|

انرژی تجدیدپذیر نیازمند حضور سرمایه‌گذاران

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران، گفت: کشور ما از ظرفیت بالایی در حوزه تجدیدپذیر برخوردار است ولی متناسب با این ظرفیت از آن استفاده نکردیم، باید در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد، مسیر را برای سرمایه‌گذاران باز کنیم.

گسترش نیوز: پیام باقری درباره مشکلات احتمالی در پیک مصرف برق تابستان امسال، اظهارکرد: حدود ۱۰ درصد منابع تولید برق مربوط به نیروگاه‌های برقابی است که ارتباط مستقیم به میزان بارندگی و حجم ذخایر سدهای کشور دارد، یکی از دلایلی که در تابستان ۹۷ با بحران خاموشی مواجه شدیم، از مدار خارج شدن نیروگاه‌های برقابی به دلیل کم بارشی بود. اما سال گذشته و جاری بارندگی مناسب بود و پیش‌بینی می‌شود که همچنان ادامه داشته باشد و به گفته متخصصین امر کشور وارد ترسالی شده و آب و هوای تغییر کرده است. بنابراین برقابی‌ها می‌توانند از میزان تقاضا در پیک تابستان پشتیبانی کنند، اما باز هم با کمبود مواجهیم که بخشی با صرفه جویی‌های پیک‌سایی مدیریت می‌شود.

چرا تابستان خاموشی نداریم؟

وی افزود: در سال ۹۸ بالغ بر ۵ تا ۶ هزار مگاوات پیک‌سایی و صرفه‌جویی در مصرف داشتیم. بنابراین با توجه به این شرایط و نیروگاه‌های جدید که وارد مدار شده‌اند اگر اتفاق جدیدی نیفتد و بارندگی‌ها هم به همین ترتیب ادامه یابد، در سال ۹۹ با خاموشی برنامه‌ریزی شده، مواجه نمی‌شویم و بدون مشکل از پیک تابستان عبور می‌کنیم.

کمک برقابی‌ها به صنعت برق ادامه دارد

به گفته‌ی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نیروگاه‌های برقابی را نمی‌توان به سادگی از مدار خارج کرد، زیرا اکنون حدود ۱۰ درصد ظرفیت برق کشور از محل این نیروگاه‌ها است و نبود آنها مشکل جدی برای تقاضای جاری کشور به‌ویژه در دوران پیک به‌وجود می‌آورد، اما حرکت به سمت نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی از راه‌هایی است که می‌توانیم مسیر توسعه را تغییر دهیم.

سوخت‌های فسیلی برای رفتن آماده شوند

وی در ادامه درباره لزوم عبور از سوخت‌های فسیلی و مایع در نیروگاه‌ها گفت: بسیاری از کشورهای دنیا که از منابع سوخت‌های فسیلی محروم هستند به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی و بادی اقدامات بسیاری را با سرعت بالا رقم زده‌اند، امروز فناوری تجدیدپذیرها پیشرفت کرده و نرخ تمام شده پایین آمده است و هر قدر به جلو حرکت می‌کنیم اقتصادی‌تر می‌شوند و قیمت‌ها در حال رقابت با نرخ برق فسیلی است.

تاکید برنامه ششم بر تجدیدپذیرها

باقری خاطرنشان کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر از نظر سازگاری با محیط‌زیست در درجه اول قرار دارند و منجر به کاهش آلودگی در کشورها از جمله ایران می‌شوند، اکنون چون بخش عمده‌ای از آلودگی در کشور به دلیل استفاده از سوخت فسیلی در نیروگاه‌های حرارتی است، بنابراین حرکت به سمت تجدیدپذیرها یک الزام است و در قوانین کشور از جمله برنامه ششم هم نسبت به این قضیه تاکید شده است.

الزام تولید ۵ هزار مگاوات برق پاک

وی تاکید کرد: بنا بر این است تا پایان برنامه ششم حدود ۵ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر وارد مدار شده باشد یعنی سالی ۱۰۰۰ مگاوات باید استفاده شود، اما ما از برنامه عقب هستیم در صورتی که اگر طبق برنامه سالی ۱۰۰۰ مگاوات وارد مدار می‌شد باید حداقل ۳ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر به ظرفیت کشور کشور اضافه می‌کردیم.

چالش تجدیدپذیرها با موانع داخلی و FATF

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران یادآور شد: کشور ما از ظرفیت بالایی در حوزه تجدیدپذیر برخوردار است. ولی متناسب با این ظرفیت از آن استفاده نکردیم، باید در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد، مسیر را برای سرمایه‌گذاران باز کنیم، البته این مسئله در حالی است که ما تحریم هستیم و موضوع FATF هم مزید بر علت شده است و شرایط را برای سرمایه‌گذار سخت‌تر و رغبت برای ورود کمتر شده است.

وی با اشاره به چالش‌های بخش صادرات، تصریح کرد: عمده‌ترین چالش اینکه روابط کارگزاری بین بانکی با کشورهایی که هدف صادراتی تجهیزات ما هستند وجود ندارد و یا حداقلی است و این باعث می‌شود نقل و انتقال پول، گشایش اعتبار و گرفتن ضمانتنامه دچار مشکل شود و نتوانیم از این امکانات و سرویس‌ها استفاده کنیم، این موضوعات باعث می‌شود آمارها در حوزه صادرات با نزول جدی مواجه شود، چالش‌هایی که وجود دارد که کار را برای صادرکنندگان فوق العاده مشکل کرده و آمار صادراتی نزولی است. در صورتی که صنعت برق در صادرات خدمات فنی و مهندسی پیشرو بوده و در حوزه تجهیزات هم ظرفیت‌های خوبی وجود دارد، ولی بهره بردن از این ظرفیت‌ها مستلزم باز شدن مسیرها است.

منبع: ایلنا

کدخبر: 94759

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین