طلای سیاه ارزان شد
قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه کاهش یافت اما تحت تاثیر پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی از رشد بالاتر تقاضا، نزدیک به بالاترین رکورد یک ماه اخیر که شب گذشته به آن صعود کرده بود، ایستاد.
بهای معاملات نفت برنت ۲۱ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۶۶ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت برنت روز چهارشنبه ۴.۶ درصد جهش یافته و در بالاترین قیمت از ۱۷ مارس به این طرف بسته شده بود.
کاهش ذخایر امریکا
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا ۲۵ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۶۲ دلار و ۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت امریکا روز گذشته با ۴.۹ درصد افزایش بسته شده بود.
گزارش روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی امریکا نشان داد ذخایر نفت امریکا در هفته منتهی به ۹ آوریل به میزان ۵.۹ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده و به ۴۹۲.۴ میلیون بشکه رسیده است در حالیکه تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش ذخایر به میزان ۲.۹ میلیون بشکه را پیشبینی کرده بودند.
برداشت چشمگیر در ماههای آینده
تحلیلگران سیتی ریسرچ در یادداشتی نوشتند: حتی پس از در نظرگرفتن ریسکهای منفی، شاهد برداشت چشمگیر از ذخایر نفت بوده ایم، چرا که فعالیت پالایشگاهی در ماههای آینده رشد چشمگیری خواهد داشت.
ذخایر بنزین امریکا که معیار مصرف این سوخت است، در همین مدت ۳۰۹ هزار بشکه افزایش یافت و به ۲۳۴.۹ میلیون بشکه رسید که کمتر از پیشبینی تحلیلگران از افزایش ذخایر بنزین به میزان ۷۸۶ هزار بشکه بود. سایر سوختهای تقطیری که شامل بنزین و نفت کوره میشود ۲.۱ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد که برخلاف پیشبینی تحلیلگران از افزایش این ذخایر به میزان ۹۷۱ هزار بشکه بود
واردات نفت امریکا هفته گذشته ۴۴۳ هزار بشکه در روز افزایش یافت. ذخایر نفت در کاشینگ اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات نفت است ۳۴۶ هزار بشکه در هفته گذشته افزایش یافت.
آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد تقاضا و عرضه جهانی نفت در نیمه دوم سال میلادی جاری متوازن خواهد شد و ممکن است لازم باشد تولیدکنندگان به منظور تامین تقاضای بالاتر، دو میلیون بشکه در روز دیگر به تولیدشان اضافه کنند.
اوپک که در قالب گروه اوپک پلاس به همراه متحدانش نظیر روسیه با هدف تقویت بازار، تولیدش را محدود نگه داشته است، هفته جاری پیشبینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ را بالا برد. این سازمان کشورهای صادرکننده نفت پیشبینی کرد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵.۹۵ میلیون بشکه در روز معادل ۶.۶ درصد رشد خواهد کرد که ۷۰ هزار بشکه در روز بالاتر از پیشبینی ماه پیش اوپک است.
ارسال نظر