وزیر نفت دولت آینده چه کسی است؟
در شرایطی که صنعت نفت ایران در یکی از حساسترین مقاطع تاریخی خود به سر میبرد و تحریم بیسابقهای را تجربه میکند، گزینههای متعددی برای گرفتن کرسی بیژن زنگنه، وزیر نفت روحانی پیشنهاد شده است.
شاید بیشترین اسامی که برای کابینه رئیسی گمانهزنی شده است مربوط به وزارت نفت باشد. در این فهرست بلندبالا از رستم قاسمی و احسان خاندوزی تا فرهاد رهبر و هدایتاله خادمی به چشم میخورند. در این میان برخی اسامی با دستمایه قرار گرفتن سابقه کارشان حاشیهسازتر از بقیه بودهاند.
رستم قاسمی
یکی از افرادی است که بیشترین حواشی را داشته است. کسی که برای تصدی جایگاه ریاستجمهوری هم اقدام کرده و البته نامش به دکل گمشده گره خورده است.
او امسال برای نامزدی ریاستجمهوری ثبت نام کرده بود و در نهایت هم اعلام کرد که به نفع رئیسی کنار کشیده است اما حالا نام وزیر نفت احمدینژاد بارها و بارها به عنوان گزینه احتمالی وزارت نفت مطرح شده است.
قاسمی چهره سیاسی پرحاشیهای است و ادعاهایی مطرح کرده که واکنشهای زیادی به دنبال داشته است. به عنوان مثال او اخیرا درباره نقش مستشاری ایران در یمن اشاره کرد که بلافاصله از سمت وزارت نفت تکذیب شد.
فرهاد رهبر
یکی دیگر از چهرههای جنجالی است که برای تصدیگری وزارت نفت گمانهزنی شده است. او در دولتهای مختلف از اصولگرا گرفته تا اصلاحطلب و حتی در دولت روحانی پست و سمت داشته است.
رهبر رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت محمود احمدینژاد است و در دولت روحانی از سوی طیبنیا، وزیر اقتصاد وقت مجوز عضویت در شورای راهبردی نظام مالیاتی را گرفت. رهبر در دولت محمد خاتمی هم معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات را عهدهدار شد.
رهبر مدتی دولت احمدینژاد ریاست دانشگاه تهران را به عهده داشت و برخی اقدامات او در دانشگاه تهران حواشی زیادی آفرید و در نهایت هم احمدینژاد با بیان اینکه او در اداره دانشگاه تهران رویکردی «سیاستزده، غیر علمی و احیاناً امنیتی» داشته است، رهبر را از سمتش برکنار کرد.
مسعود میرکاظمی
او گزینه جنجالی دیگری است که گمانهزنی شده است. میرکاظمی دوره کوتاهی در دولت محمود احمدینژاد وزیر نفت بود اما گفته میشود که در همان دوره کوتاه تاثیرات منفی فراوانی بر صنعت نفت گذاشت.
خانهتکانی او در وزارت نفت و بازنشستگی اجباری مدیران باسابقه یکی از مهمترین حواشی است که او در زمان وزارت خود به جا گذاشت. او همچنین طرح یک دههای سوآپ نفت دریای خزر را یک شبه متوقف کرد که جنجال خبری زیادی داشت و گفته میشد که ضرر چند میلیارد دلاری به ایران وارد کرده است.
حالا نام مسعود میرکاظمی از آن جهت به عنوان گزینه وزارت نفت مطرح شده است که در سال ۹۶ او رییس کمیته طرح و برنامه ستاد رئیسی بوده است.
احسان خاندوزی
که در حال حاضر نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم است، اقتصاد خوانده متمایل به اصولگراهاست. او عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه است و در حال حاضر به عنوان یکی از گزینههای وزارت نفت مطرح است.
هدایتاله خادمی
نماینده کمیسیون انرژی مجلس بود و بیژن زنگنه، او را به وزارت نفت برد اما اختلاف و دعوای زنگنه و خادمی بر رسانهها و افکار عمومی هم پوشیده نماند و سرانجام زنگنه او را برکنار کرد. خادمی پس از آن به شرکت حفاری نفت شمال رفت و البته حواشی او با فیش حقوق نجومیاش به رسانهها کشید
ارسال نظر