|

قیمت گوشی در بازار چقدر بالا رفته است؟

دبیر و سخنگو کمیته تخصصی تلفن همراه کشور با اعلام افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تقاضا برای خرید گوشی تلفن همراه اعلام کرد: سالانه ۱۴ میلیون گوشی وارد کشور می‌شود و ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار گوشی نیاز جامعه است، درحال‌حاضر با توجه به آموزش مجازی برای دانش‌آموزان تقاضای زیادی به وجود آمده است.

گسترش‌نیوز: ابوالفضل ناصری، دبیر و سخنگو کمیته تخصصی تلفن همراه کشور اظهار کرد: به‌دلیل شیوع کرونا جلوی واردات از کشورهایی مانند چین، هنگ‌کنگ و امارات گرفته و این باعث کمبود کالا شده است، بر همین اساس میزان تقاضا بیش از عرضه است. درحال‌حاضر قیمت گوشی همراه به‌دلیل کمبود کالا و عدم واردات حباب دارد.

وی ادامه داد: دولت باید توجه ویژه به صنف موبایل و اهتمام جدی‌تری برای واردات گوشی داشته باشد و روند آن را تسهیل کند چراکه واردکننده با موانع زیادی روبه‎رو است.

دبیر و سخنگو کمیته تخصصی تلفن همراه کشور بیان کرد: با توجه به شیوع کرونا دولت بسیاری از صنوف را تعطیل کرده که مردم در خانه بمانند تلفن همراه یکی از عوامل مهمی است که مردم را در خانه نگاه می‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: سالانه ۱۴ میلیون گوشی وارد کشور می‌شود و ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار گوشی نیاز جامعه است، درحال‌حاضر با توجه به دروس مجازی و آموزش مجازی برای دانش آموزان تقاضای عظیمی به وجود آمده است که اکنون با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تقاضا در بازار مواجه هستیم.

ناصری با بیان اینکه اکنون بیشترین ضرر را مصرف‌کننده متحمل می‌شود، اشاره کرد: با توجه به افزایش قیمت و حقوق‌های پایین تهیه گوشی برای فرزندان دشوار شده است در حالی که پیش از عید گوشی را با قیمت پایین‌تری می‌خریدند.

وی تصریح کرد: گوشی A۱۰ از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در اسفندماه اکنون سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و این نشان می‌دهد قیمت گوشی ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است. در حالی که به‌دلیل نوسانات ارز افزایش ۲۰۰ هزار تومانی در این مدل منطقی است نه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان.

رئیس اتحادیه سیستم‌های مخابراتی و الکترونیک قزوین و رسته‌های وابسته عنوان کرد: طی ۴۰ روزی که فروشگاه‌های عرضه‌کننده به‌علت شیوع کرونا تعطیل بودند فروشگاه‌های اینترنتی فروش خوبی داشتند و تعداد زیادی گوشی فروختند.

مخالف فروش اینترنتی نیستیم ولی...

وی افزود: ۷۰ هزار واحد صنفی در کشور و حدود ۱۲۰۰ واحد صنفی فروش گوشی همراه در استان قزوین فعالیت دارند که تمرکز بر فروش اینترنتی می‌تواند موجب تعطیلی و بیکار شدن فروشندگان گوشی همراه شود.

ناصری بیان کرد: ایجاد هر شغل ۵۰ میلیون تومان هزینه برای دولت در پی دارد و این در حالی است که در فروشگاه‌های عرضه گوشی همراه تعداد کثیری افراد فعالیت دارند که فروش اینترنتی می‌تواند باعث بیکار شدن بخش عظیمی از شاغلان این صنف شود.

وی گفت: باید برای فروش مجازی و اینترنتی گوشی همراه بسترهای لازم فراهم شود و در مناطق محروم کشور اطلاعی از نحوه این نوع فروش ندارند و مردم خریدهای خود را به صورت سنتی و حضوری انجام می‌دهند؛ البته لازم به ذکر است که در کشورهای همسایه ایران به خرید و فروش مجازی بها نمی‌دهند و بر صنعت توریسم و شور و شعف خرید تمرکز دارند.

دبیر و سخنگو کمیته تخصصی تلفن همراه کشور تأکید کرد: مخالف فروش اینترنتی نیستیم ولی همه چیز باید با برنامه انجام شود تا حداقل آسیب به این صنوف وارد شود چون آسیب دیدن صنف گوشی همراه باعث آسیب صنوف وابسته به آن مانند کامپیوتر نیز می‌شود.

ناصری تشریح کرد: در ایران باید با پروتکل‌های بین‌المللی برای فروشگاه‌های مجازی پیش برویم تا آسیب به قشر عظیمی از فروشندگان تلفن همراه وارد نشود، برخی از مردم به خرید حضوری و مشاهده آن از نزدیک عادت دارند البته شرایط کرونا باعث شده مردم از رفت‌وآمدهای خود بکاهند و بیشتر به خریدهای اینترنتی روی آورند ولی بها دادن به آن باعث ورشکستگی صنوفی می‌شود که کالا را به‌صورت سنتی و حضوری عرضه می‌کنند.

منبع: ایسنا

کدخبر: 98855

ارسال نظر

 

آخرین اخبار