|

بیت کوین جای دلار را می گیرد؟

این سوال بارها شنیده می شود که آیا می توان رمز ارزها را جایکزین پول دانست. کارشناسان اقتصادی برجسته بر این باورند تا رسیدن به این نقطه فاصله زیادی داریم.

اقتصاد دنیا با سرعت زیادی در حال تغییر است. با عرضه ارزهای دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال این سوال مهم ایجاد می شود که آیا دنیا به سمت و سوی تازه ای حرکت می کند. برخی بر این باورند که ارزهای دیجیتال نسل اینده پول در دنیا هستند و می تواند سیستم پولی دنیا را متحول کنند ولی اقتصاددانان برجسته این دیدگاه را نمی پذیرند.

کنیث راگوف که در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ میلادی به عنوان اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول فعالیت می کرد بر این باور است استیبل کوین ها و رمز ارزها تا تبدیل شدن به یک ارز پر مصرف و جایگزین دلار راه درازی در پیش دارند.

هنوز بازار رمز ارزها چندان شفاف نیست و زمانی می توان از آن ها به عنوان یک ارز جایگزین دلار نام برد که شفافیتی معادل  ابزارهای مالی موجود در دنیا را داشته باشند. او ادامه داد: «مهمترین مساله در دنیای ارزهای دیجیتال قانون گذاری این فضا است. باید نظام پولی دیجیتال به گونه ای قانونگذاری شود که بانکهای مرکزی بتوانند به عنوان پشتوانه این بازار حس امنیت مالی و پولی را تجربه کنند و  این حس را به اقتصاد نیز القا کنند. فعلا در  اولین مرحله پولهای دیجیتال بانکهای مرکزی باید به بازار عرضه شود که برخی از کشورها از جمله چین استفاده آزمایشی از ان را اغاز کرده است و در کشورهای دیگری مانند هند و امریکا  مطالعات اولیه در این زمینه انجام شده است. دولت چین در نظر دارد از شروع المپیک تابستانه، یوان دیجیتال را به عنوان تنها ارز مورد استفاده مردم معرفی کنند و استفاده از پول کاغذی را ممنوع کند. هند اعلام کرده است از انتهای امسال عرضه ازمایشی روپیه دیجیتال را شروع می کند و مطالعات اولیه برای عرضه دلار دیجیتال هم در امریکا شروع شده است.»

 مجمع جهانی اقتصاد هم اخیرا اعلام کرده است برای رسیدن به الگویی مشابه برتون وودز برای ارزهای مجازی باید زیرساختهای زیادی تغییر کند و قوانین زیادی در این حوزه تنظیم و اجرا شود. این مسیر از سال ۲۰۰۸ با جدیت پیگیری شده بود و در صورتیکه همه گیری کرونا جهان را درگیر نمی کرد، شاید رسیدن به ان نقطه سریعتر اتفاق می افتاد ولی در شرایط فعلی حداقل یک دهه دیگر زمان نیاز است تا دنیا بتواند به ان شرایط برسد.

این مسایل در شرایطی مطرح می شود که ارزش بازار رمز ارزها طی یک سال اخیر با نوسان های زیادی همراه بود ولی مقایسه قیمتهای کنونی با قیمتهایی که قبل از همه گیری کرونا تجربه شده بود، نشان از رشدی چشمگیر در بازار دارد.

 اولین ارز دیجیتال در سال ۲۰۰۸ وارد بازار شد. در آن زمان ساتوشی ناکاموتو هدف خود از عرضه اولین رمز ارز را ایجاد یک فرم خصوصی پول بدون دخالت بانک مرکزی یا بانکهای تجاری  کشورها عنوان کرد. از ان زمان تا کنون هزاران ارز مجازی در دنیا ایجاد شده است ولی هیچ یک از انها نتوانسته تمام وظایف پول را در اقتصاد بر عهده بگیرد و به  عنوان یک واحد پول استفاده شود.

کنیث راگوف در انتهای مصاحبه خود با وب سایت مارکت واچ تاکید کرد تا کنون ارزهای مجازی بیش از اینکه باری از دوش دنیا بردارند، به اقتصاد دنیا آسیب وارد کردند. زمینه را برای فعالیتهای غیر قانونی و مجرمانه فراهم کردند و مشکلات اقتصادی زیادی را برای افرادی که بدون اگاهی وارد این بازار شدند فراهم کردند.

در پایان باید گفت که دنیا در استانه تغییرات بزرگی است که این تغییرات در جریان چهارمین انقلاب صنعتی و توسعه سریع تکنولوژی اتفاق خواهد  افتاد و جهان تازه ای را ایجاد کند. جهانی که با انچه می شناختیم تفاوت های زیادی خواهد داشت.

 

منبع: بازار
کدخبر: 201252

ارسال نظر

 

آخرین اخبار