|

نایب رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور در گفت‌وگو با گسترش نیوز: ‌

خیال‌باف نباشیم؛ صنایع جای درآمدهای نفتی را نمی‌گیرند

بخشی گفت: هیچ صنعتی در کشور ما قادر به جایگزینی درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت نیست بنابراین تنها راه عبور از تنگناهای تحریم‌ها ایجاد کانالی برای ارتباط‌گیری و فروش آن است.

گسترش نیوز: چندی قبل عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی از یافتن راه‌های جایگزین برای درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت خبر داد که این اظهارنظر او موافقان و مخالفان زیادی را به همراه داشت.

لطفعلی بخشی نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور در گفت‌وگو با پایگاه خبری گسترش نیوز اظهار کرد: وضعیت صنایع به‌قدری وخیم است که هیچ صنعتی نمی‌تواند حتی یک‌سوم درآمدهای نفتی را هم حاصل کند بنابراین صحبت‌های همتی تنها یک شعار است.

بخشی ادامه داد: البته درآمدهای ارزی به‌اصطلاح یک‌شبه حاصل نمی‌شود و با ممارست در ایجاد بازار و مراوده خوب با همسایگان و جهان می‌توان انتظار پیشرفت داشته باشیم.

وی افزود: اکنون کشور ما تحریم بوده و به این واسطه مشکلات زیادی را متحمل شده است. متأسفانه به وجه‌المصالحه کشورها تبدیل‌شده‌ایم. به‌عبارت‌دیگر کشورهایی که با یکدیگر مشکل‌دارند، ما را وجه‌المصالحه قرار می‌دهند.

نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان معتقد است: متأسفانه کشورمان به‌جز نفت درآمد مطمئن دیگری ندارد. بنابراین باید سعی در ایجاد کانالی برای ارتباط‌گیری و فروش آن پیدا کنیم.

بخشی اضافه کرد: اکنون تحریم‌ها شکل جدی‌تری به خود گرفته و تنگناهای بیشتری برای فروش نفت به وجود آمده است. ازاین‌رو باید قیمت‌های جذاب‌تر و شرایط پرداخت آسان‌تری به خریداران پیشنهاد دهیم تا آنها ترغیب به معامله با ایران شوند.

نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان مطرح کرد: ساختار اقتصاد کشورمان به‌قدری ضعف دارند که نمی‌توانیم هیچ جایگزینی برای نفت در نظر بگیریم.

وی بابیان اینکه نقل‌وانتقال پول شرط نخست تجارت است و بودن لحاظ این فاکتور مهم نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم، تصریح کرد: بیشتر محصولات کشور کیفیت استاندارد جهانی را دارا نیست اما با فرض وجود مشتری برای اجناس نیز بازهم با چالش‌های دیگری همچون نبود شبکه بانکی مناسبی برای نقل و انتقالات مالی گریبان گیر هستیم.

بخشی مطرح کرد: کشورهایی همانند ترکیه به علت تحریم‌های موجود مراوده خود را با ایران قطع کرده‌اند، چراکه با اروپا و امریکا حجم معامله گسترده‌ای دارند. درنتیجه بین کشور ما و امریکا و اتحادیه اروپا، قطع همکاری با ایران را ترجیح می‌دهند.

نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان تأکید کرد: باید به دنبال راهی برای تقویت ارتباط خود با دیگر کشورها باشیم چراکه در غیر این صورت معامله در مورد هر محصولی با دیگر کشورها برایمان مشکل خواهد بود.

بخشی پیش‌نیاز توسعه صادرات غیرنفتی را تعاملی سازنده با جهان دانست و گفت: بیشترین مشکل ما به نبود بستر مناسبی برای ارتباط‌گیری با دیگر کشورها برمی‌گردد و با تقویت این موضوع می‌توان به آینده امیدوار بود.

کدخبر: 53902

ارسال نظر