|

دستمزد کارگران نماد بارز تبعیض است

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در مراسم روز کارگر با اشاره به فاصله دستمزد کارگران با حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت، گفت: امروز تبعیضی که سال‌ها پیش در حق کارگران شیکاگو روا داشته شد، بار دیگر زنده شده است.

گسترش نیوز: حسن صادقی با اشاره به برگزاری مراسم هفته کارگر سال ۹۹ به صورت مجازی، اظهار داشت: ویروس کرونا عملا امکان هرگونه اجتماع را سلب کرده است اما تلاش تشکیلات کارگری بر این بوده که این روز را ولو به صورت مجازی برگزاری کند.

وی با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی حداقلی دستمزد در شرایطی که نرخ تورم در انتهای سال ۹۸ از سوی بانک مرکزی ۴۱ درصد اعلام شد، گفت: دیدیم در شرایطی که نرخ تورم سر به فلک گذاشته، دستمزد کارگران چگونه تعیین شد. البته تبعیضی که روا داشته شده به مکتب و انقلاب بازنمی‌گردد و تنها به دولت که در قد و قواره کارفرمایی، ظاهر شده است، برمی‌گردد.

صادقی افزود: سال ۱۸۸۶ کارگران ایالت شیکاگوی امریکا برای کوتاه کردن ساعت کار خود به ۸ ساعت قیام کردند اما پلیس به آنها حمله‌ور شد و تعدادی را کشت. تبعیضی که آن زمان در حق کارگران امریکا روا داشته شد امروز با این نحوه تعیین دستمزد بار دیگر زنده شد اما ما می‌گوییم که ایراد به مدیران حوزه روابط کار برمی‌گردد. اگر امروز کارگر مزد واقعی‌اش را نمی‌گیرد به خاطر این است که مجریان روابط کار و دولت چنین شرایطی را فراهم کردند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه پس از گذشت ۱۳۴ سال که از قیام کارگران شیکاگو می‌گذرد، شاهد تبعیض و بی‌عدالتی از سوی دولت هستیم، اظهارکرد: من فکر می‌کنم مسئولان ما یا اقتصاد را نمی‌دانند یا خود را به ندانم‌کاری می‌زنند. در کتاب «ثروت ملل» آدام اسمیت خوانده‌ایم که هر چقدر قدرت طرف تقاضا در اقتصاد افزایش پیدا کند، طرف عرضه‌کننده هم قوی می‌شود. در نتیجه افزایش عادلانه دستمزد، تحریک تقاضا را به دنبال دارد اما شما را چه می‌شود که چنین واقعیتی را انکار می‌کنید و یا نمی‌بینید.

منبع: ایلنا

کدخبر: 96638

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین