|

پیش بینی جذاب از قیمت دلار در کوتاه مدت

یک اقتصاددان گفت: در صورت رفع تمامی تحریم‌ها و افزایش فروش نفت ایران ما شاهد کاهشی شدن نرخ ارز در سطح بازار خواهیم بود.

اکنون نزدیک به یک هفته از اظهارات رئیس جمهور مبنی بر افزایش فروش نفت و بازگشت منابع ارزی ایران در دیدار با بسیجیان می‌گذرد و طی این مدت، تحلیل و اظهار نظرات متفاوتی از سوی بسیاری از اقتصاددانان و کارشناسان مطرح اقتصادی انجام شده است؛ درحال حاضر از صحبت‌‎های رئیس جمهوری می‌توان دو پیام اقتصادی متفاوت را دریافت کرد.

نخست آن که با افزایش درآمد‌های نفتی و بازگشت منابع بلوکه شده ایران در بانک‌های خارجی، امکان دارد اقتصاد ایران به مانند سال‌های ۵۳ تا ۵۶ یعنی همزمان با حکومت دودمان پهلوی و سال‌های ۸۵ تا ۹۰ یعنی همزمان با ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد با عارضه اقتصادی تحت عنوان «بیماری هلندی» دست و پنجه نرم کند.

بیماری هلندی، عارضه‌ای بسیار خطرناک در اقتصاد کلان محسوب می‌شود؛ این عارضه. به علت افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و در پی آن افزایش چشمگیر درآمد صادراتی بروز می‌کند؛ به بیانی دیگر این اتفاق همزمان با افزایش درآمد‌های نفتی و به علت کاهش نرخ ارز یا عدم افزایش آن در حد نرخ تورم پدید می‌آید، در نتیجه این موضوع بخش صنعت کشور در عرصه رقابت بسیار ضعیف شده و در چنین شرایط ما شاهد رشد مصرف گرایی در فرهنگ اقتصادی یک کشور خواهیم بود.

از سوی دیگر از اظهارات رئیس جمهور این گونه می‌توان برداشت کرد با رشد فروش نفت و افزایش درآمد ارزی از یک سو و از سوی دیگر بازگشت منابع ارزی بلوکه شده کشور ما می‌توانیم شاهد رشد منابع ارزی کشور و در نتیجه کاهش نرخ ارز در بازار ارز باشیم

پیرو همین مسئله، «علی سرزعیم» اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبائی به تبین آینده اقتصاد و بازار ارز کشور پرداخته و پیرامون این مسئله اظهار کرد: در مرحله نخست باید این را در نظر داشته باشیم که چه حجمی از منابع ارزی بلوکه شده و یا چه میزان از درآمد حاصل از فروش نفت به چرخه اقتصاد کشور وارد می‌شود؛ بیماری هلندی زمانی به وقوع می‌پیوندد که منابع ارزی بسیار زیادی وارد چرخه اقتصاد یک کشور شود؛ درحال حاضر به نظر نمی‌رسد که اقتصاد ایران با تهدیدی تحت عنوان بیماری هلندی مواجه باشد.

این اقتصاددان در پایان با تاکید بر اثر گذار بودن نتایج مذاکرات وین در بازگشت منابع ارزی ایران خاطر نشان ساخت: اگر ایران بتواند با گروه ۱+۴ به توافق برسد، می‌توان در آن صورت انتظار این را داشته باشیم که ایران بتواند بازار‌های نفتی خود را پس از رفع تحریم‌ها پس گرفته و با ورد منابع بلوکه شده و درآمد اری ناشی از صادرات نفت قدری نرخ ارز دبازار نیز کاهش یابد؛ با تحقق چنین شرایط ما شاهد کاهش قیمت ۴ تا ۵ هزار تومانی نرخ ارز در بازار ارز خواهیم بود.

 

منبع: بازار
کدخبر: 220749
  • ناشناس ارسالی در

    این اقتصاد دان هیچ عقل و منطقی ندارد چون هنوز نمی داند اینها برای آبادی ایران و آسایش مردم نیامده اند که بخواهند تحریمه ا را بردارند

ارسال نظر

 

آخرین اخبار