دولت چگونه کسری برق در تابستان را مدیریت میکند؟
وزارت نیرو وعده داده که با برنامه افزایش ظرفیت ۶هزار مگاوات نیروگاهی میتواند جلوی بخشی از خاموشیهای گسترده در کشور را بگیرد؛ اما کارشناسان پیشبینی میکنند، با توجه به کسری قابلتوجه برق، افزایش ظرفیت تولید در تابستان سالجاری کشور نمیتواند به خاموشیها پایان دهد؛ چراکه سال گذشته طبق اعلام وزارت نیرو، کشور با کسری متوسط ۱۰هزار تا ۱۲هزار مگاواتی برق روبهرو بوده که این رقم در برخی روزها به ۱۵هزار مگاوات نیز افزایش یافته بود.
وزارت نیرو وعده داده که با برنامه افزایش ظرفیت ۶هزار مگاوات نیروگاهی میتواند جلوی بخشی از خاموشیهای گسترده در کشور را بگیرد؛ اما کارشناسان پیشبینی میکنند، با توجه به کسری قابلتوجه برق، افزایش ظرفیت تولید در تابستان سالجاری کشور نمیتواند به خاموشیها پایان دهد؛ چراکه سال گذشته طبق اعلام وزارت نیرو، کشور با کسری متوسط ۱۰هزار تا ۱۲هزار مگاواتی برق روبهرو بوده که این رقم در برخی روزها به ۱۵هزار مگاوات نیز افزایش یافته بود.
ماموریت ویژه برای پایان خاموشی
با این تفاسیر پیشبینی میشود، در سالجاری نیز شاهد خاموشی باشیم؛ موضوعی که بهمنظور جلوگیری از آن، معاون اول رئیسجمهور، ماموریت ویژهای برای وزارت نیرو تعریف کرده است. محمد مخبر که در بازدید از مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران با علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو و معاونان و مدیران ارشد وزارت نیرو دیدار کرد، اعلام کرد که «وزارت نیرو بسته پیشنهادی جامعی را برای رفع مسائل و توسعه خدمات صنعت آب و برق کشور به هیات وزیران ارائه کند. درضمن در راستای کاهش مصرف برق از شرکتهای دانشبنیان بهره بگیرد. این وزارتخانه با وزارت جهادکشاورزی نیز در زمینه تغییر الگوی کشت همکاری کند.» در مقابل وزیر نیرو ضمن بیان چالشهای صنعت برق، خواهان حمایت همهجانبه دولت، بهویژه حمایتهای مالی آن شد؛ حمایتهایی که مورد موافقت مخبر قرار گرفت.
از شرکتهای دانشبنیان بهره بگیرید
معاون اول رئیسجمهور در بازدید از مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران (دیسپاچینگ)، تامین آب و برق را از مهمترین و اساسیترین خدمات برای مردم برشمرد و گفت: تمامی ابعاد زندگی مردم با آب و برق درگیر است و هیچ ساعتی از زندگی مردم نیست که متاثر از این خدمات نباشد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول، مخبر با تاکید بر اینکه دولت برای تحقق اهداف وزارت نیرو تمامی حمایتها و پشتیبانیهای لازم را از این دستگاه اجرایی انجام خواهد داد، اظهار امیدواری کرد که مجموعه وزارت نیرو بتواند فصل تابستان پیشرو را نیز بهخوبی مدیریت کند تا شاهد خاموشی نباشیم. معاون اول رئیسجمهور گفت: وزارت نیرو دستگاهی خوشنام در جامعه است که امیدوارم بتواند با توسعه خدمات این جایگاه را استمرار و ارتقا بخشد.
مخبر با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» اظهار کرد: وزارت نیرو میتواند به منظور جامه عمل پوشاندن به شعار سال جدید ضمن هماهنگی با وزارت صمت و کارخانههای تولید لوازم برقی، فراخوانی را برای همکاری و مشارکت شرکتهای دانشبنیان منتشر کند تا با استفاده از دانش و ظرفیت این شرکتها گامی مهم در جهت کاهش مصرف و جبران کمبود برق برداشته شود. وی ادامه داد: همچنین وزارت نیرو میتواند با وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تغییر الگوی کشت همکاری مناسبی داشته باشد. مخبر از وزیر نیرو خواست که بسته پیشنهادی جامعی را برای رفع مسائل و توسعه خدمات صنعت آب و برق کشور با برنامه زمانبندی و اعتبار مشخص تدوین کند و آن را به هیاتوزیران ارائه دهد تا با تصویب این بسته پیشنهادی، مسائل و موانع پیشروی صنعت آب و برق رفع شود.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه به موضوع انتقال آب از دریا نیز اشاره کرد و افزود: ایران کشوری است که در شمال و جنوب آن دریا واقع شده، ولی در مرکز از مساله خشکی رنج میبرد. وزارت نیرو با پیگیری برنامههای انتقال آب از دریا میتواند یک یادگاری ارزشمند در این دوره از خود برجای بگذارد. مخبر افزود: اقتصاد دریامحور نیز یکی از زمینههای اشتغالآفرین و پردرآمد است که اگر بهخوبی به آن پرداخته شود، میتواند به اداره کشور از محل درآمدهای اقتصاد دریامحور کمک کند. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به وجود آبهای ژرف در اعماق زمین، افزود: این یک موهبت الهی است که در مناطق خشک و کویری کشورمان معمولا آب ژرف وجود دارد و بسیار خوب است که در این خصوص توجه کافی صورت بگیرد.
