|

پیش‌بینی نوسانات بازارهای مالی در هفته پیش‌رو

در هفته اخیر بعد از مدت‌ها بازدهی دو بازار طلا و ارز از بازدهی بازار سهام بیشتر شد. با این حال با تشدید کنترل بازار ارز و افزایش قابل توجه عرضه ارز در سامانه نیما آیا وضعیت هفته گذشته در هفته آینده هم تکرار می‌شود؟

اقتصاد پیش‌بینی نوسانات بازارهای مالی در هفته پیش‌رو

پیش از شروع هفته اخیر، آخرین کارنامه هفتگی بازارها این گونه بود: بورس بازدهی مثبت ۱۱٫۳ درصد، دلار بازدهی مثبت ۰٫۶ درصد، طلا بازدهی مثبت ۱٫۸ درصد و سکه بازدهی مثبت ۱٫۶ درصد.

 هرچند به نظر می‌رسد تصمیم مهم خودرویی و تلاش بانک‌ها برای جذب نقدینگی شاید کمی عملکرد بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار دهد اما احتمالا این اثرگذاری به میزان قابل توجهی نباشد و همچنان روند بورس، طلا و دلار به مانند چند هفته اخیر باشد. افزایش حمایت‌ها از بورس همچنان این بازار را با چشم‌انداز بهتری نسبت به دیگر بازارها جلوه می‌دهد و دو بازار دیگر همچنان به نظر می‌رسد نوسانات محدودی را پیش‌رو داشته باشند.

در واقعیت هم هرچند بازار سهام به رشد خود ادامه داد و دیگر بازارها هم بازدهی‌ مثبتی از خود برجای گذاشتند اما اتفاق قابل توجه سبقت بازدهی دو بازار ارز و طلا از سهام پس از مدت‌ها بود.

در هفته اخیر بورس از دلار و طلا جا ماند

در هفته اخیر بازدهی بازارها این طور بود: بورس بازدهی مثبت ۴ درصد، دلار بازدهی مثبت ۷٫۳ درصد، طلا بازدهی مثبت ۵ درصد و سکه بازدهی مثبت ۳٫۴ درصد.

در این شرایط که آنالیز بازارها در هفته چهارم اردیبهشت ماه نشان می‌دهد دلار و طلا شتاب بیشتری نسبت به بورس به خود گرفته‌اند، چه سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی قابل مشاهده است؟

سیگنال‌هایی برای بازارها

پس از شروع نوسان قیمت در بازار خودرو و تهدید بازارهای مالی از جمله بورس از ناحیه بازار خودرو در هفته اخیر کنترل‌ها بر بازار خودرو افزایش قابل توجهی یافت و پس از تعیین قیمت‌های جدید گزارش‌هایی مبنی بر کاهش قیمت خودرو منتشر شد. مدیر عامل ایران خودرو نیز وعده داده که این کاهش قیمت همچنان ادامه دارد.

بنابراین بازارها شاید در هفته پیش‌رو به مانند هفته‌های اخیر از ناحیه بازار خودرو تهدیدی را احساس نکنند.

علاوه بر این، در بازار ارز نیز اظهارات قابل توجهی از سوی رئیس کل بانک مرکزی مطرح شده است.

رئیس کل بانک مرکزی به مردم توصیه کرده است: مردم این حق را دارند منابع و دارایی خود را در بخش‌های مختلف نظیر بورس، بانک، املاک، ارز و طلا سرمایه‌گذاری کنند ولی این وظیفه را دارم که ریسک سرمایه‌گذاری در ارز را مجددا گوشزد کنم.

افزایش ۴۸ درصد عرضه ارز در سامانه نیما طی هفته اخیر در مقایسه با هفته قبل از آن نیز سیگنال قابل توجهی دیگر برای بازار ارز است.

در این شرایط هشدارآمیز نسبت به سرمایه‌گذاران ارزی، در بازار طلا نیز سیگنال افت قیمت از بازار جهانی قابل مشاهده است.

