|

قیمت نفت ترمز کشید

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر نگرانی‌های عرضه، افزایش یافت اما انتظارات برای افزایش سریعتر نرخ‌های بهره آمریکا، مانع افزایش بیشتر قیمت‌ها شد.

بهای معاملات نفت برنت با ۱۱ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۹۰ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با یک دلار و ۳۸ سنت کاهش بسته شده بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با پنج سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید. شب گذشته، بهای قرارداد اکتبر که موعد آن روز سه شنبه به پایان رسید، یک دلار و ۲۸ سنت کاهش پیدا کرد در حالی که قرارداد نوامبر، یک دلار و ۴۲ سنت کاهش یافت.

تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره اظهار کرد: عوامل مثبت، همواره مسئله کمبود عرضه ناشی از تحریم‌ها علیه روسیه بوده است.

تولید نفت گروه اوپک پلاس اکنون ۳.۵۸ میلیون بشکه در روز معادل ۳.۵ درصد از تقاضای جهانی، کمتر از هدف تعیین شده است. این کمبود منعکس کننده کمبود عرضه در بازار نفت است.

به گفته تحلیلگر سی ام سی مارکتس، قیمت‌های نفت به دلیل افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا که ارزش دلار را در آستانه اعلام تصمیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا، تقویت کرده است، تحت فشارهای کاهشی قرار گرفته‌اند.

انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه برای سومین بار، نرخ‌های بهره را به میزان ۷۵ واحد افزایش می‌دهد. بانکهای مرکزی دیگر شامل بانک مرکزی انگلیس هم هفته جاری نشست سیاست پولی برگزار می‌کنند.

واندانا هری، موسس شرکت واندا اینسایتس در سنگاپور اظهار کرد: در فقدان هرگونه تحولات جدید مهم درباره عوامل بنیادین، نفت، تحت تاثیر بازارهای مالی قرار گرفته است.

بازارهای سهام آسیا روز چهارشنبه از صعود بازماندند و بازده اوراق قرضه با مهیا شدن سرمایه گذاران برای تصمیم فدرال رزرو، بالا ماند.

دلار هم در معاملات روز جاری نزدیک به بالاترین حد دو دهه اخیر در برابر سبدی از ارزهای رقیب ایستاد و نفت را برای خریداران ارزهای دیگر گران‌تر کرد.

در این بین، آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت و فرآورده‌های نفتی آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ سپتامبر، حدود یک میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کردند ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته به میزان حدود ۲.۲ میلیون بشکه کاهش داشته است.

آرامکو: راه‌کارهای اروپا برای بحران انرژی موثر نیست

مدیرعامل غول نفتی آرامکوی سعودی روز سه‌شنبه در اظهاراتی، اعلام کرد طرح‌های اروپا برای محدود کردن هزینه نیرو برای مصرف‌کنندگان و دریافت مالیات از شرکت‌های انرژی را راه‌کارهای بلندمدت یا مفیدی برای بحران انرژی جهانی ندانست.

امین ناصر در کنفرانسی در سوئیس گفت: متوقف یا محدود کردن افزایش هزینه نیرو، ممکن است در کوتاه مدت به مصرف‌کنندگان کمک کند اما دلایل ریشه‌ای را حل نمی‌کند و راه‌کار بلندمدت نیست. و دریافت مالیات از شرکت‌ها در زمانی که به افزایش تولید نیاز است، مسلما کمک کننده نیست.

دولتهای سراسر اروپا، میلیاردها یورو کاهش مالیات، کمک مالی و یارانه برای مقابله با بحران انرژی اعلام کرده‌اند که عامل صعود نرخ تورم بوده و صنایع مختلف را ناچار کرده است تولیدشان را متوقف کنند و قبوض نیرو را در آستانه زمستان افزایش داده است.

تحت طرحهای اتحادیه اروپا که هفته گذشته اعلام شد، سود اضافی شرکت‌های انرژی گرفته شده و برای کاهش فشار هزینه‌ها برمصرف‌کنندگان، استفاده می‌شود.

امین ناصر هشدار داد تداوم عدم سرمایه‌گذاری در بخش هیدروکربن‌ها در شرایطی که جایگزین‌های سوخت‌های فسیلی هنوز آماده نیستند یکی از دلایل ریشه‌ای این مشکل است. جنگ در اوکراین یقینا پیامدهای بحران انرژی را تشدید کرده اما دلیل ریشه‌ای نیست. متاسفانه حتی اگر این جنگ همین امروز همان طور که آرزو داریم متوقف شود، بحران خاتمه پیدا نخواهد کرد.

آرامکو سرگرم سرمایه‌گذاری برای افزایش ظرفیت تولید نفت عربستان سعودی به ۱۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ است اما ناصر هشدار داد سرمایه‌گذاری جهانی در هیدروکربن‌ها همچنان بسیار اندک، بسیار دیرهنگام و بسیار کوتاه مدت است.

بر اساس گزارش رویترز، مدیرعامل آرامکو گفت: سرمایه‌گذاری در حالی اندک مانده که ظرفیت مازاد تولید چندانی باقی نمانده و با وجود موانع اقتصادی قدرتمند، تقاضا برای نفت نسبتا مطلوب مانده است. هنگامی که اقتصاد جهانی بهبود پیدا کند، انتظار می‌رود تقاضا، بهبود بیشتری پیدا کند و ظرفیت مازاد تولید نفت اندکی که وجود دارد هم استفاده شود. به همین دلیل است که عمیقا نگران هستم.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 274810

ارسال نظر