رفع دغدغه آبرسانی هزار روستا تا سه ماه دیگر
رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: طبق برنامهریزی انجام شده در سه ماه پیشرو، طرحهای آبرسانی یک هزار و ۲۱۹ روستا به بهرهبرداری میرسند.
آبرسانی روستایی همواره به عنوان یکی از دغدغههای اصلی دولتهای مختلف به شمار میرفته است. با این حال همچنان ۲۵ درصد از روستاهای کشور به شبکه آب متصل نیستند و همین امر یکی از دلایل عقبماندگی در برخی روستاها و مناطق محروم است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، البته این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفته است تا آنجا که طبق برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی، میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهرهمند در انتهای دولت سیزدهم باید به رقم ۹۰ درصد برسد.
از همین رو، «علی اکبر محرابیان» در نخستین جلسه رسمی وزارت نیرو از تلاش برای ایجاد مرکزی برای سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی خبر داد و گفت که بهزودی مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو شکل خواهد گرفت. مرکزی که با توجه به اهمیت آن تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است. ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دست اندرکاران بخش دولت، از توان نیروهای جهادی و خیران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم بهره برده شود.
اکنون و در تازه ترین گزارش وزارت نیرو «میثم جعفرزاده» رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در این باره می گوید: در سالهای گذشته فعالیتهای آبرسانی به روستاها انجام شده ولی همچنان در کشور حدود ۸ میلیون نفر از جمعیت روستایی درگیر تنش آبی هستند.
وی افزود: در دولت مردمی برای کاهش تعداد روستاهای دارای تنش، نیازمند یک اقدام جهادی بودیم که در این باره وزارت نیرو شورایی را با نام جهاد آبرسانی با مرکزی زیرمجموعه همین شورا تشکیل داد که ماموریت ویژه برای آبرسانی و محرومیتزدایی به ۱۰ هزار روستای کشور دارد.
رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو از اولویتبندی روستاها در بحث آبرسانی خبر داد و خاطرنشان ساخت: با دستور رییس جمهوری در هفتمین روز از ایام دهه فجر عملیات اجرایی آبرسانی به ۷ هزار و ۱۳۸ روستا از مجموع ۱۰ هزار روستای هدف با جمعیت ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر طبق تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) آغاز شد.
وی با اشاره به اجرای طرحهای آبرسانی در همه استانهای کشور، گفت: طبق برنامهریزی انجام شده، استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری نسبت به شرایطی که دارند در اولویت بهبود و اصلاح آبرسانی قرار دارند.
جعفرزاده با اشاره به برنامه زمانبندی ۳۰ ماهه برای اجرای طرحهای آبرسانی گفت: مبلغ اعتباری که برای ۱۰ هزار روستا در نظر گرفته شده ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در سازوکار طرحهای آبرسانی از همه اقشار مردمی استفاده شده است و نیز از همه نهادهای مردمی، ارگانهای سپاه پاسداران، ستاد اجرایی فرمان امام (ع)، بنیاد مستضعفان و غیره در شورا و مرکز جهاد آبرسانی حضور دارند که میتوانند با ظرفیت جهادی طبق زمانبندی کیفیت مناسب را در آبرسانی به روستاهای دارای تنش ارائه کنند.
جعفرزاده افزود: در حال حاضر آب مورد نیاز بسیاری از روستاهای مناطق مرزی، با آبرسانی سیار تامین شده که قصد داریم در این طرحها مدلهای جدیدی را برای آبرسانی سیار ارائه کنیم.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو جمعیت بهرهمند از اجرای طرحهای مرحله اول این طرح را سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: آبرسانی به این تعداد جمعیت فقط در مرحله ابتدایی صورت میگیرد.
بر مبنای آمار مستند آب و فاضلاب کشور، در حال حاضر ۹۹ درصد از شهرهای کشور به زیرساخت تامین آب آشامیدنی بهداشتی پایدار دسترسی دارند که این آمار در روستاهای کشور به ۸۲ درصد میرسد.
در حالی که آمار دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی پایدار در سطح کشور در مقایسه با بسیاری از کشورهای توسعه یافته عدد بالاتری است، اما در آستانه گام دوم انقلاب اسلامی، تلاشها برای ارتقای شاخص دسترسی مردم بهویژه در روستاهای کشور با سرعت بیشتری ادامه دارد.
ارسال نظر