|

اختصاصی گسترش نیوز:

هشدار: خطر حمله هکرها!

در دوران کرونا حملات سایبری بیش از گذشته شکل گرفته‌اند و بیشتر این حملات همراه با باج‌خواهی بوده است. در این مسیر فضای اتهام زنی بین کشورها نیز ایجاد شده است. شرایط موجود می‌تواند هشداری به کشورها پیرامون شکل‌گیری جنگ جهانی با محوریت حملات سایبری باشد.

بانک و بیمه هشدار: خطر حمله هکرها!

حمله واژه‌ای با بار منفی در همه زبان‌ها است و شاید خیلی از ما نگران حمله به کشور، خانه و اموالمان باشیم اما حمله سایبری واقعه‌ای است که بیش از حملات سنتی آسیب‌زننده هست. کوچک‌ترین اشتباه در امنیت سایبری کشورها را در شرایط بحرانی قرار خواهد داد. هکرها از همین اشتباهات کوچک استفاده می‌کنند. در چند ماه اخیر کشورهای زیادی با حملات سایبری دست‌وپنجه نرم کردند و چند کشور نیز در این خصوص متهم شده‌اند. همراه ما باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

حمله سایبری به بیش از ۲۰۰ شرکت آمریکایی

اوایل تیرماه امسال بود که بیش از ۲۰۰ شرکت آمریکایی مورد هدف حمله سایبری قرار گرفتند. این حمله با باج‌خواهی همراه بود و به ناچار شرکت‌ها برخی از سرورهای خود را قطع کردند. مرکز اصلی حملات شرکت آمریکایی «کاسیا» در فلوریدا بود. این شرکت، بیش از ۱۰ هزار مشتری در ۱۰ کشور دنیا دارد. وسعت این حملات به حدی بود که شورای امنیت امریکا برای اولین بار جلسه‌ای در این خصوص تشکیل داد.

حمله_سایبر3

باج‌خواهی جدید هکرها

حمله سایبری اخیر در امریکا کمی متفاوت بود و در این حمله هکرها از دولت امریکا درخواست بیت کوین داشتند. گزارش‌هایی هم هست که JBS آمریکا ۱۱ میلیون دلار بیت کوین به یکی از گروه‌های هکر به عنوان باج پرداخت کرده است. همچنین یک گروه هکری به بزرگ‌ترین شبکه خط لوله توزیع سوخت در آمریکا نیز حمله کرده بود که شرکت اپراتور این خط لوله ۷۵ بیت کوین به ارزش ۵.۳ میلیون دلار باج داد تا از شر هکرها خلاص شود. البته اف بی آی، با رهگیری موفق شد، ۶۳.۷ بیت کوین را از باج‌گیرهای سایبری بگیرد.

آمریکا برای مقابله با حملات سایبری پیشنهاد جایزه ۱۰ میلیون دلاری نیز داد. هرکس اطلاعاتی پیرامون شناسایی هکرها بدهد، این جایزه را دریافت خواهد کرد.

آمریکا تنها هدف حملات سایبری بود؟

در تیرماه امسال امریکا تنها کشوری نبود که از حملات سایبری آسیب دید. گزارش‌های امنیتی در سراسر جهان حکایت از این دارد که در این ماه بیش از ۲ هزار شرکت و سازمان خصوصی و دولتی در ۱۳۰۰ نقطه جهان مورد هدف قرار گرفته‌اند. البته بیشتر حملات در امریکا، ویتنام و هند بود. بر اساس تخمین‌های اولیه این حملات بیش از صدها هزار دلار خسارت برای کشورها داشته است. نکته مهم عمق آسیب‌پذیری کشورها در فضای آنلاین هست که با شیوع کرونا ظاهراً بیشتر شده است. در ادامه به حملات اخیر به چند کشور از جمله ایران می‌پردازیم.

حملات سایبری به ایران

در ماه گذشته در ایران نیز چندین حمله سایبری انجام شد. به طور مثال حمله سایبری به اتوماسیون اداری وزارت راه و شهرسازی شرکت راه‌آهن ایران را مجبور به تغییر حالت گراف (مدیریت سیر و حرکت) از سیستمی به دستی کرد. این حملات چندساعتی وب‌سایت وزارت راه را از دسترس خارج کرد. در ساعت‌های اولیه وزیر ارتباطات به سازمان‌ها در خصوص حملات سایبری هشدار داد. او حملات اخیر را شبیه حملات باج افزاری اردیبهشت  سال ۱۳۹۷ دانست. نکته مهم این هست که  ۲۰ بدافزار در حمله سایبری به سازمان‌های دولتی کشف شد.

راه_آهن

بعد از حمله سایبری به وزارت راه گروه مایکروسافت اعلام کرد که گروهی وابسته به اسرائیل قصد فروش نرم‌افزاری برای نفوذ به سیستم‌ عامل‌ های ایران را داشته است. البته این تلاش ناموفق بود.

حمله سایبری به کشورها در چند ماه اخیر

کشورهای زیادی در چند ماه اخیر درگیر حملات سایبری شده‌اند و اختلال‌هایی را نیز در این کشورها شاهد بودیم در ادامه به این حملات به صورت تیتروار می‌پردازیم.

  • سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه حمله سایبری به ارتباط تلویزیونی پوتین را تائید کرد.
  • حمله هکری به سایت‌های بیمارستان‌های اسرائیل و از دست رفتن داده‌های این بیمارستان را شاهد بودیم.
  • سایت وزارت دفاع روسیه هدف حمله سایبری خارجی قرار گرفت اما این حمله خسارت چندانی نداشت.
  • حمله سایبری بیش از هشتصد فروشگاه را در سوئد تعطیل کرد.
  • حمله سایبری به دانشگاهی در انگلیس تمام خدمات آموزش آنلاین این دانشگاه را مختل کرد.
  • دولت لهستان نیز از حمله سایبری به چند پایگاه خود خبر داد و گزارش‌هایی در این خصوص منتشر شد که احتمالاً مواد رادیواکتیو از لیتوانی به نقاط مرزی این کشور پخش شده است.

حمله_سایبری2

حمله سایبری منتهی به جنگ خواهد شد؟

پیشرفت فناوری اطلاعات در ابتدا خیلی‌ها را نگران کرد. به این واسطه که ابزار جنگ با فناوری‌های جدید پیشرفته و مخرب‌تر می‌شوند اما نباید فراموش کنیم که در جنگ‌های آینده ابزار جنگی معنا ندارد و فناوری هست که به ابزار شروع جنگ تبدیل می‌شود. حملات سایبری در آینده با تأثیر بر خودروهای هوشمند، هواپیماها، قطارها و نفوذ به داده‌های امنیتی جنگی سختی را ایجاد خواهند کرد. در حال حاضر نزاع سایبری بین غرب و شرق (امریکا و چین) نمونه کوچکی از رویدادهایی هست که در آینده ممکن بشریت را تحت تأثیر قرار دهد. امنیت اطلاعاتی و سایبری موضوع مهمی هست که اگر در این خصوص به درستی و به موقع هزینه نشود، باید شاهد رویدادها خطرناکی باشیم که کوچک‌ترین آن حملات سایبری تیرماه به چندین کشور بود.

 

کدخبر: 187573 رویا رئیسی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار