چگونگی بازگشایی صنوف تعطیل شده بر اثر کرونا
سخنگوی دولت اعلام کرد: مراکز مذهبی و صنوفی مثل ارایشگاهها بهتدریج بعد ماه مبارک رمضان بازگشایی میشود.
گسترشنیوز: علی ربیعی در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اهتمام دولت برای رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید کرد: در شرایط بد اقتصادی و شرایط تحریمی موظف میدانیم از جان و مال مردم حمایت کنیم. خوشبختانه شاهد کاهش مرگ اما افزایش شناسایی بیمارها در سراسر کشور هستیم؛ ما امروز به مرز گرفتن ۳۰ هزار تست در روز نزدیک میشویم و بنا داریم به یک و نیم میلیون تست برای تکمیل طرح غربالگری برسیم.
شاهد افزایش بیماریابی در کشور هستیم
وی افزود: فاصلهگذاری هوشمند و اقدامات دیگری که انجام شده به این انجامیده که کیسهای سرپایی افزایش یابد و این ناشی از برنامه بیماریابی وزارت بهداشت با همکاری دیگر دستگاههاست.
ربیعی با تاکید بر اینکه شاهد افزایش بیماریابی در کشور هستیم، گفت: دو منحنی با شیب آرام روبه پایین در حال حرکت هستند و افزایش تولید مواد ضد عفونی و ماسک و تکمیل تجهیزات بیمارستانی به علاوه برنامه غربالگری و بیماریابی همه این عوامل رمز موفقیت ما در گذر از آثار ناشی از کرونا است.
آمادگی کادر درمانی و فراهم بودن تجهیزات پزشکی ما موجب پایین بودن مرگها شد
سخنگوی دولت با یادآوری اینکه دولت هشت سناریو برای مقابله با کرونا داشت، ادامه داد: هشت سناریو محتمل در پیشروی ما بود. ما باید یک سناریو انتخاب میکردیم؛ یک سناریو آزاد کردن همه رفتارها و طرف دیگر سناریوها؛ سناریو سختگیری کامل و قرنطینه بود.
وی افزود: میان این سناریوها، موارد چهار و پنج را انتخاب کردیم. سختگیریهای زیادی را انجام دادیم و آمادگی کادر درمانی و فراهم بودن تجهیزات پزشکی موجب شد تعداد مرگهای ما رو به پایین باشد.
ربیعی یادآور شد: یک سناریو بدون مداخله بود که اساسا ما آن را دنبال نکردیم. برخی از کشورها هم که آن را دنبال کردند، منصرف شدند. یک سناریو مداخله حداقلی بود. سناریو دیگر، مداخله متوسط به سمت خوب بود. سناریو دیگر، مداخله سنگین و سختگیری حداکثری و سناریو آخر هم سناریو قرنطینه بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر انتخاب ما، سناریو اول بود براساس گزارشی که در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد، با ۱۱ هزار فوتی روبهرو میشدیم، تصریح کرد: در سناریو دوم، تعداد فوتیها ۳۳ هزار نفر بود. سناریو سوم ۱۸ هزار فوتی. در سناریو چهارم، تعداد فوتیها ۱۱ هزار نفر بود و در سناریو پنجم، عدد کمتری. ما بین سناریو چهارم و پنجم را انتخاب کردیم.
ربیعی با بیان اینکه در روزهایی به سمت سختگیریهای حداکثری حرکت کردیم، تاکید کرد: هماکنون هم حول و حوش سناریو چهارم باید حرکت کنیم و در شهرها به سمت سناریوهای پایینتر برویم. در جاهایی که احساس میکنیم در چند روز متوالی عدد ما، عدد مناسبی است، باید به سمت سناریوهای پایینتر برویم. البته این مسئله به معنای آن نیست که در این سناریوها در آن شهرها ثابت بمانیم.
وی ادر ادامه اعلام کرد: مقرر شد همه مراکز مذهبی از یک طرف، صنوف و رستورانها و جاهایی مثل آرایشگاهها از طرف دیگر بعد از ماه رمضان با رعایت دستورالعملها به صورت تدریجی بازگشایی شوند. اگرچه با رعایت اصول بهداشتی در برخی مناطق سفید این شغلها بازگشایی شدهاند.
وی همچنین با اشاره به در پیش رو بودن شبهای قدر و اهمیت دعا و نیایش در این شبها و روزها به فرمایشات مقام معظم رهبری در این مورد استناد و اعلام کردکه مراسم شبهای قدر با جمعیت بسیار محدود در مراکزی محدود برگزار میشود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر