مدیرعامل خبر داد: رشد ۹۸ درصدی پورتفوی بیمه البرز در امسال
به گفته مدیرعامل شرکت بیمه البرز بازار مالی شامل بیمه، بورس و بانک را میتوان مثلث توسعه مالی نامید که در مثلث توسعه مالی، بیمه پایگاه اطمینان است که برای توسعه هر دو بازار ضروری است.در نتیجه این مثلث بدون بیمه، کم رنگ و ناکارا باقی میماند.
به گفته مدیرعامل شرکت بیمه البرز بازار مالی شامل بیمه، بورس و بانک را میتوان مثلث توسعه مالی نامید که در مثلث توسعه مالی، بیمه پایگاه اطمینان است که برای توسعه هر دو بازار ضروری است.در نتیجه این مثلث بدون بیمه، کم رنگ و ناکارا باقی میماند.
محسن پورکیانی میگوید حتی در بسیاری از کشورهای جهان از بانک به عنوان نهاد تامین مالی کوتاه مدت و میان مدت استفاده میکنند و تامین مالی در بلند مدت به عهده نهادهای دیگر از جمله صنعت بیمه است. ادامه گفتوگوی ایسنا را با محسن پورکیانی، مدیرعامل بیمه البرز میخوانید:
* در ایران بازار بیمه و بازار سرمایه به مراتب از بازار پول کمرنگ تر است فکر میکنید چه باید کرد تا بازار بیمه که خود شما سالها در آن هستید پررنگ تر شود و همچنین بتواند با بازار سرمایه تعاملاتی داشته باشد؟
صنعت بیمه در جهان ضریب نفوذی برابر با حدود ۸ الی ۱۲ درصد دارد. این ضریب نفوذ در کشور ما حدود ۲ درصد است. یعنی صنعت ما یک پنجم اندازهای را دارد که باید داشته باشد. یعنی این که صنعت اصلا به جایی که باید برسد نرسیده و هنوز بسیار کوچک است. این در مورد بانکهای کشور صادق نیست. بیمهها و بازار سرمایه در کشور ما وظیفه تامین مالی خود را انجام نمیدهند و همه این وظیفه بر دوش بانک هاست و این همان است که میگویند اقتصاد ایران بانک محور است.
مهمترین چالش حال حاضر بیمه در ایران و صنعت بیمه را چه میدانید؟
هرکس ممکن است جوابی به این سوال بدهد اما از نظر بنده نبود سیستمهای یکپارچه بین سازمانی، عدم تبادل اطلاعات بین سازمانها و نهادهای خدمت دهنده در صنعت بیمه، نبود نهادهای رتبهبندی و تعیین میزان ریسک به لحاظ عمومی مهمترین چالشهای صنعت بیمه در ایران است.
بدون سیستم یکپارچه هم اکنون اجزای مختلف در صنعت بیمه بهصورت مجزا و بدون ارتباط ارگانیک با هم کار میکنند بنابراین فرصتهای فراوانی برای تقلب و فساد ایجاد میشود. به عنوان نمونه و بارزترین آن عدم ارتباط بین مجموعه سلامت کشور و بیمهها است که در خدمت رسانی ایجاد اشکال مینماید.
همچنین نبود نهادهای رتبهبندی، امکان سنجش صحیح ریسک افراد وجود نخواهد داشت، هنگامی که این امکان و این دیتا وجود نداشته باشد، امکان نرخ دهی مناسب برای شرکتهای بیمه وجود ندارد و نتیجه این ماجرا تحمیل زیان افراد پرریسک به افراد کم ریسک است. این نه عادلانه است و نه شرعی و یکی از موانعی است که باعث شده صنعت بیمه در کشور به اندازهای که باید رشد نکرده است. انشالله باید در این سمت هم حرکت کرد.
*ساختار بیمه در کشور و ساختار بیمه البرز را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا این ساختار به اندازه کافی بهینه طراحی شده و چابک عمل میکند؟
ساختار بیمه البرز نیز از ابتدای حضور بنده با رویکرد چابکسازی و نیز ایجاد امکان ارائه خدمات مطلوب تر و بهتر به مشتریان بازطراحی گردید. البته که در خصوص چابکسازی و تسهیل فرآیندهای اجرایی با هدف ارائه خدمات سریعتر به مشتریان باید اقدامات بیشتری انجام شود که در برنامه پنج ساله تنظیم شده برای شرکت و در افق ۱۴۰۵ پیشبینی شده است.
