|

۳ قدرت آسیایی آماده واردات نفت از ایران

بر اساس گزارش رسانه‌های غربی، پالایشگاه‌های کشورهای هند، ژاپن و کره‌جنوبی مذاکرات برای واردات مجدد نفت از ایران را آغاز کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز از مذاکرات پالایشگاه‌های کشورهای هند، ژاپن و کره‌جنوبی با ایران برای واردات مجدد نفت از ایران خبر داده و پایگاه Oilprice نیز اعلام کرده که ایران بلافاصله پس از توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها صادرات نفت خود را افزایش خواهد داد زیرا مقادیر قابل توجهی نفت در انبارها برای عرضه در بازارهای بین‌المللی دارد.

به نوشته Oilprice اگر مذاکرات شکست بخورد، نفت بالاتر خواهد رفت و احتمالاً به ۱۰۰ دلار خواهد رسید.

رویترز هم در گزارشی نوشته است که پالایشگاه‌های کشورهای هند، ژاپن و کره‌جنوبی که به‌طور سنتی خریداران بزرگ نفت ایران هستند، مایلند در صورت توافق برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، واردات از ایران را از سر بگیرند که می‌تواند راه را برای عرضه بیشتر در بازارهای جهانی و کاهش قیمت‌ها هموار کند.

اکثر خریداران آسیایی واردات نفت از ایران را در سال ۲۰۱۹ پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال مجدد تحریم‌ها بر صادرات نفت تهران متوقف کردند.

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره توافق هسته‌ای هفته گذشته از سر گرفته شد. دیپلمات‌های غربی ابراز امیدواری کرده‌اند که تاکنون به پیشرفتی دست یابند، اما مسائل سخت حل نشده باقی مانده‌اند.

قیمت نفت به بالاترین حد خود در بیش از هفت سال گذشته رسیده است زیرا ترس از اختلال در عرضه انرژی روسیه باعث افزایش قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا شده است.

با چشم‌انداز یک توافق جدید با ایران، کره جنوبی که قبلاً یکی از مشتریان اصلی نفت تهران در آسیا بود، روز چهارشنبه گفت که مذاکراتی را در سطح کاری برای ازسرگیری واردات نفت خام ایران انجام داده است.

پالایشگاه بزرگ کره جنوبی در حال رصد تحولات مذاکرات هسته‌ای است، زیرا نفت خام ایران در مقایسه با گریدهای دیگر مانند نفت مکزیک مقرون به صرفه است و پالایش آن آسان است. یک منبع تجاری در کره جنوبی گفته است: زمانی که دو کشور تصمیم بگیرند تجارت نفت را از سر بگیرند، ما می‌توانیم از ایران نفت خام بخریم. از آنجایی که قبلاً از نفت خام ایران استفاده کرده‌ایم، نیازی به آزمایش نفت در تاسیسات خود نداریم.

رئیس پالایشگاه بزرگ ژاپنی Eneos Holdings Inc هم اعلام کرده در صورت دستیابی به توافق برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، واردات نفت از ایران را از سر خواهد گرفت.

تسوتومو سوگیموری، رئیس Eneos به خبرنگاران گفت: ما هنوز چنین آمادگی‌هایی را آغاز نکرده‌ایم، اما در صورت دستیابی به توافق بر سر توافق هسته‌ای، از سرگیری واردات نفت خام از ایران را به عنوان یکی از گزینه‌های خرید خود در نظر خواهیم گرفت.

سوگیموری افزود: پس از انجام چنین توافقی در مورد توافق هسته‌ای، از سرگیری واردات نفت از ایران حدود دو تا سه ماه طول می‌کشد زیرا پالایشگاه باید ترتیبات مختلفی مانند بیمه و حمل و نقل را انجام دهد.

یک منبع پالایشگاهی هندی هم گفت که یک پالایشگاه هندی، مشتری شماره ۲ ایران، در حال مذاکره با ایران برای تأمین نفت خود است و افزود که همچنین منتظر شفاف‌سازی بیشتر در مورد توافق هسته‌ای است.

ایران برخی از صادرات خود را با وجود تحریم‌ها حفظ کرده است زیرا واسطه‌ها راه‌هایی برای پنهان کردن مبدأ واردات پیدا می‌کنند و چین، بزرگ‌ترین مشتری ایران، مقصد بزرگی بوده است. گمرک چین ماه گذشته اولین واردات نفت خام ایران در یک سال گذشته را گزارش کرد.

کلودیوگالیمبرتی، تحلیلگر بازار نفت در این باره بیان کرد: تنش‌های روسیه و اوکراین نوسان قیمت‌های جهانی نفت را افزایش داده است، اما تحولات مثبت در مذاکرات ایران و آمریکا امیدها را برای بازگشت نفت ایران به بازارها افزایش داده و به آرام کردن قیمت نفت کمک می‌کند.

او گفت: «اگرچه هنوز معامله انجام نشده است، اما با توجه به اخبار پیشرفت و اجماع گسترده در مذاکرات، قیمت‌ها کاهش می‌یابد، زیرا درنهایت می‌توان تا دسامبر سال جاری تا ۹۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام به بازار اضافه کرد.»

 پایگاه تخصصی نفت Oilprice هم نوشته است: ایران از قبل آماده‌سازی برای بازگشت نفت خام خود به بازارهای بین‌المللی را آغاز کرده است و مقامات شرکت ملی نفت ایران به کره جنوبی سفر کرده‌اند تا در مورد معاملات مذاکره کنند.

به نوشته Oilprice، یک معامله موفق می‌تواند بین آوریل تا مه ۵۰۰۰۰۰ بشکه در روز نفت به بازارهای جهانی اضافه کند، اما عدم دستیابی به توافق احتمالاً قیمت نفت را به ۱۰۰ دلار خواهد رساند.

ایران در حال آماده شدن برای بازگشت نفت خام خود به بازارهای بین‌المللی است. این کشور سال گذشته برنامه‌های افزایش تولید را اعلام کرد و این هفته رسانه‌ها گزارش دادند که مقامات شرکت ملی نفت ایران به کره جنوبی سفر کرده‌اند تا در مورد قراردادهای عرضه با پالایشگاه‌های داخلی گفتگو کنند.

تحلیلگران بانک سیتی گروپ می‌گویند اگر توافقی در مورد برنامه هسته‌ای ایران حاصل شود، این کشور می‌تواند بین آوریل تا می ۵۰۰ هزار بشکه در روز به عرضه جهانی نفت اضافه کند. به گفته لوئیز دیکسون، تحلیلگر انرژی، ایران می‌تواند تولید خود را به سرعت، در عرض ۴ تا ۶ ماه افزایش دهد و همچنین در صورت لغو تحریم‌ها، مقادیر قابل توجهی نفت در انبارها برای عرضه در بازارهای بین‌المللی دارد.

با این حال، اگر مذاکرات شکست بخورد، نفت بالاتر خواهد رفت و احتمالاً به ۱۰۰ دلار خواهد رسید، زیرا رشد تقاضا همچنان از تولید پیشی می‌گیرد، که باعث شد آژانس بین‌المللی انرژی در اوایل این ماه از اوپک پلاس بخواهد تا برای افزایش تولید بیشتر تلاش کند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 243047

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین