|

ضربه مهلک کرونا به این صنعت مهم

آژانس بین‌المللی انرژی، سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) و اداره اطلاعات انرژی امریکا هر سه توافق دارند که یک پنجم تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه دوم امسال میلادی از بین می‌رود.

انرژی ضربه مهلک کرونا به این صنعت مهم

یک پنجم تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه دوم امسال میلادی از بین می‌رود. هر سه آژانس بزرگ نفتی جهان حالا توافق دارند که پس از اعمال تعطیلی و قرنطینه‌ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان، دنیا با بزرگترین کاهش در مصرف نفت مواجه شده است. میزان این کاهش تقاضا نشان می‌دهد علی‌رغم کاهش تولید بی‌سابقه تولیدکنندگان، ذخایر نفتی در امسال میلادی افزایش می‌یابد.

آژانس بین‌المللی انرژی، سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) و اداره اطلاعات انرژی امریکا سه هفته پیش دورنمای شرایط بازار نفت را منتشر کردند و هر سه در مورد عمق این کاهش تقاضا توافق داشتند. دورنمای بدبینانه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی ماه گذشته اعلام کرده بود حالا مورد توافق دو نهاد دیگر هم قرار دارد یعنی دنیا در سه ماهه دوم امسال میلادی ۱.۷ میلیارد بشکه کمتر از همین دوره در سال گذشته مصرف خواهد کرد.

در گزارش هایی که در اواسط ماه آوریل منتشر شد، اداره اطلاعات انرژی امریکا و اوپک هر دو پیش‌بینی کرده بودند تقاضای نفت ۱۲ میلیون بشکه در روز در سه ماهه دوم نسبت به سال گذشته کاهش می‌یابد. آژانس بین‌المللی انرژی به تنهایی اعلام کرده بود این کاهش برابر با ۲۰ میلیون بشکه در روز است. از آن زمان با برداشته شدن تدریجی تعطیلی‌ها و بازگشایی برخی از کسب و کارها، دورنمای تقاضای نفت کمی خوش بینانه تر شده است.

 هر سه این سازمان‌ها توافق دارند که تقاضای نفت در نیمه دوم امسال میلادی بهبود می‌یابد ولی همچنان در کل سال ۲۰۲۰ پایین تر از سال گذشته خواهد بود.

 آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده بزرگترین نگرانی این است که آیا دولت‌ها می‌توانند بدون ایجاد موج دیگری در شیوع ویروس کرونا تعطیلی‌ها را بردارند. اگر چنین اتفاقی نیفتد یک سقوط دیگر در تقاضا با موج بعدی تعطیلی‌ها در پیش خواهد بود.

در حالی که اداره اطلاعات انرژی امریکا و اوپک در مورد میزان کاهش تقاضا در نیمه دوم امسال میلادی بدبین تر هستند، شرایط کلی بازار نفت خوشبینانه تر شده است که شاید نتیجه نشانه‌های اولیه پایان روند نزولی تقاضا باشد و یا تاثیر کاهش تولیدی که برای متعادل نگه داشتن بازار الزامی است.

 کاهش تولید توسط کشورهای تولید‌کننده نفت چه داوطلبانه باشد و چه اجباری، برای جبران سقوط تقاضا در ۳ ماهه فعلی کافی نیست. انتظار می‌رود ۷۸۰ میلیون بشکه دیگر (اوپک) و یا ۱.۱۲ میلیارد بشکه (آژانس بین‌المللی انرژی) طی سه ماهه دوم امسال میلادی به ذخایر نفتی اضافه شود. ولی این ذخایر در نیمه دوم سال با بهبود تقاضا و کاهش بیشتر تولید، پایین تر خواهند آمد.

 حتی اگر تقاضای نفت در ۲۰۲۱ به سطح قبل از شیوع ویروس کرونا بازگردد که یک دورنمای خوشبینانه است، تولیدکنندگان نفت همچنان تحت فشار خواهند بود.

منبع: تسنیم
کدخبر: 99053

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین