افزایش ۹.۴ میلیون متر مکعب به ذخایر آبی پایتخت در اثر وقوع سیل
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: تا قبل از سامانه بارشی کاهش بارندگی سال آبی جاری در مقایسه با متوسط بلندمدت منفی ۳۴ درصد بوده، همین بارشها باعث شد شرایط بهتر شود و از منفی ۳۴ به منفی ۲۵.۶ درصد برسیم.
محمد شهریاری، درباره وضعیت سدهای تهران در پی بارشهای سیلابی اخیر اظهارکرد: باتوجه به استقرار سامانه بارشی که از هفته گذشته در حوضه آبریز سدهای پنجگانه تهران شاهد بودیم، ورودی آب به مخازن سدها مخصوصا سدهای سامانه شرق بهبود یافت.
وی افزود: ریزشهای جوی که از ۴ تا ۸ مرداد اتفاق افتاد منجر به ثبت ۲۳.۳ میلیمتر بارش در حوزه عملکرد استان تهران شد که این میزان در مقایسه با متوسط بلندمدت در همین بازه زمانی افزایش چشمگیری داشته است.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری تا ۸ مرداد را ۲۰۳.۴ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با متوسط بلندمدت که ۲۷۳.۵ میلیمتر بوده ۲۵.۶ درصد کاهش را نشان میدهد. البته تا قبل از فعالیت این سامانه بارشی، کاهش بارندگی سال آبی جاری در مقایسه با متوسط بلندمدت ۳۴ درصد بود که همین بارشها باعث شد شرایط بهتر شده و درصد کاهش از ۳۴ به ۲۵.۶ بهبود یابد.
وی با اشاره به اثر بارندگی بر میزان ذخایر سدها تاکید کرد: سامانه بارشی اخیر و سیلابهای حاصل از آن ذخیره آب سد ماملو را ۵.۵ میلیون متر مکعب افزایش داد.
شهریاری حجم ذخیره آب حال حاضر سدهای پنجگانه تهران را ۵۶۵ میلیون متر مکعب عنوان و خاطرنشان کرد: این میزان در مقایسه با روز مشابه سال گذشته که۶۸۱ میلیون متر مکعب بوده، ۱۱۶ میلیون متر مکعب کاهش را نشان میدهد.
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه متاسفانه بارشها و سیلابهای اخیر مشکلات عدیدهای را برای برخی از هموطنان ایجاد کرد اما از سوی دیگر بخشی از کسریهای منابع آبی حاصل از ۲ سال متوالی خشکسالی را جبران کرد.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران سرجمع میزان ورودی آب اضافه شده به سدهای پنجگانه تهران در پی بارندگی و سیلابهای اخیر را ۹.۴ میلیون متر مکعب اعلام کرد.
وی درباره تاثیر بارشها بر افزایش ذخیره مخازن آب زیرزمینی گفت: طبیعتا سیلاب کوهستان و بالادست سدها، پشت سدها ذخیره میشود، بارشهایی که در دشتها اتفاق میافتد روی تغذیه و نفوذ به منابع آب زیرزمینی اثر خواهد داشت که این امر میتواند تا حدودی جبران کسری آبخوانها را در پی داشته باشد.
شهریاری درباره زمان به مدار آمدن تصفیهخانه هفتم بیان کرد: نظر به اینکه بیشترین سیلاب را در حوضه آبریز سد ماملو داشتیم همین امر باعث افزایش کدورت آب این سد شد، بر همین اساس به صورت موقت تصفیهخانه از مدار خارج شد که با توجه به کنترلهای کیفی بر روی لایههای آبی مخزن سد ماملو و با تغییر تراز آبگیری دریچههای سد، مشکل تاحدود زیادی مرتفع شد و با توجه به اعلام شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران با انجام برخی مقدمات تصفیه خانه مجدد وارد مدار خواهد شد.
ارسال نظر