز ۳۰۰ تومان بعد از مقطعی حذف شد. ارز تک نرخی که در سال ۸۱ اتفاق افتاد تا سال ۸۹ به دلیل آنکه وفور درآمدهای ارزی بود به دنبال آن بودند که هر طور شده ارز را بفروشند.
وی با اشاره به درآمدهای ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلاری در دوره دولت آقای احمدی نژاد خاطر نشان کرد: این درآمدها دورهای استثنایی در تاریخ کشور است که در این دوره به دلیل وفور درآمدهای ارزی، قیمت ارز را در همان حدی که میخواستند میتوانستند نگه دارند.
جهانگیری اضافه کرد: سال ۸۹ که کشور با تحریم روبرو شد قیمت ۱۲۲۶ تومان برای ارز تعیین شد و قیمت دیگری تقریبا معادل دو برابر این رقم به عنوان ارز مبادلهای تعیین شد و در کنار این دو رقم، ارز آزاد در بازار حدود بیش از ۳ هزار تومان بود.
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: وقتی دولت تدبیر و امید آغاز بکار کرد هر سه قیمت برای ارز در کشور وجود داشت که دولت در یک ماهه نخست ارز مبادلهای و مرجع را یکسان و پس از آن تلاش کرد فاصله قیمت ارز آزاد با ارز دولتی را به هم نزدیک کند.
وی با یادآوری اواخر سال ۹۶ که مقدمات خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها به چشم میخورد، افزود: در این مقطع مسائلی پیش آمد که فعلاً نمیتوان آن را بازگو کرد. ما در اوایل سال ۹۷ برای برخی کالاها قیمت ارز را از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان تبدیل کردیم و در بازار آزاد قیمت ارز ۶۰۰۰ تومان بود که البته برخی تصور میکنند دولت قیمت ارز را از ۶۰۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان تبدیل کرده است.
جهانگیری افزود: پس از آن ظرف سه ماه تا بانک مرکزی و وزارت صمت آماده شود و مقررات جدید وضع شود و سامانه نیما تکمیل گردد برای حفاظت از معیشت مردم، ارز ۴۲۰۰ تومانی تعیین شد تا اقلام ضروری و کالاهای اساسی مردم تامین شود. اینکه گفته میشود پرداخت ارز با قیمت ۴۲۰۰ تومان رانت است، این اقدام دولت در حقیقت برای حفاظت از معیشت مردم است و پرداخت ارز با این مبلغ تنها برای اقلام ضروری و برخی کالاهای اساسی است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: اینکه برخی میگویند قیمتها را آزاد کنید و اجازه دهید به روشهای دیگر نیازهای مردم تامین شود، عمدتاً منظور آنها کوپن است که شرایط آن وجود ندارد وگرنه اعضای دولت به سمت ارز ۴۲۰۰ تومانی نمیرفتند چرا که کارنامه اقتصادی ما معلوم است و معتقد هستیم که محدودیتها و دخالتهای دولت را باید به حداقل برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی دولت، دفاع و حمایت از زندگی مردم به خصوص اقشار ضعیف جامعه است، خاطر نشان کرد: نمونه دیگر این گونه اقدامات دولت، خرید گندم از کشاورز به قیمت ۲۵۰۰ تومان است که پس از تبدیل به آرد به قیمت ۶۶۵ تومان به نانواییها داده میشود که ممکن است هر کس بگوید این اقدام با عقل اقتصادی سازگار نیست، اما هدف دولت این است که نان با قیمت مناسب به طبقات مختلف جامعه برسد.
جهانگیری تصریح کرد: مردم باید بدانند و خودمان نیز باید باور داشته باشیم که با فساد مخالف هستیم. فساد در هر جا و توسط هر کس که باشد باید با آن مبارزه کرد چرا که فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد. امید مردم زمانی تبدیل به یاس میشود که میبینند زندگی شان در سختی است، اما عدهای با فساد زندگی آن چنانی دارند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید موضوع مقابله با فساد در همه مدیران کشور به مسئله اصلی تبدیل شود، گفت: مدیری که بداند فساد درزیرمجموعه اش رخ داده، اما فوراً برخورد نکند، در حالت خوش بینانه مدیری بی عرضه و در حالت بدبینانه مدیری آلوده است.
