|

تنها گزینه موجود برای حل بحران کم‌آبی مشخص شد

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت منابع آبی کشور در حوزه شرب، کشاورزی و دامداری بر کسی پوشیده نبوده و تنها راهکار در کوتاه مدت صرفه جویی در مصرف و در بلند مدت ایجاد سدهای آبخیز داری و بهره گیری از منابع آب دریاها است.

احمد مرادی، با تاکید بر ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی کشور، بیان کرد: مدیریت منابع آبی کشور به چندین حوزه بر می‌گردد؛ یکی از این حوزه ها منابع آبی موجود در پشت سدهاست که کمیسیون انرژی نیز در این حوزه نقش دارد. بخشی دیگر به توزیع آب باز می گردد. آنچه که امروز مشخص است پس انداز ما در حوزه آب یعنی منابع آب های زیرزمینی به اتمام رسیده است.

بارندگی های پیاپی نیز مشکل آب را حل نمی کند

وی در ادامه با بیان اینکه به گفته کارشناسان اگر بارندگی های پیاپی هم هر سال داشته باشیم، بازهم با مشکل آب مواجه هستیم،‌ اظهار کرد: یکی از راهکارهای روی میز برای حل مشکل، شیرین سازی آب دریا است، استان هایی که در جوار دریا هستند می توانند از منابع آبی موجود در دریا استفاده کنند. این مورد نقطه اتکا و امید کشور در حوزه تامین آب است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: شیرین سازی آب دریا بالای ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان در هر مترمکعب برای دولت هزینه دارد در صورتی که جمع آوری آب های سطحی و تقویت منابع آب های زیر زمینی به مراتب هزینه کم تری دارد.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بهترین گزینه موجود صرفه جویی و مدیریت صحیح مصرف آب است. از سوی دیگر ما باید به سمت مدیریت آب های سطحی نیز گام برداریم. بارندگی های اندکی که در کشور اتفاق می افتد همگی به سمت دریاها جاری می شوند. در صورتی که ما می توانیم این منابع آبی را جمع آوری کرده و از آن بهره ببریم، امروز هیچ استفاده بهینه ای از این منابع آبی نمی شود.

برنامه صحیحی در مدیریت منابع آبی دیده نمی شود

وی تصریح کرد: متاسفانه در مدیریت منابع آبی با مشکل مواجه هستیم و برنامه ریزی مناسبی نیز در این حوزه وجود ندارد. میزان بارندگی ها به شدت کاهش یافته و تامین آب سدها نیز با مشکل مواجه شده است. امروز باید به سمت احداث سدهای کوچک گام برداریم. باید بر روی سدهای آبخیزداری کار شود. باید یک تعاملی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو شکل بگیرد.

مرادی افزود: کم آبی در حال آسیب زدن به حوزه دامداری و کشاورزی کشور است، امروز در خیلی از روستاها دام ها به دلیل کم آبی در حال تلف شدن هستند، این وضعیت عشایر را نیز تحت تاثیر قرار داده است. دامداری که هزار راس دام دارد از کجا منابع آبی برای دام ها تامین کند. وضعیت منابع آب شرب نیز مشخص است پس باید برنامه ریزی صحیحی برای مدیریت مصرف در این حوزه صورت گیرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 278496

ارسال نظر

 

آخرین اخبار