در ادامه این جلسه، وزیر نیرو، معاونان و مدیران ارشد وزارت نیرو گزارشهایی را در این حوزه ارائه کردند و به تشریح برخی از چالشها و پیشنهادها برای توسعه صنعت آب و برق کشور پرداختند. به گزارش پاون، در این نشست، وزیر نیرو با اشاره به خدمات این وزارتخانه اظهار کرد: کالاهای این دستگاه، جزو زیرساختها و از ملزومات توسعه و گسترش اقتصاد کشور است. محرابیان، با اشاره به شرایط تحویل دولت سیزدهم، گفت: وزارت نیروی دولت سیزدهم در شرایطی وارد کار شد که با ناترازیهای مختلفی روبهرو بود و امروز ما تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات انجام خواهیم داد. وزیر نیرو با برشمردن افتخارات صنعت آب و برق از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون گفت: میزان پوشش برق در شهرها به صورت ١٠٠درصد و در روستا حدود ۷/ ۹۹درصد است. به گفته وی، در موضوع توسعه نیروگاهها، ابتدای انقلاب ظرفیت نیروگاهها حدود ٧هزار مگاوات بود که امروز به بیش از ٨٠هزار مگاوات رسیده است. محرابیان ادامه داد: در تجهیزات، خطوط انتقال، پست و... تقریبا مستقل بوده و جزو صادرکنندگان بنام هستیم. وزیر نیرو با اشاره به سوابق کشور در موضوعات مرتبط با آب، گفت: سازههای آبی ۵هزار ساله، هزاران قنات و... نمونهای از سوابق و تخصصها در کشور است، علاوه بر اینکه ایران جزو چند کشور سازنده سد در دنیاست.
محرابیان همچنین با اشاره به خدمات صادراتی وزارت نیرو، تاکید کرد: در موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی، بیش از ۵٠درصد مربوط به خدمات صنعت آب و برق بوده که نشاندهنده تخصص بالای نیروی انسانی در کشور است. در حاشیه این نشست، وزیر نیرو با اشاره به چالشهای صنعت آب و برق نیز گفت: در چند بخش نیازمند حمایت دولت هستیم که با توجه به شناسایی و اولویتبندی طرحها، با تصویب بودجه ۱۴۰۱ امیدواریم طرحهایی را که برنامهریزی کردیم به مرحله بهرهبرداری برسانیم. محرابیان با تاکید بر پروژههای موجود در حوزه آب ادامه داد: تکمیل سامانههای آبی و آبرسانی شهری و روستایی که جزو برنامهریزیهای مهم بوده، باید اجرا شود. وی با بیان اینکه در حوزه برق هم باید ظرفیتهای تولید برق را به صورت چشمگیر افزایش دهیم، افزود: برنامه چهارساله وزارت نیرو برای این بخش آغاز شده که برخی از طرحها در حال احداث است و برخی متوقف شده بود که بهتازگی شروع شده و این جلسه برای تامین مالی و پشتیبانی از این طرحها بسیار مفید بود. امیدواریم در دولت مصوباتی دریافت کنیم تا اجرای این طرحها سرعت پیدا کند.
محرابیان با اشاره به شعار سال و لزوم تحقق آن اعلام کرد: استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان نکته دیگری است که در این جلسه به آن اشاره شد. باید بتوانیم با پتانسیل شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیت موجود در مدیریت آب و برق، در راستای بهینهسازی مصرف، گام موثری برداریم. البته دولت نیز در زمینه برخورداری از اعتبارات اعلام آمادگی کرده است. وی در ادامه با اشاره به آمادگی وزارت نیرو برای تابستان، تصریح کرد: احداث ۶هزار مگاوات نیروگاه تا پیش از تابستان امسال پیشبینی شده است. البته اگر نیروگاهی بهموقع وارد مدار نشد، نیروگاه جایگزین در نظر گرفته شده و از این بابت نگرانی نداریم. وزیر نیرو یادآور شد: با برنامهریزیهای دقیقی که برای مدیریت مصرف و استفاده از ظرفیتهایی که امکان کاهش مصرف را در بخش خانگی، بهویژه مشترکان پرمصرف فراهم کرده است، امیدواریم با همکاری مفید بخش خانگی و صنعتی بتوانیم با کمترین مشکلات برق را برای تابستان مدیریت کنیم. وی با اشاره به استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای بهینهسازی مصرف برق گفت: باید بتوانیم با بهرهمندی از پتانسیل شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیت موجود در مدیریت آب و برق برای بهینهسازی مصرف، گام موثری برداریم.
ارسال نظر