|

هشدار/ خطر سهمیه بندی آب در تهران

مدیر دفتر بهره‌برداری آب منطقه‌ای تهران گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه تا به امروز ۲۴۱ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سد‌های استان تهران شده است.

انرژی هشدار/ خطر سهمیه بندی آب در تهران

محمد شهریاری مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه در حال حاضر حجم ذخیره آب در مخازن سدهای پنجگانه استان تهران ۸۱۷ میلیون مترمکعب است، گفت: این حجم در مقایسه با روز مشابه سال گذشته که یک هزار و ۵۱ میلیون متر مکعب بوده، ۲۳۵ میلیون مترمکعب کاهش را نشان می‌دهد. 

او همچنین با اشاره به حجم آب ذخیره شده فعلی سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو که به ترتیب ۱۸۰.۶۲، ۱۴۲.۳۱۷ و ۱۱۶ میلیون متر مکعب است، ادامه داد: متاسفانه این احجام نسبت به سال گذشته خصوصا در سدهای ماملو، طالقان و لار با کاهش چشمگیری مواجه شده‌اند. 

سدهای امیرکبیر    ۱۸۰میلیون متر

لتیان    ۶۲ میلیون متر

لار    ۱۴۲ میلیون متر

طالقان    ۳۱۷ میلیون متر

ماملو    ۱۱۶میلیون متر

مدیردفتر تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص مدیریت سدهای استان و برنامه‌ریزی منابع و مصارف سدهای تامین کننده آب شرب تهران گفت: با توجه به شرایط خاص سال آبی امسال و کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها در کشور، به خصوص در حوضه آبریز سدهای تهران، روند آبگیری مخازن سدها را به نحوی مدیریت کردیم که بتوانیم حداکثر آبگیری را در سدها داشته باشیم به طوری که در حال حاضر سد امیر کبیر را به ۹۸ پرشدگی و سدلتیان را به ۸۱ درصد پرشدگی آب رسانده‌ایم، ولی متاسفانه وضعیت آبگیری در سدهای لار، طالقان و ماملو مناسب نبوده و شرایط نگران کننده است. 

سدهای تهران ۶۰ درصد آب دارند

به گفته شهریاری در حال حاضر میزان پرشدگی سدهای پنج‌گانه استان تهران ۶۲ درصد اعلام شده است. 

شهریاری افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه تا به امروز ۲۴۱ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سدهای استان تهران شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۹۴ میلیون متر مکعب بوده شاهد کاهش تقریبا ۶۰ درصدی حجم ورودی آب به سدها هستیم. 

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌ آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران همچنین با اشاره به میزان بارندگی در استان تهران گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون ۲۸۴ میلی متر بارش در حوزه عملکرد استان تهران ثبت شده است که این میزان نسبت مدت مشابه سال آبی گذشته که ۴۳۵ میلی‌متر بوده ۳۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد. 

او در پایان با تاکید بر اینکه طبق پیش بینی‌های سازمان هواشناسی در یک ماه باقیمانده از فصل آبگیری سدها عملا بارش مطلوبی در استان نخواهیم داشت، گفت: از شهروندان درخواست می‌کنیم در مصرف آب به ویژه آب شرب صرفه جویی و مدیریت مصرف را مدنظر داشته باشند تا بتوانیم تامین آب مطمئنی را در روزهای آتی و فصل تابستان داشته باشیم و با مشکلات و چالش‌های جدی در تامین پایدار آب مواجه نشویم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 173987

ارسال نظر

 

آخرین اخبار