باتریهایی که انرژی ۵ برابری تولید میکنند
محققان یکی از شرکتهای فناور داخلی در حال توسعه نسل جدیدی از باتریها بر پایه فناوری فلز-هوا هستند که نسبت به باتریهای لیتیومی ۵ برابر انرژی بیشتر و نسبت به باتریهای سرب اسیدی ۲۰ برابر انرژی تولید میکنند و دوستدار محیطزیست هستند.
باتوجه به گسترش استفاده از ابزارهای هوشمند، نیاز به منابع انرژی به خصوص انرژیهای تجدیدپذیر در حال افزایش است و از سوی دیگر افزایش آلودگیهای حاصل از استفاده باتریهای موجود و همچنین عدم توانایی تامین انرژی آنها در سالهای آینده، ضرورت روی آوردن به نسل جدید باتریها با مداومت انرژی بالاتر و همچنین آلودگی زیست محیطی کمتر را افزایش میدهد.
باتریهای فلز-هوا با مزیتهای گوناگون یکی از مهمترین گزینهها در این زمینه هستند؛ چرا که در نوعی از این باتریها کاتد باتریهای لیتیوم – یون متداول که بیشتر گرافیت است با اکسیژن موجود در هوا جایگزین شده و نتیجه این کار به طور طبیعی کاهش وزن باتری و داشتن یک کاتد بدون هزینه است که به طور دائم تعویض و تازه میشود. استفاده از فلزات سازگار با محیطزیست از جمله منیزیم، آلومینیوم و روی از دیگر مزایای این نوع باتریها به شمار میرود.
باتریهای فلز-هوا که تراکم انرژی بالایی دارند و ایمن هستند، یکی از فناوریهای جدید و در حال گسترش هستند و یکی از شرکتهای فناور در پروژهای به نام "سانیوا" اقدام به بومیسازی این باتریها کرده است و همچنان در حال توسعه این محصول است.
فلز در این باتریها، نقش "آند" و هوا نقش "کاتد" را بازی میکند و این دو عنصر اجزای اصلی یک پیل الکتروشیمیایی هستند که با انجام واکنش الکترو شیمیایی تولید انرژی میکنند. باتریهای فلز-هوا به دلیل فناوری مدرنی که در ساخت آنها به کار رفته است، میتوانند با وزن و قیمت پایینی در بازار عرضه شوند.
مهمترین ویژگی باتری بومی شده در کشور تولید ۵ برابری انرژی نسبت به باتریهای لیتیومی، تولید ۲۰ برابر انرژی نسبت به باتریهای سرب اسیدی، حجم و وزن پایین، عدم آلودگی محیط زیست، عدم تاثیرپذیری از محیط، قابلیت استفاده در محیط مرطوب، ایمنی بالا است. ضمن آنکه در این محصول برخی از مشکلات تجاریسازی باتریهای فلز-هوا مانند نیاز به استفاده از فلزات گرانبها حذف شده و ماده جایگزینی برای آن استفاده شده که فناوری و مواد ساخت آن کاملا بومی است.
این باتری در صنایع مختلفی مانند خودروهای الکتریکی، سیستمهای برق پشتیبان، تامین انرژی در شرایط اضطراری، تجهیزات کشاورزی مدرن، تامین انرژی ابزارهای پایش محیط زیست، صنعت اسباببازی و گردشگری دریایی کاربرد دارد.
در صـورت تجاریسازی این فناوری اتفاقات خوبی در حوزه انرژی، حملونقل و محیطزیست رقم خواهد خورد. ورود این باتریها به بازار میتواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور داشته باشد و شاهد تحرکات اساسی در انتقال اقتدار به حوزه انرژیهای نوین خواهیم بود. این شرکت فناور در تلاش برای تجاریسازی این محصول کاربردی و راهبردی در کشور است.
ارسال نظر