سدهای تهران تشنه آب!
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: درحال حاضر حجم ذخیره سدهای تامین کننده آب شرب تهران ۵۴۹ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با ۸۹۱ میلیون متر مکعب روز مشابه سال گذشته با کسری مخزن و کسری ذخیره ۳۴۲ میلیون متر مکعبی مواجه هستیم.
محمد شهریاری، درباره آخرین وضعیت سدهای تهران، با اشاره به شرایط تفکیکی و میزان کاهش ذخیره آب سدهای پنجگانه تهران، اظهار کرد: در حال حاضر موجودی مخزن سد امیرکبیر ۱۲۲ میلیون متر مکعب است که در سال گذشته در همین زمان این عدد ۱۵۴ میلیون متر مکعب بوده، همچنین ذخیزه سد لتیان ۴۱ میلیون متر مکعب ثبت شده و این عدد در سال گذشته ۶۷ میلیون متر مکعب بوده است.
وی ادامه داد: ذخیزه مخزن سد لار در حال حاضر ۶۹ میلیون متر مکعب و سال گذشته ۱۴۳ میلیون متر مکعب، ذخیره سد طالقان امسال ۲۲۹ میلیون متر مکعب و سال گذشته ۳۲۷ میلیون مترمکعب، ذخیره سد ماملو ۸۷ میلیون مترمکعب و سال گذشته در همین زمان ۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه شرایط به مراتب در سدهای لتیان، لار و طالقان که سامانه شرق را شامل می شوند حاد و شکننده است، گفت: ورودی آب از ابتدای سال آبی تا کنون با کاهش ۴۰ درصدی مواجه بوده یعنی در سال آبی جاری حدود یک میلیارد و ۳۱۰ میلیون متر مکعب ورودی آب داشتیم که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته دو میلیارد و ۱۸۸ میلیون متر مکعب بوده است.
طبق اعلام وزارت نیرو، شهریاری با تاکید بر اینکه ورودی ها با کاهش فزاینده ای مواجه بوده است، تصریح کرد: از ابتدای سال آبی تا کنون ۳۰۴ میلی متر بارش داشتیم که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۴۶۰ میلی متر بوده و در حوزه بارندگی نیز با کاهش ۳۴ درصدی مواجه شدیم.
وی با اشاره به پیش بینی های سازمان هواشناسی، گفت: متاسفانه طبق اعلام این سازمان پاییز گرم و با بارش زیر نرمال اعلام شده، البته در آذر ماه شرایط سدهای تهران نرمال پیش بینی شده اما مهر و آبان زیر نرمال خواهیم بود، تمام این موارد و کسری مخزنی که با آن مواجه هستیم می طلبد که هموطنان بیش از پیش همکاری و مدیریت مصرف داشته باشند.
به گفته مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران تا کنون نیز همکاری از سمت مردم وجود داشته اما با توجه به شرایط انتظار می رود تا همکاری ها افزایش یابد و بتوانیم در شروع سال آبی جدید و نیمه ذوم سال با یک شرایط مطمئن تر و با حاشیه امن تامین آب شرب پایدار را داشته باشیم.
ارسال نظر