به نظر شما بزرگترین دارائی بیمه البرز چیست؟
اعتماد مردم ایران، سرمایه اصلی بیمه البرز است. من همیشه به همکارانم میگویم که نباید فراموش کنیم که این شرکت حاصل زحمت پیشینیان و اعتماد مردم است. اعتماد سخت بهدست میآید ولی آسان از دست میرود. با کمترین لغزشی از سوی مدیران، کوچکترین خطایی از سوی کارمندان و یا با ذرهای قصور در ارائه خدمات، اعتماد مردم خدشه دار میشود. ما مسئول اعتمادی هستیم که مردم به این شرکت، یعنی به ما داشتهاند.
با توجه به خساراتی که ویروس کرونا به صنعت و علیالخصوص صنعت بیمه وارد آورد، چه اقداماتی را در دستور کار قرار دادهاید و این ویروس چه تأثیری بر میزان پرتفوی یا خسارت شرکت بیمه البرز داشته است؟
همانطور که مستحضر هستید هنگام شیوع بیماری، نخستین رشتهای که بیشترین تاثیر را میپذیرد، بیمه درمان است و بعد از آن به دلیل افزایش مرگ و میر، بیمههای عمر هستند که وضعیتشان مورد سوال قرار میگیرد و این مسئله در بحران حاضر وجود دارند. در واقع، کوید۱۹ مجموعه گستردهای از چالشها برای بیمه گران زندگی ایجاد میکند. مسائل مربوط به تداوم کسب و کار، جابهجایی بازار و چشمانداز نامشخص مرگ و میر و... در سودآوری این رشته تاثیر میگذارد. یکی از جنبههای قابل بررسی، تغییرات نرخهای فوت/ حیات و جنبه دیگر تغییرات بخش سرمایهگذاری ذخایر است.
علاوه بر ریسکهای تحت پوشش بیمههای زندگی، میزان فروش و بازخرید بیمههای اندوخته ساز، فرآیندهای صدور و بیمهگری و همچنین حقبیمههای دریافتی بیمهگر نیز از بحران فعلی تاثیر میپذیرند. در بیمههای درمان، به دلیل افزایش افراد بستری در بیمارستانها و همچنین کمبود خدمات، تجهیزات و دارو، بیشترین و مستقیمترین اثر کرونا بر بیمهگران درمان بوده است. اما از طرفی، بیمهشدگان هر نوع درمان و جراحی انتخابی از فیزیوتراپی تا دندانپزشکی را کنسل کردهاند. بنابراین مراجعه به بیمارستانها به شدت کاهش پیدا کرده است و این الگو در پایین آمدن خسارت بیمه درمان در ایران موثر بوده است.
البته توجه به یک نکته نیز در کنار مضرات و مشکلاتی که کرونا برای صنعت بیمه کشور ایجاد کرد لازم است و آن هم ایجاد رویکرد استفاده بیشتر از خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و حرکت به سمت تحول دیجیتال در تمام حوزهها از جمله صدور و خسارت در شرکتهای بیمه بود. در همین راستا بیمه البرز نیز برنامه مدونی را تهیه و اقداماتی را آغاز نموده است.
با توجه به اهمیت طرح تحول دیجیتال در شرکتهای بیمه، چه راهکارهایی را در این خصوص در دستور کار قرار دادهاید؟
درحالحاضر و بدون اغراق بیش از ۹۰ درصد از فعالیتهای اداری شرکت در حوزه ستاد، شعب و نمایندگان در بستر دیجیتال انجام میشود و شرکت خود را نسبت به حفظ استانداردهای زیست محیطی متعهد میداند. مضاف بر آن راهاندازی فروش الکترونیکی در برخی از رشتهها که نیاز به بازدید اولیه ندارند، اعلام خسارت آنلاین، صدور معرفی نامه برای بیمههای درمان بهصورت آنلاین و.... اقداماتی است که جهت کاهش تردد بیمهگذاران در شرایط کرونایی موجود کشور انجام شده است.
