|

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

آخرین وضعیت بیمه بیکاری / صندوق مستمری افراد جویای شغل فراموش شد؟

موسوی لارگانی از آخرین اصلاحات قانون بیکاری و سرنوشت طرح صندوق مستمری افراد جویای کار که در سال‌هاست در حاشیه قرار گرفته است، خبرداد.

گسترش نیوز: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار اصلاح ماده (۲۳) آیین‌نامه اجرایی قانون بیمه بیکاری شد که هیات وزیران به منظور چابک‌سازی دولت با این پیشنهاد موافقت کرد.

سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در مورد آخرین وضعیت بیمه بیکاری اظهار کرد: کمیسیون اجتماعی بر روی اصلاح آیین نامه قوانین بیمه بیکاری تمرکز دارد اما کمیسیون اقتصادی نیز آنها را در این مسیر همراهی کرده و طرح و پیشنهادهای خود را تشریح می‌کند.

موسوی لارگانی با اشاره به هدف اصلاح این آیین نامه، ادامه داد: با انسداد راه‌های سوء استفاده از بیمه بیکاری می‌توان استفاده حداکثری از منابع داشته باشیم و همچنین با کنترل و نظارت بهتر زمینه ارائه خدماتی مطلوبی مقرری‌بگیران فراهم می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طبق قانون کار مبلغی با عنوان حق بیمه‌ به طور ماهیانه از کارگر و کارفرما اخذ می‌شود تا در صورت بروز مشکلاتی همچون ناتوانی در ادامه همکای و... از بروز بحران جلوگیری شود. در این مواقع فرد دارای بیمه بیشترین استفاده را از صندوق بیمه بیکاری می‌برد.

وی افزود: البته استفاده از مزایا بیمه بیکاری به شرایطی همچون سابقه کاری، نوع پوشش دهی بیمه و... بستگی دارد و برای فرد واجب الشرایط مهلتی حدود ۳۰ روز در اعلام نیاز به دریافت خدمات بیمه‌ای در نظر گرفته شده است.

این نماینده مردم با بیان اینکه قانون بیمه بیکاری در سال ۶۹ به تصویب رسیده است و با گذشت این سال‌ها نیاز به بررسی و اصلاح موادی از این آیین‌نامه احساس می‌شود، مطرح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصد دارد تا در اصلاحیه آیین‌نامه قانون بیمه بیکاری راه‌های سوء استفاده‌های احتمالی از صندوق بیمه بیکاری که ناشی از ابهامات قانونی است را مسدود کند.

موسوی لارگانی معتقد است: با رفع خلاءهای قانونی و انسداد راه‌های سواستفاده از آیین نامه مذکور می‌توان خدمات کیفی را ارتقاء دهیم؛ به طور مثال تشکیل صندوقی برای افراد جویای کار نیز یکی از این خدماتی بوده که سال‌های گذشته مسائل پیرامون آن در مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار گرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح ایجاد صندوق مستمری برای افراد جویای کار در زیرمجموعه بیمه بیکاری قرار می‌گیرد و طبق بحث‌های مطرح در مجلس شورای اسلامی برای این گروه حداقل پرداختی برای امرار معاش در نظر گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: مستمری این گروه تا زمانی که فرد به کاری مشغول شود، ادامه پیدا می‌کند. البته در این طرح دقت شده تا مبلغ در نظر گیری آنها را از جست و جوی شغل منصرف نکند و همچنان به تلاش خود برای کسب مسئولیت ادامه دهند..

این نماینده مردم توضیح داد: متاسفانه با بروز مشکلاتی همچون تحریم‌ها و به وجود آمدن چالش‌های جدیدی در اقتصاد کلان کشور این موضوع در حاشیه قرار گرفت. چراکه تمرکز تمام قوا در رفع چالش‌های اقتصادی باعث تعویق اجرای طرح مستمری افراد جویای کار شده است.

موسوی لارگانی تشریح کرد: در بودجه بندی سال ۹۶ مبلغی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد اما نوسانات بازار ارز و دیگر مشکلات اقتصادی اولویت پرداختن به این موضوع را کاهش داد و تاکنون زمان مناسبی برای اجرای آن یافت نشده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: امید می‌رود این هدف به زودی محقق شود چرا که در نظرگیری حداقل مستمری می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی و احتماعی آن‌ها را رفع و فرد را نسبت به آینده امیدوار کند.

وی در مورد این سؤال خبرنگار مبنی بر اینکه با پایدار ماندن این مشکلات تکلیف نهایی این طرح چه می‌شود؟ پاسخ داد: بخش زیادی از نواقص و خلاءهای اقتصادی شناسایی‌شده‌اند و طبق اولویت‌بندی‌های مجلس به حل و رفع آنها پرداخته می‌شود. همان‌طور که اکنون موضوع اصلاح آیین‌نامه مورد تأکید و پیگیری نمایندگان است، دیگر مسائل مربوطه نظیر اجرای طرح صندوق مستمری افراد جویای کار نیز به‌زودی در دست اجرا قرار می‌گیرد.

این نماینده مردم ابراز کرد: تجربه شرایط تحریمی برای کشورمان تازگی ندارد و به‌خوبی می‌توانیم این شرایط دشوار حاضر را دور بزنیم. وضعیت اقتصادی شاید چندان مطلوب به نظر نرسد اما باتحمل یک برهه زمانی کوتاه می‌توانیم بهترین استفاده را از این جوّ برده و پیشرفت اقتصادی را به ارمغان بیاوریم.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب هم در جمع کارگزاران نظام تأکید ویژه‌ای بر رونق تولید داشته‌اند و از مسئولان خواستار شد تا عمده مشکلات تولیدکنندگان همچون کمبود سرمایه، مواد اولیه و موانع و بدهی که به نهاد تأمین اجتماعی، امور مالیاتی و.. را رفع کنند و با در نظرگیری شرایط ویژه آنها را یاری دهند.

موسوی لارگانی در خاتمه این گفت‌وگو گفت: بارونق تولید، اقتصاد کشور پویا می‌شود و با به ثمر رسیدن شرایط مطلوبی در فضای اقتصادی می‌توان به گسترش فعالیت‌های کیفی همانند ایجاد صندوق بیمه مستمری‌بگیران جویای کار پرداخت.

modatdaryatbime.jpg

کدخبر: 53713

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین