بررسی روند ماهانه قیمت دلار + جدول
بررسی روند ماهانه قیمت دلار حاکی از آن است که متوسط قیمت ماهانه سیر صعودی را دنبال کرد، اما پراکندگی دادهها یا به تعبیری دامنه نوسان قیمت دلار کاهش یافت.
مقایسه قیمتهای انتهای روز نرخ دلار در بازار آزاد برای ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر ماه نشان میدهد، با وجود اینکه روند قیمتها طی این سه ماه صعودی بوده است، اما پراکندگی دادهها کاهش یافته است.
متوسط قیمت دلار از ۲۲ هزار و ۷۵۵ تومان در اردیبهشت ماه به ۲۳ هزار و ۷۷۵ تومان در مرداد ماه افزایش یافت. قیمت متوسط دلار در حرکت از خرداد به سمت تیر نیز روند صعودی را دنبال کرد و به ۲۴ هزار و ۷۵۷ تومان رسید.
بر اساس دادههایی که طی این سه ماه از بازار آزاد جمعآوری شدهاند، نرخ دلار در اردیبهشت ماه بین ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومان و ۲۴ هزار و ۴۰ تومان نوسان داشت، این دامنه قیمتی نشان می دهد، اختلاف بین بیشترین و کمترین قیمت دلار در این ماه نزدیک به ۳ هزار و ۲۴۰ تومان بود.
انحراف معیار بالا به معنای این است که فرصت زیادی برای نوسانگیری و حرکتهای سوداگرانه در بازار وجود دارد، ونشاندهنده ریسک بالای سرمایهگذاری است، وقتی انحراف معیار قیمت دلار بالا است یعنی ریسک سرمایهگذاری در بازار ارز بالا است در مقابل انحراف معیار پایین نشان از کاهش ریسک در بازار ارز دارد. در بررسی روند انحراف معیار دادههای اردیبهشت ماه که معیار مناسبتری برای توضیح نوسان نرخ دلار در این بازه زمانی است، رقم انحراف معیار در دومین ماه سال حدود ۹۵۵ تومان است.
با حرکت از اردیبهشت به سمت خرداد ماه اختلاف بین کمترین و بیشترین قیمت به ۱۵۵۰ تومان و انحراف معیار دادهها به ۴۳۹ تومان کاهش یافت. در ماه بعد یعنی تیر ماه نیز روند افزایشی قیمت و محدود شدند دامنه نوسان ادامه یافت. اختلاف بین بیشترین و کمترین قیمت به ۱۱۷۰ تومان رسید و انحراف معیار دادهها به ۳۶۱ تومان کاهش یافت.
این روند نشان می دهد در ابتدای تابستان میزان انحراف معیار قیمت دلار در بازار کمتر از ماه های قبل بوده است. بنابراین این مسیر اگر ادامه یابد می تواند نشانه از کاهش دامنه نوسان دلار و تثبیت قیمت در بازه ای مشخص باشد.
ارسال نظر