|

سقوط شدید ارزش لیر لبنان در برابر دلار آمریکا

ارزش برابری لیر لبنان در مقابل دلار آمریکا تحت تاثیر ادامه بحران اقتصادی و سیاسی در این کشور به پایین‌ترین حد تاریخی خود رسید.

بانک و بیمه

هر دلار آمریکا در مبادلات روز چهارشنبه بازار غیررسمی بیروت در مقابل ۶۲۰۰ لیر لبنان فروش رفت. این در حالی است که از سال ۱۹۹۷ تاکنون نرخ برابری لیر لبنان در مقابل دلار حدود ۱۵۰۰ بوده و در حال حاضر نیز نرخ رسمی بانک مرکزی لبنان ۱۵۲۰ است.

رکود، کمبود و تورم ناشی از شیوع ویروس کرونا بر ابعاد بحران اقتصادی لبنان افزوده است؛ به طوری که با وجود تلاش‌های بانک مرکزی لبنان برای مدیریت سقوط ارزش لیر از طریق تزریق دلار به بازار، کمبود ارز همچنان به رشد نرخ غیررسمی دلار شتاب می‌دهد.

میزان بدهی‌های دولت لبنان با افزایش ۳۰ میلیاردی در کمتر از ۷ سال به ۶۰ میلیارد در سال ۲۰۱۹ رسیده که معادل ۱۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. همچنین روند نزولی رشد اقتصادی و صعودی نرخ تورم، همزمان با افزایش فشار آوارگان جنگ سوریه بر هزینه‌های دولت و بازار کار این کشور، شرایط زندگی مردم را دشوار کرده است.

همچنین مطابق اعلام سازمان جهانی شفافیت، سطح فساد در بخش عمومی لبنان از سال ۲۰۱۵ تاکنون ثابت مانده و این کشور هم رتبه با ایران، ۱۳۸ امین ساختار دولتی فاسد در میان ۱۸۰ کشور مورد ارزیابی، به شمار می‌رود.

بر همین اساس، این کشور از ۱۷ اکتبر سال گذشته و با شروع اعتراض‌های خیابانی به گرانی، درگیر بحران سیاسی دامنه‌داری شده که با وجود استعفای سعد حریری و ارائه برنامه اصلاحات اقتصادی از سوی دولت بعدی نه تنها فروکش نکرده بلکه با شیوع ویروس کرونا تشدید نسز شده است.

آشفتگی سیاسی در لبنان مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول را برای دریافت ۱۰ میلیارد دلار کمک مالی پیچیده کرده است.

حسان دیاب، نخست‌وزیر فعلی لبنان مورد حمایت گروه شبه‌نظامی حزب‌الله قرار دارد. بر همین اساس، کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا اعطای هرگونه کمک مالی به این کشور را منوط به اصلاحات بنیادین سیاسی در این کشور کرده‌اند. همزمان آمریکا نیز با تاکید بر تروریستی بودن گروه حزب‌الله خواستار روی کار آمدن دولتی بدون وابستگی به شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران است.

در چنین شرایطی، اندیشکده «گروه بین‌المللی بحران» وضعیت سیاسی و اقتصادی حاکم بر لبنان را اضطراری ارزیابی کرده و تاکید کرده که این کشور به کمک فوری جهانی نیاز دارد.

 

منبع: ایران جیب
کدخبر: 106511

ارسال نظر