اختصاصی گسترشنیوز:
صنعت خوراک دام، گروگان کرونا
بسته شدن رستورانها در بیشتر کشورهای جهان، تاثیر بسیار مخربی روی صنعت خوراک و نهاده به جا گذاشته است. تولیدکنندگان مجبور شدهاند در راهبردها و سیاستهای خود بازنگری کنند چون الگوهای رفتاری مصرفکنندگان تغییر کرده است.
گسترشنیوز : شیوع کرونا تاثیرات قابلتوجهی روی صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گذاشته است. چرخه تولید و توزیع خوراک تا حدی مختل شده است. برای اطلاع از تاثیر این بیماری بر زنجیره تولید این محصولات غذایی مهم با گسترشنیوز همراه باشید.
ممنوعیتهای صادراتی
تقاضا برای خوراک دام، طیور و آبزیان به نسبت ثابت مانده اما شیوع کرونا به شدت روی عرضه تاثیر گذاشته است. بهعنوانمثال کشورهایی مثل رومانی صادرات به کشورهای غیراروپایی را ممنوع کردهاند و با این کار باعث ایجاد مشکلاتی جدی در چرخه عرضه و تقاضا در صنعت خوراک حیوانات شدهاند. ذرت، جو، گندم و سویا ازجمله مهمترین اقلامی هستند که صادرات آنها ممنوع شده است.
از طرف دیگر چین به عنوان یکی از بزرگترین عرضهکنندگان سویای گیاهی به برهم زدن تعادل بازار متهم شده است چون در راستای مبارزه با کرونا یکسری قوانین و محدودیتهای سختگیرانه اعمال کرده است. علاوه بر این پارهای مشکلات لجستیکی چین باعث شده است که تعداد کشتیها و کانتینرها محدود شود. دولت هند هم دستور به بستن بعضی بنادر بینالمللی خود کرده است تا به این ترتیب شاهد اختلال بیشتر در چرخه خوراک و نهادههای دام، طیور و آبزیان باشیم.
مصرف این سه قلم کاهش خواهد یافت
بسته شدن رستورانها در بیشتر کشورهای جهان تاثیر بسیار بدی روی این صنعت بهجا گذاشته است. تولیدکنندگان مجبور شدهاند در راهبردها و سیاستهای خود بازنگری کنند چون الگوهای رفتاری مصرفکنندگان تغییر کرده است. حوزههای مثل تولید و پرورش گوسفند، گاو و آبزیپروری متحمل بیشترین ضرر و زیان شدهاند. واحدهای پرورش آبزیان خواستار حمایت و اقدامات عاجل دولتهای خود برای عبور از بحران کرونا شدهاند.
به اعتقاد تحلیلگران میزان مصرف سویا، ذرت و گندم در صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان کاهش خواهد یافت. مصرف جهانی گوشت و ماهی بهشدت کاهش یافته است. در نتیجه این وضعیت تقاضا برای کلزا هم به شکل قابلتوجهی افت پیدا کرده است. طبق برآوردهای انجام شده مقدار مصرف سویا، ذرت و گندم در صنایع خوراک کشورهایی مثل ویتنام، تایلند، مالزی و فیلیپین در سال ۲۰۲۰ حدود ۶ درصد کمتر شده است. تقریباً ۶۵ درصد از تولید سالانه این سه محصول در صنایع خوراک حیوانات مصرفشده و بقیه صرف تهیه غذا برای انسان شده است. مصرف داخلی کلزا افزایش یافته اما آمار کاهش مصرف و تقاضا در صنایع خوراک به مراتب بیشتر است.
خروج گسترده کارگران، مانع تولید
دلیل ثبات بسیاری از اقتصادهای رسمی و غیررسمی واقع در منطقه جنوب شرق آسیا وجود کارگران مهاجر است. به واسطه کرونا تعداد زیادی از این کارگران مجبور شدند به خانههای خود بازگردند. در نتیجه زنجیره تولید و توزیع به شدت آسیب دید. کارخانجات بزرگ و فعال در حوزه صنایع خوراک حیوانات از کمبود کارگر رنج میبرند. آنها امیدوار هستند که دولتها زمینه بازگشایی بعضی بخشهای اقتصادی را فراهم آورند تا جلوی فروپاشی اقتصادی گرفته شود. از طرف گفته میشود که محدودیتهای اعمالشده توسط دولتها باعث میشود که اختلال حملونقل هوایی، دریایی و زمینی بیشتر شود. پیشبینی میشود که مصرف ماهی ، مرغ ، گوشت خوک و گوشت گاو در سهماهه دوم در جنوب شرق آسیا کاهش یابد.
وقتی دولت ایالاتمتحده فرمان خانهنشینی را صادر کرد بسیاری از پرورشدهندگان اقدام به خرید خوراک و نهاده کردند تا با کمبود این اقلام مواجه نشوند. نگرانی از کمبود کامیون و مختل شدن سیستم توزیع و کشتارگاهها باعث شده است که پرورشدهندگان به احتکار حداکثری خوراک رو آورند. با صدور دستور تعطیلی کارخانجات اتانول نگرانیها به اوج خود رسید. سرمایهگذاران و بازیگران بزرگ بازار خوراک حیوانات به ویژه نگران کمبود غلات خشک تقطیرشده هستند. این مسئله ابتدا در چین گزارش شد اما به سرعت دامن آمریکا ، آلمان و فرانسه را هم گرفت.
منبع: allaboutfeed
ارسال نظر