|

سیگنال های جدید برای افزایش نرخ بهره بانکی

زمزمه‌هایی از افزایش نرخ سود تسهیلات و سپرده شنیده می‌شود، چند سیگنال وجود دارد که نشان می‌دهد در آینده نزدیک این نرخ‌های سود افزیش یابند.

یکی از این سیگنال‌ها افزایش نرخ بهره بین بانکی است. طبق آخرین نرخ اعلامی از سمت بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی به ۲۰٫۶۱ درصد رسیده است. این رقم در ماه گذشته ۱۹٫۱ درصد بوده، یعنی نرخ بهره بین بانکی در ۵۰ روز گذشته بیشتر از یک درصد تغییر کرده است.

اولین سیگنال: نرخ بهره بین بانکی

این در حالی است که نرخ سپرده بانکی نزد بانک‌ها در حال حاضر ۱۸ درصد تعیین شده. تحلیل کارشناسان بانکی از افزایش نرخ بهره بین بانکی، افزایش نرخ سود سپرده و تسهیلات است.

درباره این موضوع کامران ندری، اقتصاددان و استاد دانشگاه هم معتقد است: با  بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی باید منتظر افزایش نرخ سود بین بانکی بود.

این کارشناس اقتصادی در این باره توضیح می‌دهد: به دلیل بالا رفتن هزینه تامین منابع برای بانک‌ها به صرفه است تا نرخ سپرد بانکی را افزایش دهند تا سپرده‌گذاران بیشتری جذب بانک‌ها شوند. به گفته او وقتی نرخ بهره بازار بین بانکی بالا می‌رود، به طور طبیعی و منطقی بانک باید نرخ سود سپرده و تسهیلات را بالا ببرد.

در مجموع، با افزایش نرخ بهره بین بانکی، سود سپرده هم افزایش پیدا می‌کند و در نهایت از طریق کانال نرخ بهره، تورم کنترل می‌شود.

سیگنال دوم: توافق بانک مرکزی با بورس

به نظر می‌رسد یکی از سیگنال‌ها به توافق عجیب بانک مرکزی با سازمان بورس برگردد. دولت طی روزهای اخیر برای شرایط بورس توسط مجلسی‌ها تحت فشار قرار گرفت.

چند روز قبل بین بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان بورس توافقی برای هماهنگی سیاست‌گذاری در بازارهای مالی شکل گرفت. با توجه به این مساله و بالارفتن نرخ بهره بین بانکی احتمال افت شاخص بورس هم وجود دارد.

چندی پیش محمد مهدی سماواتی، کارشناس بازار سرمایه در باره تاثیر این نرخ بهره بین بانکی گفت: زمانی که نرخ بهره بانکی روند افزایشی پیدا می‌کند، هم‌سو با آن روند نرخ سپرده بانکی هم رشد می‌کند. افزایش تمایل سرمایه‌گذاری در بانک‌ها و خارج شدن نقدینگی از بازار سهام دلیل مهمی برای افت شاخص بورس است.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 215927

ارسال نظر

 

آخرین اخبار