تحلیلگران بازار جهانی اکنون پیش‌بینی می‌کنند که راه برای رکوردشکنی قیمت طلا ناهموارتر به نظر می‌رسد و مدت طولانی‌تری طول خواهد کشید تا این فلز ارزشمند آماده صعود به مرز ۲۰۰۰ دلار شود. بر اساس گزارش کیتکونیوز، استراتژیست‌های شرکت «تی دی سکیوریتیز» معتقدند که نرخ‌های بهره واقعی منفی باعث خواهد شد نگهداری طلا ارزان شود.

درباره بازار سهام نیز می‌توان به سخنان اخیر مدیر عامل بورس تهران اشاره کرد. علی صحرایی گفته است: براساس پژوهش‌های متعدد در شرایط کنونی در بورس حبابی در کار نیست اما برخی از شرکت‌ها بالاتر از ارزش ذاتی هستند که بازار آن را مجبور به اصلاح می‌کند.

بهبود بورس با سیگنال‌های بازار جهانی

همچنین انتظار بهبود بورس با سیگنال‌های بازار جهانی وجود دارد. ترامپ در هفته اخیر گفته بود که ایالات متحده نیز باید هدیه نرخ‌های بهره منفی را بپذیرد. کاهش نرخ بهره طبیعتا از قیمت کالا‌ها حمایت خواهد کرد. ضمن آنکه افق بازار فلزات پایه در ماه‌های آینده مثبت است. یک دلیل آن و در واقع دلیل مهم آن این است که فعالیت‌های اقتصادی در بسیاری از کشورها در حال شروع است و انتظار می‌رود تقاضا برای فلزات پایه افزایش یابد. این مهم در صورت تحقق می‌تواند بر روند سهام کالایی در بورس تهران نیز اثرگذار باشد. به ویژه آنکه حدود ۶۰ درصد از سهم بورسی را شرکت‌های کامودیتی‌محور تشکیل داده‌اند و افزایش قیمت سهام این بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند شاخص کل را صعودی کند.

با این حال، تغییر در وزارت صمت و اظهارنظرهای سرپرست جدید این وزارتخانه با افت شاخص بورس همزمان شده است. حسین مدرس خیابانی درباره بورس گفته است: دست‌به‌دست شدن سهام بین کارخانه‌ها و بین دستگاه‌های شبه‌دولتی و دولت، هیچ خاصیتی برای صنعت، تولید و تجارت ندارد. این‌که امروز اگر بتوانند حتی دستگاه‌های شبه‌دولتی و نهادهای عمومی بیایند و سرمایه‌گذاری کنند و سهام شرکت‌هایی که تکنولوژیک هستند و نیاز به سرمایه‌گذاری دارند را بخرند بسیار مطلوب‌تر است تا اینکه بیایند و سهام‌ها را دست‌به‌دست کنند و فقط باعث شوند که شاخص بورس رشد نمادین پیدا کند.

در همین حال یک تهدید سیاسی هم نسبت به بازار سهام قابل مشاهده است.در حالی‌که برخی کشورهای دارای حق وتو در شورای امنیت مخالفت خود را با طرح جدید واشنگتن علیه کشورمان اعلام کرده‌اند، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تهدید به بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران کرد.

با این حال در مجموع به نظر می‌رسد هرچند اخباری که بیانگر تقویت قیمت‌ها در بازار ارز و طلا باشد قابل مشاهده نیست اما در دیگر سو، احتمال تداوم روند صعودی شاخص بورس با توجه به تداوم حمایت‌ها و سیگنال‌های بازار جهانی وجود دارد.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 98907
  • ناصر ارسالی در

    گرانی و هرج مرج در هیچ جا ی دنیا مثل ایر ان دیمی نیست و هیچ کس یا مرجعی هم عرضه ن ظارت و رسیدگی به این غارتگران خودسر را ن دارد آفرین به مسعولین بخور و ببر این ممل کت گر حکم کنند که مست گیرند در شهر هرآ نچه هست گیرند

ارسال نظر

 

پربازدیدترین