|

وضعیت بورس‌های جهانی (۳۰ اردیبهشت ۹۹)

همه شاخص‌های مهم بورسی جهان با صعود محسوسی بسته شدند.

اقتصاد

انتشار اخبار مثبت از پیشرفت‌های دارویی در مقابله با کرونا باعث صعود شدید شاخص‌های بورسی در جهان شد. در انگلیس واحد تحقیقات پزشکی دانشگاه آکسفورد از رضایت بخش بودن نتایج اولیه آزمایش واکسن خود بر روی میمون‌ها خبر داده و در امریکا نیز یک شرکت دارویی به نام " مدرنا" از موفقیت واکسن تولیدی این شرکت در بلوکه مردن روند تکثیر ویروس کرونا در بدن میزبان خبر داده است. به دنبال اعلام این موفقیت، ارزش سهام این شرکت در بورس امریکا با صعود ۲۰ درصدی همراه شده است.

جینگ یی پن، استراتژیست بازار در بانک "‌ای جی" گفت: بازارها نسبت به یافتن واکسن بسیار امیدوار شده‌اند و همین عامل آنها را به جهش وا داشته است. بسیاری به این نتیجه رسیده‌اند که تنها با یافتن واکسن مناسب می‌توان کرونا را شکست داد.

از سوی دیگر با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان‌ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.

تاکنون بیش از چهار میلیون و ۸۹۴ هزار و ۲۷۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۱۶ هزار و ۷۳۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۹۱ هزار و ۹۸۱ نفر، انگلیس با ۳۴ هزار و ۷۹۶ نفر، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۷ نفر، فرانسه با ۲۸ هزار و ۲۳۹ نفر و اسپانیا با ۲۷ هزار و ۷۰۹ نفر بوده است.

دیگر عامل امیدبخش برای بازارها، تداوم روند بازگشایی کسب و کارها و رفع تدریجی ممنوعیت‌های رفت و آمدی در نقاط مختلف بود. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی امریکا در سخنانی گفته است که احتمالا از سه ماهه سوم سال رشد اقتصادی این کشور به محدوده مثبت بازخواهد گشت.

ریکی اوگاوا، کارشناس سرمایه‌گذاری در بانک میزوهو گفت: کورسوی امیدی از بازگشت اقتصاد به سطوح قبل از بحران در حال نمایان شدن است اما نباید فراموش کنیم که با یک مسیر طولانی مواجهیم و قرار نیست همه چیز یک شبه تمام شود. وی هم چنین با هشدار نسبت به ریسک تنش‌های بین امریکا و چین گفت این مسئله باعث می‌شود تا روند بازگشت اطمینان به بازارها بیشتر طول بکشد.

با این حال در تازه‌ترین دور از تنش‌ها بین امریکا و چین، گزارشاتی از تلاش امریکا برای اخراج شرکت هوآوی از بازارهای جهانی با تهدید چین به اقدام متقابل همراه شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری امریکا نیز با انتقاد مجدد از رویکرد چین در مهار شیوع ویروس کرونا، این کشور را متهم به همکاری نکردن با امریکا در خصوص تحقیقات کانون اولیه بیماری کرده است.

چین و امریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال گذشته پس از یک جنگ تجاری و تعرفه‌ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگ تر که به فاز نخست مشهور است به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلایل اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال گذشته بود و فعالان بازار نگران‌اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان به ویژه در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.

مگان هرنمن، مدیر سبد دارایی در موسسه" وردنس کپیتال ادوایزرز" گفت: سوال مهم درحال‌حاضر این است که بازگشت مردم به سر کار خود چه قدر سریع خواهد بود. سرانجام اختلافات امریکا و چین نیز بر سر قدرت اقتصاد جهانی در بازگشت زودهنگام به سطح پیش از کرونا مهم خواهد بود.

 

بورس امریکا

 

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۳.۸۵ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۵۹۷.۳۷ واحد بسته شد.

شاخص «اس‌اند پی ۵۰۰» با ۳.۱۵ درصد افزایش تا سطح ۲۹۵۳.۹۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با افزایش ۲.۴۴ درصدی در سطح ۹۲۳۴.۸۳ واحدی بسته شد.

 

بورس‌های اروپایی

 

مسئله برگزیت کماکان کانون توجه معامله گران اروپایی است هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست. دیوید فراست، مذاکره‌کننده ارشد انگلیس با ابراز نارضایتی از پیشرفت اندک حاصل شده در مذاکرات گفته است اتحادیه اروپا باید در مواضع خود تغییرات اساسی دهد. از سوی دیگر نیز میشل بارنیه، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا روند مذاکرات برگزیت را مایوس‌کننده دانسته و گفته است که اروپا حاضر به قربانی کردن منافع خود به خاطر اقتصاد انگلیس نیست.

با این حال بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس به همتای ایرلندی خود گفته که حصول توافق بین دو طرف را کماکان ممکن می‌داند.

اختلاف بین دو طرف در حالی کماکان حل نشده باقی مانده است که انتخابات پارلمانی اروپا در ماه اکتبر برگزار خواهد شد و این مسئله ممکن است اختلافات طرفین را بیشتر کن. یک منبع دیپلماتیک در همین رابطه گفت: تنها چیزی که لندن و بروکسل بر سر آن با هم موافقند این است که بر سر هیچ چیزی با هم موافق نیستند!

اگر لندن و بروکسل تا پایان امسال به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را نیز ترک خواهد کرد و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می‌توانند با توافق یکدیگر آن را تمدید کنند. از سوی دیگر انگلیس مذاکره برای امضای پیمان تجارت آزاد را با امریکا، نروژ و استرالیا نیز آغاز کرده است.

 در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۴.۲۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۴۸.۵۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۵.۶۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۱ هزار و ۵۸.۸۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۵.۱۶ درصدی در سطح ۴۴۹۸.۳۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۴.۷ درصد بالا رفت و به ۶۷۷۹.۳۰ واحد رسید.

 

بورس‌های آسیایی

 

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۴۹ درصدی تا سطح ۲۰ هزار و ۴۳۳.۳۵ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۸۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۷۲.۹۲ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۸۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۹۵۱.۲۷ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس‌اند پی اس‌اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۸۱ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۵۵۹.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

 

نفت

 

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۳۵ درصد افزایش به ۳۲.۲۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۰۳ درصدی به ازای ۳۵.۱۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

 

طلا و نقره
 

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۱.۵۹ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۳۴.۱۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۲ درصدی به ازای ۱۷.۴۷ دلار مبادله شد.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 99717

ارسال نظر