تحریم صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تحریمها را بیاثر کرد
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه صنعت نفت و گاز به معنای واقعی تحریمها را بیاثر کرد، گفت: وزارت نفت در این دوران توانست رکورد صادرات نفت و فراوردههای نفتی را بشکند به طوری که میزان صادرات فراوردههای نفتی بیش از چهاربرابر افزایش یافته است.
اسحاق جهانگیری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی نفت گاز پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شریط کرونا و ضرورت حفظ سلامتی مردم باعث شد این نمایشگاهها با حضور مردم برگزار نشود.
وی با بیان اینکه در بمباران مسائل منفی قرار داریم، ادامه داد: از بیرون کشور سعی میشود همواره پمپاژ منفی نسبت به آینده کشور و دستاوردهای کشور انجام شود و از داخل کشور هم متاسفانه گاهی اوقات به دلیل بدسلیقگی نسبت به مسائل کشور تلاش میشود، فضای منفی ایجاد شود.
معاون اول رئیسجمهوری اظهار کرد: همین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای کسانی که به آینده و توسعه و پیشرفت ایران فکر میکنند، کفایت میکند. کسانی که به آینده، پیشرفت و توسعه ایران فکر میکنند ببینند که مجموعه فرزندان ایران در زیر مجموعه شرکتهای مرتبط با مهمترین بخش اقتصادی نفت گاز پتروشیمی چه کارهایی بزرگی انجام دادهاند و چه کارهای بزرگتری را در دست اجرا دارند.
جهانگیری اظهار کرد: پس از تحریم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی ما کاهش یافت. اما وزارت نفت با اقدامهای شجاعانه توانست رکورد صادرات نفت و فراوردههای نفتی را بشکند به طوری که صادرات فراوردههای نفتی بیش از چهار برابر افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: زمستان تمام شد و روسیاهی آن میماند برای کسانی که با دولت همراهی نکردند و چوب لای چرخ ما گذاشتند. این روزهای زمستانی تمام خواهد شد و ملت ایران روزهای خوبی در پیش خواهد داشت.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: مجموعه فرزندان ایران در زیر مجموعه شرکتهای مرتبط با مهمترین بخش اقتصادی کشور یعنی نفت گاز پتروشیمی کارهایی بزرگی انجام دادهاند و کارهای بزرگتری در دست اجرا دارند.
جهانگیری با بیان اینکه کشور ایران یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز دارد، گفت: هر ایرانی آرزو دارد که بتوانیم در مراحل مختلف در بخشهای نفت و گاز و پتروشیمی از بالادستی و در واقع میادین نفت گاز و واحدهای پایین دستی پتروشیمی به دانش دسترسی پیدا کرده و هم داخلیسازی کنیم و هم به یک توانمندی برسیم که محصولات ما در بازارهای داخلی و بینالمللی قابل عرضه باشد.
وی گفت: روزی که مهندس زنگنه تصمیم گرفتند که دانشگاههای کشور وارد حوزه نفت و گاز کشور شوند در جلسهای که بنده هم حضور داشتم من فکر میکردم که به جهت ریسکپذیری کار بزرگی است.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه درگیر شدن دانشگاهها با این مسئله ممکن است نیاز به زمان طولانی داشته باشد، یادآورشد: امروز در بخشهایی از این سالنها نشان داده میشد که اعضای هیات علمی دانشگاههای مختلف، دانشجویان در دوره تحصیلی تکمیلی و بخش وسیعی که رشتههای مرتبط دارند، کارهای مربوط به تولید دانش، تولید مهندسی و افزایش بازیافت به عنوان مهمترین پروژههای نفت و گاز را در دست اجرا دارند.
جهانگیری اضافه کرد: ما به زودی در بخشهای مختلف صاحب لیسانس خواهیم شد که توسط دانشمندان و متخصصین کشور در داخل تولید شده است که بعضی محصولات و تولیدات آن در انحصار تعداد محدودی در شرکتهای مختلف در دنیا است.
وی ادامه داد: در ساخت تجهیزات، هم در بخش کمپرسورها، هم در بخشهای توربینها و هم در بخشهای مختلف توانمندیهایی ارائه میشود که جزو افتخارات بزرگ برای شرکتهایی است که این کالاها را در داخل کشور با استانداردهای معتبر بینالمللی تولید میکنند.
معاون اول رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای بخش نفت که گاهی اوقات بعضیها به عنوان منفی تلقی میکردند این بود که تجهیزات و لوازم و ابزاری که استانداردهای معتبر بینالمللی نداشته باشد در این بخش استفاده نشود و حتما تولیدات شرکتها با استانداردهای معتبر بینالمللی باشد. اما امروز در این نمایشگاه کمپرسورهایی دیدیم که در خط راهبردی انتقال نفت از گوره به جاسک استفاده میشود،
جهانگیری اظهار کرد: طرح انتقال گوره -جاسک یکی از بزرگترین، راهبردیترین و اساسیترین طرحهای کشور هست که در یک مقطع زمانی تصمیم گرفته شد که فروش نفت ایران غیر از خارک و داخل خلیجفارس به یک نقطه خارج خلیجفارس منتقل شود. در این زمینه یک طرح بسیار بزرگی شروع شد و وزارت نفت ایستادگی کرد و شرکت فولاد مبارکه و شرکتهای نوردسازی ورقهایی را در داخل کشور تولید کردند که بتواند گاز ترش جابهجا کند که هم دانش و هم محصول آن کار بزرگی است.
ارسال نظر