|

مدیرعامل اسبق بانک صادرات به گسترش‌نیوز خبر داد:

هیچ خطری سپرده‌های بانکی را تهدید نمی‌کند / عامل خلوتی بانک‌ها چیست؟

حاتمی‌یزدی گفت: علت اصلی خلوتی بانک ها، گسترش خدمات‌دهی بانکداری الکترونیک است چراکه با این وجود این بستر افراد تمایلی در صرف هزینه و انرژی برای حضور فیزیکی در شعب را ندارند.

گسترش نیوز: احمد حاتمی‌یزدی مدیرعامل اسبق بانک صادرات و کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در مورد خلوتی شعب بانک‌ها، اظهار کرد: در عصر ارتباط دیگر نیازی به شعبه فیزیکی احساس نمی‌شود؛ در این راستا بسیاری از بانک‌ها به‌منظور کاهش هزینه‌های خود به فعالیت شعب اضافه خاتمه داده‌اند.

حاتمی‌یزدی ادامه داد: متأسفانه بانک‌های دولتی دارای بیشترین نیرو اضافه هستند که این امر هزینه بسیاری هم بر دوش دولت می‌گذارد. بنابراین دولت برای حل این امر باید راهکار عملی در پیش بگیرد.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات بیان کرد: درحال‌حاضر بخش گسترده‌ای از نقل‌وانتقال‌های مالی ازجمله انتقال وجوه از حسابی به‌حساب دیگر و یا بانکی به بانک دیگر به‌صورت الکترونیکی فراهم‌شده است درنتیجه حجم کاری و به‌تبع آن لزوم به‌کارگیری نیروهای مربوطه به حداقل رسیده است.

وی ابراز کرد: اقدامات مالی مربوط به خدمات بیمارستانی و بهداشتی، آموزشی، خریدوفروش و تمام خدماتی که در شهر انجام می‌شود به‌طور الکترونیکی انجام می‌شود که این موضوع موجب کاهش حداکثری خطا، شفافیت مالی، سرعت در انجام امور و.. شده است.

این کارشناس اقتصادی مطرح کرد: اکنون تنها انجام اقداماتی همچون گشایش حساب سپرده‌گذاری و انجام عملیات اعتباری همچون وام‌گیری نیاز به مراجعه به شعب دارد.

حاتمی‌یزدی افزود: درگذشته پرداخت قبض تلفن و سایر خدمات این‌چنینی در شعب انجام می‌شود و مردم ناچار به پشت سر گذاشتن صف‌های طویلی بودند اما با الکترونیکی شدن امور این خدمات تسریع و تسهیل شده است.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات بابیان زمزمه‌هایی مبنی بر خلوتی بانک‌ها و وجود خطر برای دارایی آنها که به گوش می‌رسد، گفت: با توجه به گسترش خدمات‌دهی بانکداری الکترونیک افراد تمایلی در صرف هزینه و انرژی برای حضور فیزیکی در شعب را ندارند. اکنون نظام بانکداری با به‌کارگیری سامانه‌هایی همچون شتاب، چکاوک، ساتنا و... محدودیت‌های خدمات‌دهی را به‌طور چشم‌گیری کاهش داده است که این موضوع موفقیت بزرگی برای نظام بانکی محسوب می‌شو.

وی بابیان اینکه بانک‌ها بیش از هر بخش دیگری از اقتصاد به سامانه‌های الکترونیکی روی آورده‌اند، تشریح کرد: در چند دهه گذشته حجم پول بانک‌ها تغییر چندانی نکرده است چراکه جایگاه امن‌تری به‌جز بانک‌ها برای نگهداری سرمایه وجود ندارد و با توجه به بانکداری نوین، خلوتی شعب نمی‌تواند علت خوبی برای تکذیب این امر باشد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: بر کسی پوشیده نیست که سپرده‌های بلندمدت زمان زیادی در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد و تنها با حجم مالی مربوط به سپرده‌های کوتاه‌مدت به‌طور شناور در بازارهای موازی همانند بازار ارز و سکه جابه‌جا می‌شود.

وی افزود: متأسفانه در دولت نهم و دهم کمی از معنای واقعی سپرده‌های بلندمدت فاصله گرفتیم چراکه برخی از بانک‌ها برای جذب مشتری‌های خود و پرداخت سودی متقاعدکننده برای آنها سپرده‌های یک‌ساله اسمی ایجاد می‌کردند، به‌بیان‌دیگر در این نوع سپرده‌ها قراری مابین مشتری و بانک ایجاد می‌شود که فرد ضمن دریافت سود متقاعدکننده پس از گذشته یک الی دو ماه می‌تواند تصمیم جدیدی برای سپرده خود بگیرد.

حاتمی‌یزدی معتقد است: بازار سرمایه ما به‌اندازه نظام بانکی‌مان با خدمات الکترونیک آجین نشده و سامانه‌های کارآمدی را ارائه نکرده است بنابراین هیچ‌گاه بازار سرمایه قادر به تنزل جایگاه و محبوبیت سیستم بانکی در بین مردم نیست.

کدخبر: 53820

ارسال نظر