|

راز خاموشی‌ های زمستان ۱۴۰۳ برملا شد

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به کاهش تحویل گاز به نیروگاه‌ها و افزایش مصرف سوخت مایع در زمستان گذشته، از تاثیر منفی این موضوع بر ذخایر سوخت نیروگاهی و خاموشی‌های احتمالی در زمستان ۱۴۰۳ سخن گفت. وی همچنین بر لزوم بهینه‌سازی نیروگاه‌ها و افزایش راندمان آنها تأکید کرد.

انرژی

محمد بهرامی، درباره کسری گاز نیروگاهی در زمستان گذشته تحت‌تاثیر آسیب به خط لوله انتقال گاز اظهار داشت: این موضوع تاحدی روی موضوع کسری گاز تاثیر داشت زیرا تامین گاز را با اختلال مواجه کرد. وقفه‌ای که در زمان تعمیرات بوجود آمد در کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها تاثیرگذار بود.

وی افزود: این موضوع باعث شد نیروگاه‌ها در فصل تابستان سوخت مایع مصرف کنند و در نتیجه حجم ذخیره مازوت و گازوئیل نیروگاهی پایین رفت و در نتیجه گاز بیشتری نیاز داشتند.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: باتوجه به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی تحویل گاز به نیروگاه‌ها به میزان ۷ درصد کمتر شد و این منجر به این شد که میزان مصرف مازوت و گازوئیل بالا برود و همین موضوع روی ذخایر سوخت نیروگاهی تاثیر منفی گذاشت.

وی بیان داشت: در هر حال می‌توان گفت تاحدی خاموشی‌های زمستان ۱۴۰۳ نیز متاثر از این موضوع است.

 این نماینده مجلس گفت: در حال حاضر  بیش از ۸۰۰ میلیون متر مکعب تولید گاز داریم و باتوجه به برنامه‌ها ما باید این رقم را ۱۰۰۰ میلیون متر مکعب برسانیم.

وی با اشاره به موضوع راندمان نیروگاهی و مصرف بالای سوخت تصریح کرد: نیروگاه‌ها باید نسبت به بهینه‌سازی، اورهال کردن به موقع استفاده از تکنولوژی روز و افزایش راندمان اقدام کنند.

صادرات-برق

بهرامی با انتقاد از هدررفت گاز و سوخت در نیروگاه ها به خاطر راندمان پایین گفت: متوسط راندمان نیروگاه‌های کشور ۳۵ درصد است، درحالی که متوسط راندمان نیروگاه‌های جهان، کمتر از ۴۵ درصد نیست و لازم است در زمینه افزایش راندمان نیروگاه ها اقدام شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در توزیع برق ما ۱۱ درصد تلفات داریم، نیروگاه‌های داریم که با راندمان ۷ تا ۱۵ درصد کار می‌کنند، درواقع صنعت نیروگاهی موظف است نسبت به رفع این چالش‌ها اقدام کند تا مصرف سوخت نیز کنترل شود و در این راستا تسریع در توسعه تجدیدپذیرها یکی از راهکارهای مهم است.

منبع: ایلنا
کدخبر: 350049 خبرنگار گسترش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار