|

رفع مشکلات اقتصادی با کنترل تورم

سرپرست معاونت امور بانک و بیمه سازمان بازرسی کشور گفت: اگر در نظام بانکی شرایطی فراهم شد که تورم کنترل شود بخش عمده‌ای از مشکلات رفع خواهد شد.

بانک و بیمه

جعفر حسینی سرپرست معاونت امور بانک و بیمه سازمان بازرسی کشور در نشست ملی مطالبه گران حوزه بانک و بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های جدی که در نظام بانکی وجود دارد مطالبات غیر جاری است گفت: مطالبات غیر جاری در شبکه بانکی از بعد‌های مختلف قابل بحث است که یک بعد آن آمار‌های رسمی است که از بانک مرکزی دریافت می‌کنیم. به عنوان مثال عنوان می‌شود که مطالبات غیر جاری شبکه بانکی در ۴ یا ۵ سال اخیر، از ۱۲ درصد به ۸ درصد رسیده است.

وی افزود: در دنیا معدل جهانی نسبت مطالبات قاعده جاری در حدود ۳ تا ۴ درصد است، یعنی مطالبات غیرجاری در شبکه بانکی ما در بهترین حالت، دو برابر معدل جهانی است، اما اگر دقیق‌تر بررسی کنیم متاسفانه با صورت‌های مالی بانک‌های دارای مطالبات پنهان مواجه می‌شویم. در واقع آمار‌های واقعی نزدیک به ۲ یا ۳ برابر ارقامی است که به صورت رسمی اعلام می‌شود به همین دلیل بانک‌ها آن کارکرد‌های واقعی را ندارند.

حسینی تصریح کرد: نظام بانکی ما بیماری است و آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که طی ۵۰ سال گذشته دارای تورم دو رقمی بودیم. عوامل متعددی در این بین وجود دارد. به عنوان مثال، بزرگترین سندی مالی در کشور که به نام سند بودجه است معمولا به صورت سالانه توسط دولت تهیه و تنظیم می‌شود. اگر مراجعه‌ای داشته باشیم، طی سنوات گذشته این سند دارای کسری بودجه بوده است. به همین جهت برای جبران این کسری، بهترین و کوتاه‌ترین راه دست درازی به منابع بانک مرکزی است.

سرپرست معاونت امور بانک و بیمه سازمان بازرسی کشور خاطر نشان کرد: آسیب‌های جدی در نظام بانکی کشور وجود دارد که از عوامل درون بانک تا بیرون آن در عدم توفیقات بانکی نقش آفرینی می‌کنند. با کارکرد‌هایی که در نظام اقتصادی حاکم کرده ایم همواره بدحساب‌ها را مورد تشویق قرار داده ایم و متاسفانه از طرفی متغیر‌های اقتصادی نیز همواره ارتباط یک سو با یکدیگر ندارند.

وی ادامه داد: ابر چالشی که در نظام اقتصادی ما وجود دارد و موجبات بخش عمده‌ای از مفاسد را ایجاد می‌کند شاخصی به نام تورم است. اگر در نظام بانکی شرایط فراهم شد که تورم کنترل شود بخش عمده‌ای از مشکلات رفع خواهد شد.

جعفر حسینی در پایان گفت: دولت با عدم بالانس در درآمد و هزینه هایش و با تاثیراتی که بر فضای پولی کشور میگذارد، در بخش دیگر، مبانی قانونی که مجلس شورای اسلامی وضع کرده و همچنین عملکرد نظام بانکی، بخشی از مشکلات کنونی نظام بانکی موجود کشور را به وجود آورده اند.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو
کدخبر: 216608

ارسال نظر