|

آغاز ابر پروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز از خرداد سال آینده

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: کار مهندسی پایه طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و انشاالله بخش اول این طرح در خرداد سال آینده برای هوشمندسازی 50 هزار کنتور به صورت پایلوت آغاز می‌شود.

انرژی آغاز ابر پروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز از خرداد سال آینده

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، ایران به‌عنوان دومین دارنده منابع گازی دنیا ظرفیت بالایی برای تولید گاز و حتی نقش‌آفرینی در بازار گاز منطقه دارد، اما در سال‌های اخیر با توجه به روند افسارگسیخته مصرف در کشور، حتی افزایش تولید در پارس جنوبی نیز نتوانسته پاسخگوی تقاضا باشد، به‌طوری که اکنون تراز گاز منفی شده و مجموع تقاضا از عرضه گاز پیشی‌ گرفته است.

اما پیش‌نیاز اجرای سیاست «قطعی گاز مشترکان پرمصرف» به‌ویژه در ماه‌های سرد سال، پس از اصلاح قیمت پلکان‌های مصرف که از دوسال گذشته اجرایی شد، نصب کنتور هوشمند برای این مشترکان است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این وظیفه به‌عهده شرکت ملی گاز ایران گذاشته شده بود.

طبق اعلام وزارت نفت، مشترکان پرمصرف گاز خانگی که جزو دهک‌های بالای جامعه‌اند، عامل کمبود گاز و خسارت به اقتصاد کشور هستند.

با این تفاسیر آنها در روزهای سرد سال در اولویت قطعی گاز نسبت به دیگر بخش‌های تولیدی مصرف‌کننده گاز قرار هستند، زیرا زمانی که سیستم کنتور مشترکان خانگی هوشمند نباشد این امکان برای شرکت ملی گاز وجود ندارد که به‌صورت آنلاین به داده‌های مصرف روزانه گاز مشترکان دسترسی داشته باشد.

مزیت بزرگ کنتورهای هوشمند گاز برای مصرف کننده

امروزه کمبود منابع انرژی موجب شده که کنترل مصرف برای جلوگیری از هدر رفت منابع انرژی در کشور به امری ضروری تبدیل شود و هوشمندسازی مصرف انرژی و استفاده از کنتور گاز هوشمند اهمیت صد چندان پیدا کند.

مزیت مهم کنتورهای هوشمند این است که مصرف گاز را کنترل کرده و امکان قیمت گذاری پویا را فراهم می کنند. از سویی با توجه به احتمال وجود دستکاری و خطای انسانی در خوانش کنتورها، استفاده از کنتورهای هوشمند مانند کنتور گاز هوشمند، کنتور آب هوشمند و کنتور برق هوشمند اهمیت زیادی پیدا کرده است.

هوشمندسازی کنتورها باعث کاهش مصرف انرژی و نیز کمتر شدن ضریب خطای محاسباتی می شود.

بر همین اساس رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با توضیح درباره آخرین وضعیت طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز اظهار داشت: پروژه هوشمندسازی امکان پایش و کنترل مصرف گاز را در اختیار شرکت ملی گاز قرار می‌دهدو در حال حاضر شرکت گاز ماهیانه یک عدد از میزان مصرف صنایع، بخش خانگی و تجاری از طریق شمارش کنتورها دارد.

وی درباره مشترکین بد مصرف افزود: برخی از مشترکان صنعتی، تجاری و خانگی، جزو مشترکان بدمصرف هستند و شرکت ملی گاز تنها بعد از بدمصرف کردن گاز توسط این مشترکان متوجه این موضوع خواهد شد و هیچ ابزاری برای جلوگیری از بدمصرفی قبل از وقوع یا حین وقوع ندارد.

وی درباره آخرین وضعیت پروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز توضیح داد: برای هوشمندسازی، یک مگاپروژه تعریف شده است.ما 27 میلیون مشترک گاز در کشور داریم. این پروژه شامل هوشمندسازی شمارشگرهاست. انگلیس هم‌اکنون 10 الی 12 سال است که چنین پروژه‌ای را آغاز کرده و تاکنون کنتور 4 الی 5 میلیون مشترک را هوشمند کرده است. پس پروژه هوشمندسازی یک پروژه بزرگی است.

نوشادی گفت: کار مهندسی پایه طرح هوشمندسازی تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و انشاالله بخش اول این طرح در خرداد سال آینده برای هوشمندسازی 50 هزار کنتور به صورت پایلوت و سپس در گام بعدی 3 میلیون مشترک آغاز خواهد شد. کار بدین صورت تعریف شده است که این 3 میلیون کنتور در 6 بسته 500 هزارتایی در نقاط مختلف اجرایی می‌شود.

بر اساس این گزارش، نصب کنتورهای هوشمند شرکت ملی گاز ایران برای هوشمند نمودن مصرف، شناسایی و وصول مطالبات مشترکان با اولویت مشترکان عمده پرمصرف بر اساس مفاد بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در کل کشور در دست اقدام است و هزینه مربوط به آن هم به شکل اقساطی دریافت خواهد شد.

منبع: برنا
کدخبر: 310071

ارسال نظر

 

آخرین اخبار