مضاف برآن طراحی نرم افزارهایی جهت بازدید آنلاین خسارت بدنه خودرو، بازدید خسارت آنلاین در بیمههای آتشسوزی مسکونی و استفاده از بستر بلاکچین جهت تشویق بیمهگذاران به خرید بیمه نامه و.... در دستور کار قرار دارد که به امید خداوند متعال، در راستای برنامه عملیاتی ۵ساله تهیه شده و در افق ۱۴۰۵، عملیاتی خواهند شد.
شاخصهای عملکردی بیمه البرز درشش ماهه ۱۴۰۰ چه وضعیتی داشته اند؟
شرکت بیمه البرز با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت در عرصه صنعت بیمه کشور، توانسته است با اتکا به اعتبار و خوشنامی نزد مشتریان و بهرهمندی از توانایی حرفهای و تخصصی کارکنان و توانگری مالی و مدیریتی خود، همواره جایگاه خود را در بازار سرمایه حفظ نماید. در این میان با توجه به زیانده بودن برخی رشتههای بیمهای، بیمه البرز تلاش کرده است ترکیب فعلی پرتفوی خود را بر مبنای رعایت اصول اخلاق بیمهگری تعدیل کرده و سهم رشتههای اختیاری و سودآور را افزایش و در رشتههایی مانند باربری، مهندسی، نفت و انرژی و آتش سوزی به صورت تخصصی فعالیت کند.
علاوه بر این تشویق نمایندگان به فروش بیمههای خرد و انفرادی و جذب نمایندگان تخصصی بیمه عمر از جمله اقداماتی است که به منظور دستیابی به ترکیب بهینه پرتفوی شرکت با جدیت دنبال شده است. بر این اساس در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ البرز توانسته است پرتفوی هدفمند و کنترل شده خود را ۹۸ درصد رشد دهد. لازم به تأکید است علاوه بر حوزه بیمه گری شرکت بیمه البرز در حوزه سرمایهگذاری نیز توفیقات بسیار خوبی را بهدست آورده که نمونه آن نرخ بازدهی بسیار مطلوب در حوزه سرمایهگذاری است.
با توجه به بالا بودن نرخ بازدهی شرکت بیمه البرز در حوزه سرمایهگذاریها، دلیل این موفقیت را چه میدانید؟
بیمه البرز در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ با رویکرد حفظ چارچوبهای قانونی و توجه به نصابهای مندرج در آییننامه سرمایهگذاری بیمه مرکزی ایران اقدام به انجام سرمایهگذاری با سبد متنوع و استفاده از همه ظرفیتهای موجود نموده است. علاوه بر این با بهرهمندی از نظرات خبرگان این حوزه در قالب شورای سرمایهگذاری موفق به افزایش میزان سرمایهگذاریهای بورسی، تقویت حوزه ساختمان و نیز در بخش سپرده گذاریهای بانکی گردیده است. البته که سودآوری در حوزه عملیات بیمه گری نیز برای این شرکت اتفاق افتاده است.
لطفا دلایل سودآوری بیمه البرز در عملیات بیمه گری در این دوره را بیان کنید؟
یکی از دلایل موفقیت بیمه البرز تمرکز بر خرد فروشی است بیمه البرز تلاش کرده است سازمان فروش برای فروش بیمههای زندگی ایجاد نماید و معتقد است با رعایت استاندارهای مشتری مداری میبایست سطح رضایت مشتریان خود را افزایش دهد و موید این موضوع نرخ تمدید مطلوب توسط بیمهگذاران نزد بیمه البرز میباشد. علاوه بر اینها انعقاد قرارداد با شرکتهای بزرگ و ارائه خدمات به آنها مانند سازمان بنادر و کشتیرانی، شرکت نفت و پیمانکاران و کانون انجمن صنفی حملونقل بر پایه اتکا بر توان علمی و عملی مدیران اجرایی و کارشناسان بیمه البرز امکانپذیر شده است که مزیت رقابتی بزرگی برای شرکت محسوب میشود.
تا چه میزان به برنامه هایی که برای سال ۱۴۰۰ پیشبینی کرده بودید، دست پیدا کردهاید؟
پیشبینی عملکرد امسال، با عنایت به برنامه بلند مدت تهیه شده در افق ۱۴۰۵، روند سالهای گذشته و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و سیاسی شرکت تدوین گردید. با توجه به گزارش عملکر شش ماهه اول سال حرکت شرکت بسیار مطلوب بوده و تا حدودی از برنامه پیشبینی شده فراتر هستیم.
