تغییر و تحولات اساسی قیمت انرژی در جهان
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۸ سنت معادل ۰.۶۸ درصد افزایش به ۸۶ دلار و ۵۰ سنت رسید.
خوشبینی نسبتبه بهبود تقاضا برای سوخت در چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت دنیا پساز برداشته شدن محدودیتهای شدید کرونایی، باعث ادامه افزایش قیمت نفت در روز چهارشنبه شد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۸سنت معادل ۰.۶۸ درصد افزایش به ۸۶دلار و ۵۰سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۶۲سنت معادل ۰.۷۷ درصد افزایش ۸۰دلار و ۸۰سنت معامله میشود.
رشد اقتصاد چین در سال گذشته میلادی تا ۳درصد کاهش یافت و نتوانست به هدف ۵.۵ درصد تعیینشده توسط بانک مرکزی این کشور برسد. این دومین عملکرد بد اقتصاد چین از ۱۹۷۶بود. اما با توجه به برداشته شدن سیاست کرونای صفر در اوایل دسامبر، پیشبینی میشود رشد اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی به ۴.۹ درصد برسد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای نفت در چین در سال جاری میلادی به ۵۱۰هزار بشکه در روز میرسد. تقاضا در چین در ۲۰۲۲بهخاطر محدودیتهای کرونایی برای اولینبار پس از سالها کاهش یافته بود.
پیش بینی اوپک
اما اوپک پیشبینی خود از رشد تقاضای جهانی در ۲۰۲۳را روی همان ۲.۲۲ میلیون بشکه در روز ثابت نگه داشتهاست.
انتظار کاهش ۱.۸ میلیون بشکهای ذخایر نفت خام آمریکا علیرغم بالا رفتن ذخایر محصولات نفتی این کشور هم از قیمت نفت حمایت کردهاست.
در زمینه عرضه، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت در میادین نفتی بزرگ این کشور حدود ۷۷۳۰۰بشکه در روز افزایش یافته و به ۹.۳۸ میلیون بشکه در روز در فوریه میرسد.
تحلیلگران عقیده دارند کاهش عرضه نفت روسیه بهخاطر تحریمهای غربی و بازگشایی اقتصاد چین باعث کمبود نفت در بازار خواهد شد.
ارسال نظر