وی با اشاره به اینکه رییس جمهور در راستای شفاف سازی و مقابله با فساد خواسته بود که اسامی دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی در سامانهای منتشر شود که مردم در جریان آن قرار گیرند، خاطر نشان کرد: در موضوع تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی نیز در جلسه ستاد اقتصادی دولت موافقت شد که اسامی دریافت کنندگان این تسهیلات در سامانه اعلام شود تا مردم مطلع باشند که کدام واحدهای تولیدی از این امکان استفاده کرده اند.
جهانگیری در ادامه با قدردانی از مدیران و دست اندرکاران وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: چشمهای جامعه به عملکرد دست اندرکاران این وزارتخانه است تا با عملکرد خوب خود به مردم آرامش، آسایش و امید بدهند و این اطمینان در جامعه حاصل شود که نیازهای مردم تامین میشود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به پدیده کرونا و تلاش همه مدیران کشور برای اینکه هر چه زودتر از شر این ویروس منحوس خلاص شویم، گفت: در کنار مشکلات و مسائل تلخ شیوع کرونا اتفاقات مهمی در کشور رخ داد که بخشی از این اتفاقات در حوزه مسئولیت وزارت صمت بود.
وی یکی از وظایف و اقدامات وزارت صمت در مقطع شیوع کرونا را تامین نیازها و کالاهای اساسی مردم عنوان کرد و گفت: در کشوری که درگیر جنگ اقتصادی با آمریکا است کارهای بزرگی در زمینه تامین نیازها و کالاهای اساسی جامعه انجام شد.
جهانگیری افزود: آمریکاییها هدف گذاری کرده بودند که اقتصاد ایران را متلاشی کنند، اما اکنون که در آستانه سومین سال خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای آمریکا هستیم، آمارها و ارقام چیز دیگری میگویند. برخلاف وضعیت بسیاری از کشورهای بزرگ، ایران با هجوم مردم به فروشگاهها و قحطی و کمبود کالا مواجه نشد و این در حالی است که ما در شرایط تحریم و فشار قرار داریم.
معاون اول رییس جمهور راه اصلی مبارزه با ویروس کرونا را ماندن در خانه و قطع زنجیره انتقال ویروس عنوان کرد و افزود: با وجود آنکه در ایران سرعت شیوع ویروس کرونا بالا بود، اما هیچ اتفاقی از جهت کمبود کالا نیفتاد و مردم احساس کمبود نداشتند.
وی با اشاره به اینکه براساس گزارشها در برخی فروشگاههای زنجیرهای میزان فروش روزانه در مقطع شیوع کرونا ۵ برابر مواقع عادی بوده است، تصریح کرد: با وجود آنکه حجم تقاضا به شدت افزایش یافت، اما کمترین کمبود و یا خالی شدن قفسهها را شاهد نبودیم که این توفیقات مرهون تلاشهای کارخانه ها، واحدهای تولیدی و مدیریت خوب دست اندرکاران وزارت صمت بوده است.
جهانگیری همچنین با اشاره به اقدامات موثر و سازنده وزارت صمت در تامین اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا، خاطر نشان کرد: در روزهای گذشته از یک واحد تولیدی ماسک بازدید کردم و هدفم از این بازدید قدردانی از تلاشهای صورت گرفته برای راه اندازی این واحد بود چرا که افرادی که با تولید سروکار دارند به خوبی میدانند که راه اندازی یک واحد تولیدی چه پیچیدگی ها، چه مراحل و چه امکاناتی را نیاز دارد تا بتوان یک فعالیت تولیدی را آغاز کرد
معاون اول رییس جمهور افزایش چشمگیر ظرفیت تولید ماسک و مواد ضدعفونی در کشور را افتخاری بزرگ توصیف کرد و افزود: امروز میتوانیم با اطمینان به مردم بگوییم که نیازها به اقلام و کالاهای بهداشتی تامین شده و به خصوص در تامین کالاهای حفاظتی از کادر درمان دغدغهای وجود ندارد و تامین اقلام مورد نیاز کادر درمان که سرمایههای این کشور هستند و خدمات ارزشمندی در این دوره برجای گذاشتند، جزو اولویتهای دولت بوده است.
وی افزود: اجماع و اتفاق نظری که چهرههای علمی و دانشگاهی و سیاست مداران دنیا و مدیران و برنامه ریزان کشورها درباره کرونا دارند این است که کرونا پدیدهای نوظهور است و شناخت درباره این ویروس بسیار اندک است و هنوز اشراف دقیقی نسبت به آن ایجاد نشده است. کرونا پدیدهای عالم گیر است و از قدرتهای بزرگ صنعتی و اقتصادی تا کشورهای ضعیف همه با این پدیده درگیر هستند.
جهانگیری تصریح کرد: ما باید مسائل پیش روی صنعت، اقتصاد و دغدغهها و نیازهای مردم را به خوبی بشناسیم و تجربیات جهانی برای مقابله با کرونا در همین مقطع کوتاه را نیز مدنظر قرار دهیم تا تحلیل درستی برای تصمیم گیری داشته باشیم و بتوانیم برای ضرورتها و نیازهای مردم برنامه ریزی کنیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه افراد مسن و کسانی که بیماریهای زمینهای دارند بیش از سایرین در معرض خطر کرونا هستند، خاطر نشان کرد: این موضوع نشان میدهد که تبعات کرونا در بخشهایی که بیماریهای اجتماعی و اقتصادی مزمنتر باشد بیشتر خواهد بود و آسیب پذیری در این بخشها بالاتر است.
وی افزود: امروز که به تدریج ادارات در کشور فعالیت خود را آغاز میکنند، آن بخش از ادارات که به دولت الکترونیک مجهز هستند میتوانند بدون حضور فیزیکی به مردم خدمات دهند و در بخشهایی که دولت الکترونیک فعال نشده، ارائه خدمات نیازمند حضور فیزیکی مردم است که آسیب پذیریها را افزایش میدهد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید بصورت اورژانسی و فوری به بخشهایی از جامعه که آسیب پذیری بیشتر دارند رسیدگی کنیم، افزود: اقشاری که بیشترین آسیب پذیری را دارند در اولویت هستند و نیازمندان جامعه که حقوق آنها از طریق فعالیت روزمزد تامین میشود و حاشیه نشینها جزو کسانی هستند که باید در سیاستهای خود بیش از پیش برای آنها برنامه ریزی کنیم.
معاون اول رییس جمهور صیانت از شغل کارگران در واحدهای تولیدی را از مهمترین برنامههای دولت برشمرد و تصریح کرد: نباید درباره کرونا ساده اندیشی کنیم چرا که آنچه مشخص است این است که فعلا راهکاری قطعی و علمی برای از بین بردن آن وجود ندارد و باید منتظر تولید واکسن و دارویی برای درمان قطعی این بیماری باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت طراحی مدلهایی برای فعالیت اقتصادی منطبق با شرایط کرونایی گفت: باید برای بخشهای مختلف تولیدی و اقتصادی کشور که میخواهند فعالیت کنند تا نیازهای مردم را برطرف سازند، برنامه ریزی و نحوه فعالیت آنها را تعیین کنیم.
جهانگیری از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست کارگروههایی را برای طراحی این مدلها تعیین کند تا با استفاده از نظر دانشگاهیان و صاحب نظران راهکارهای لازم را طراحی کنند. البته خلاقیت جوانان و نوآوریها نیز میتواند به کمک آنها بیاید.
معاون اول رییس جمهور گفت: باید بدون کمترین تردید از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت کنیم. وارد کنندگان و صادر کنندگان که افسران و سربازان دوران تحریم بودند حالا نیز سربازان دوران کرونا هستند تا نیازهای مردم را تامین کنند.