سهم بازار بیمه البرز درحالحاضر چقدر است و آیا برنامهای جهت توسعه این سهم دارید یا خیر؟
در حال حضر بیمه البرز بین ۴ شرکت اول بازار میباشد معتقد هستیم تنها در صورتی شرکت میتواند سهم خود از بازار را حفظ کند که در کنار پرتفوی بیمهگذاران بزرگ خردفروشی را گسترش دهد. خردفروشی و اتکا به بیمهگذاران خرد میتواند برای شرکت پرتفوی با ثباتی را به همراه بیاورد. در این راستا شرکت در تلاش است نمایندگان خود را در تمام بخشها و حوزهها با برنامههای مدون، فعال نماید به طوریکه در انتهای برنامه پنج ساله تهیه شده به عنوان لیدر بازر بیمه خصوصی کشور مطرح گردد.
*حفظ کردن اسرار بیمهگذاران و پرداخت خسارت در اسرع وقت از وظایف قانونی بیمه گران است، اگر شما از صد بخواهید نمرهای به صنعت بیمه ایران در این خصوص بدهید چه نمرهای خواهید داد؟ وضعیت بیمه البرز را در این خصوص چطور ارزیابی میفرمائید؟
در مورد شرکتهای بیمه دیگر بنده اطلاع خاصی ندارم، ولی در بیمه البرز به لحاظ قاعده و اصل حفظ اسرار بیمهگذاران، ما نباید هیچگونه اطلاعاتی را در زمینه بیمهگذاران افشا و یا منتشر نمائیم. اطلاعات بیمهگذاران برای شرکت ما محفوظ و غیرقابل ارائه به غیر است مگر اینکه از سوی مراجع ذیصلاح قانونی استعلام و پرسش گردد.
اینکه در مواردی با حضور بیمهگذاران چک خسارتی را تحویل بیمهگذار میدهیم و یا مراسمی را در این نوع موارد برگزار میکنیم با اطلاع، رضایت و حضوربیمهگذاران است و قصد و نیت هر دو طرف، ارتقای فرهنگ بیمه و اطلاع به عامه مردم است که به اهمیت بیمه و پیامدهای خسارت پی ببرند.
در بیمه البرز فرآیند رسیدگی به خسارت و پرداخت آن به بیمهگذاران به عنوان اصل مشتری مداری و برپایه سیاستهای کلان شرکت در کمترین زمان ممکن انجام میشود و میتوان نمره خوبی برای این حوزه در نظر گرفت کما اینکه نمونههای بارزی چون شرکت تولید شیرآلات در خراسان رضوی، بیمارستان محب و... نمونه هائی از این مورد میباشند.
*گفته میشود که بیمه عمر و زندگی در آینده یکی از مناسبترین و پرفروشترین بیمهها خواهد بود بیمه البرز برنامه خاصی در این زمینه دارد؟ در این روزها تبلیغات در این زمینه بسیار کمرنگ است آیا در زمینه فرهنگسازی در این زمینه برنامه خاصی دارید؟
بیمههای عمر و پس انداز باید بهتدریج در کشور جا بیفتد، در ژاپن، آلمان و دیگر کشورها عمده حق بیمهای که میگیرند مرتبط به بیمههای عمر و پس انداز میباشد. وقتی اقتصاد کشور ما دچار نوسان است در نتیجه خیلی نمیشود مردم را به سمت بیمههای عمر و زندگی پیش برد. باید وضعیت زندگی مردم، یک شرایط عادی و طبیعی پیدا کند تا مردم را با فرهنگسازی، آگاهی دهی و تبلیغات به این سمت سوق دهیم.کلا بیمههای عمر مهمترین پرتفوی شرکتهای بیمه در دنیا هستند و به لحاظ ساختاری هم بسیار متفاوت از کشور ما اداره میشوند.
ما با تغییر ساختار، ایجاد مدیریت فروش بیمههای زندگی، افزایش تعداد نمایندگان عمر و با تبلیغات هدفمند در این موضوع به سمت پیشرو بودن در بیمههای زندگی حرکت خواهیم کرد.
ارسال نظر