اصلاح حقوق بازنشستگان چگونه صورت میگیرد؟
طی روزهای گذشته، تعدادی از بازنشستگان کشوری با درجه استادی و اعضای هیات علمی دانشگاهها، از عدم افزایش ۱۸ درصدی حقوق خود گلایه داشتند که صندوق بازنشستگی کشوری در همین راستا توضیحاتی پیرامون نحوه افزایش حقوق این گروه ارائه داد.
گسترش نیوز: اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی عدم افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان عضو هیات علمی دانشگاهها اعلام کرد: افزایش حقوق درباره همه رستههای شغلی اعم از مشمولان قانون خدمات کشوری، هیات علمی، قضات و سایر افراد اعمال شده است، اما از آنجایی که در مصوبه دولت سقف حداکثر پرداخت مشخص شده بود، به همین دلیل در این مرحله درباره افرادی که حقوق بازنشستگیشان بیش از رقم ۱۱۰ میلیون و ۴۹۵ هزار ریال بوده چنین افزایشی تعلق نگرفته است.
در ادامه توضیحات صندوق بازنشستگی کشوری آمده است: از طرفی با توجه به اصلاحیه مصوب دولت در ۲۴ اردیبهشت ۹۸ و استثناء شدن اعضای هیات علمی، قضات، کادر سیاسی وزارت امور خارجه و کارکنان دیوان محاسبات کشور متعاقبا با ابلاغ مصوبه، نسبت به ترمیم حقوق این افراد نیز اقدام میشود.
در ادامه این توضیحات تاکید شده است: با توجه به برخی سوالات بازنشستگان تحت پوشش در این زمینه، نیاز است تا هر کدام به صورت موردی بررسی و پاسخ داده شوند. همچنین ممکن است استاد بازنشستهای به جای ۳۰ سال خدمت ۲۰ سال خدمت کرده و بازنشسته شده باشد که در این صورت هر یکسال کمبود خدمت تا ۳۰ سال طبق ضوابط مندرج در مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری به ازای هر سال کسر خدمت ۲.۵ درصد تا ۱۵ سال از امتیاز منطقه کسر یا مازاد بر ۳۰ سال ۲.۵ درصد اضافه میشود.
از سوی دیگر، بازنشستگانی که در سنوات اخیر بازنشسته شدند به دلیل دریافتی تعیین شده که معمولا بیش از امتیاز مقرر در مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری است، مشمول همسانسازی نمیشوند. هدف از اجرای همسانسازی برای گروهی است که با شرایط مشابه دریافتی کمتری دارند. بنابراین اگر به حقوق یک هیات علمی بازنشسته ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار تومان افزوده شده، به علت بیعدالتی یا اشتباه محاسباتی نبوده بلکه فرمول محاسبات حقوق و همسانسازی برای بازنشستگان با توجه به شرایط دوران اشتغال و زمان بازنشستگی متفاوت است.
منبع:ایسنا
ارسال نظر