وی در ادامه با قدردانی از خدمات وزارت صمت برای تامین کالاها و نیازهای مردم در ایام پایانی سال و شب عید، گفت: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان را در پیش داریم این رویه باید استمرار پیدا کند و نیازهای مردم در ماه مبارک رمضان نیز به شکلی مناسب تامین شود. البته گزارشها نشان میدهد که کالاها و اقلام مورد نیاز ماه مبارک رمضان تولید و تامین شده است که باید با نظارت و کنترل جدی در اختیار مردم قرار گیرد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دنیا در شرایط کرونا با رکود اقتصادی مواجه است، خاطر نشان کرد: صندوق بین المللی پول در این زمینه پیش بینیهایی دارد و اعلام کرده است که اقتصاد جهانی به منفی ۳ درصد خواهد رسید و گفته رکود اقتصادی در شرق آسیا از رکود اقتصادی سال ۹۰ میلادی که در شرق آسیا اتفاق افتاد بدتر خواهد شد و در اروپا و آمریکا نیز شرایط اقتصادی از رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ بدتر خواهد شد و بعضی نیز پیش بینی کرده اند که رکود اقتصادی جهانی بدتر از زمان جنگ جهانی دوم میشود.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: آنچه در این زمینه نسبت به آن تفاهم و اجماع وجود دارد این است که با رکود در اقتصاد جهانی روبرو خواهیم شد. باید همانگونه که در دوران تحریم با اتکا به اقتصاد مقاومتی تاب آوری اقتصاد را بالا بردیم در دوران رکود جهانی اقتصاد نیز کاری کنیم که اقتصادمان مقاوم باشد. البته در دوران تحریمها اگرچه آسیبهایی به اقتصاد وارد شد، اما اقتصاد کشور توانست روی پای خود بایستد.
وی با اشاره به تبعات و آثار کرونا برقیمت نفت خاطر نشان کرد: قیمت نفت که زمانی به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده بود امروز به زیر ۲۰ دلار کاهش یافته و کشورهای اوپک و غیر اوپک تصمیم بر کاهش تولید گرفته اند.
جهانگیری افزود: البته به دلیل کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه، کاهش قیمت نفت خیلی برای ما تعیین کننده نیست، اما این کاهش قیمت روی سایر قیمتها نظیر قیمت فلزات، مواد پتروشیمی و صادرات غیرنفتی نیز تاثیر میگذارد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در سال ۹۷ و ۹۸ میزان صادرات غیرنفتی کشور از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است، گفت: صادرات ۱۳۵ میلیون تن کالا در شرایط تحریم حرف سادهای نیست. ما در سال ۹۹ نیاز دو چندانی به درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی داریم و این موضوعی جدی برای کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تکیه اصلی ما برای درآمدهای ارزی بر صادرات غیرنفتی است، گفت: باید موضوع صادرات غیرنفتی را به عنوان یک موضوع جدی و تعیین کننده در دستور کار قرار دهیم و دولت نیز باید در حد توان حمایتهای لازم را از این بخش انجام دهد.
جهانگیری توجه به کشورهای هدف صادراتی و کشورهای همسایه را پراهمیت برشمرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تیم ویژهای را برای فعالیت در حوزه صادرات غیرنفتی مامور کند تا اگر با کاهش درآمدها در بخش صادرات پتروشیمی و فلزات مواجه شدیم، از طریق افزایش حجم صادرات غیرنفتی کمبودها را جبران کنیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تصمیم برخی کشورها در شرایط رکود جهانی اقتصاد خاطر نشان کرد: برخی کشورها اعلام کرده اند که جلوی صادرات کالاهای اساسی خود را خواهند گرفت و تسهیلاتی برای واردات کالاهای اساسی و اقلام بهداشتی پرداخت خواهند کرد.
وی افزود: باید موضوع رکود اقتصاد جهانی و نیز بیماری کرونا را جدی بگیریم و تا آنجا که لازم است واردات انجام داده و ذخایر کالاهای اساسی خود را افزایش دهیم. خوشبختانه وارد کنندگانی در کشور داریم که سرمایههای کشور هستند و با اعتباری که در دنیا کسب کرده اند میتوانند بدون پرداخت ارز و با کسب مهلت برای تسویه، کالا وارد کشور کنند که این گونه افراد باید به طور جدی مورد حمایت قرار گیرند.
جهانگیری گفت: در شرایط رکود جهانی اقتصاد باید به تولید داخلی نیز توجه کنیم چرا که برخی کشورها برای رونق تولید خود آمادگی دارند که کالاهایشان را حتی با قیمتهای پایینتر صادر کنند و ما باید این موضوع را مدیریت کنیم تا واردات این گونه اقلام به تولید داخلی کشور آسیب وارد نکند.
معاون اول رییس جمهور توجه به واحدهای کوچک و متوسط را از دیگر موضوعات پراهمیت دانست و گفت: این گونه واحدها در شرایط مساعد به سرعت رشد میکنند، اما وقتی که شرایط نامساعد باشد به همان سرعت آسیب پذیر هستند. در رکود جهانی اقتصاد بیشترین آسیبها به این گونه واحدها وارد میشود که لازم است به آنها توجه و از آسیب رسیدن به آنها جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به تعیین ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد برای کمک به واحدهای تولیدی، گفت: باید پرداخت این تسهیلات با حساسیت انجام شود و شرط دریافت این تسهیلات نیز حفظ اشتغال کارکنان واحدهای تولیدی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت موجود و اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ ارائه کرد و گفت: تعداد صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداری درسال ۹۸ رشد قابل توجهی نسبت به سال ۹۷ داشته که این یعنی نه تنها در سال ۹۸ رکود وجود نداشته بلکه شاهد رشد در بخشهای مختلف و متعاقب آن ایجاد فرصتهای شغلی بوده ایم.
رضا رحمانی برنامه این وزارتخانه را برای فعال کردن ظرفیتهای خالی واحدهای تولیدی و افزایش تولید محصولات خاص و پیشران در سال ۱۳۹۹ تشریح کرد و گفت: جمع نیاز مالی این وزارتخانه در سال ۹۹ اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان است و در این برنامه ۲۲۰۰ واحد تولیدی فعال سازی خواهند شد.
وی از تدوین ۴۰ برنامه بعنوان محورهای اصلی و اهم برنامههای سال جهش تولید در وزارت صمت خبر داد و افزود: علاوه بر اینکه برنامههای سال رونق تولید با جدیت دنبال میشود، تمرکزی جدیتر بر تعدادی از برنامهها نظیر مدیریت واردات، توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان، تکمیل سامانهها و تفویض اختیار به تشکلها و استانها معطوف شده است.
وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی در سال ۹۸، میزان سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز برای سال ۱۳۹۹ را ۷۵ هزار میلیارد تومان و میزان سرمایه در گردش مورد نیاز سال جاری را ۵۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
وزیر صمت در ادامه از افزایش ۲۰ برابری ظرفیت تولید ماسک صنعتی خبر داد و گفت: در حال حاضر روزانه ۴ میلیون ماسک صنعتی علاوه بر تولیدات مساجد و مردم تولید میشود.
در این جلسه همچنین تعدادی از معاونین وزیر صمت نیز گزارشی از برنامههای حوزه مسئولیت خود در زمینههای مختلف نظیر تولید، تامین و ذخیره سازی کالاهای اساسی ارائه کردند.
در این نشست فرشاد مقیمی مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، سید جواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودرو سازی سایپا، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان و اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز از طریق ویدئو کنفرانس هر کدام گزارشی از ظرفیت تولید انواع محصولات تولیدی خود و برنامهها و پروژههای در دست اقدام برای سال ۱۳۹۹ ارائه کردند و در پاسخ به پرسش معاون اول رییس جمهور در خصوص نحوه مدیریت شرایط کرونایی و پیشگیری از ابتلای کارگران این واحدهای تولیدی، به بیان گزارشی از اقدامات پیشگیرانه و مدیریت وضعیت فعلی در جهت جلوگیری از شیوع کرونا در این واحدها پرداختند.
منبع: فارس
ارسال نظر