|

معاون اعتباری و بین‌الملل بانک مهر اقتصاد به گسترش نیوز خبر داد؛

تولیدی‌ها وام اولویت‌دار می‌گیرند

نیک‌اختر گفت: بااینکه دارایی بانک‌ها رشد اندکی داشته است اما بااین‌حال دولت نظر ویژه‌ای بر رفع موانع تولید و ارائه وام متناسب با نیاز آنها دارد.

گسترش نیوز: ازاین‌رو سیاست‌گذاران به‌منظور ایجاد "رونق تولید" سعی در رفع موانع پیش روی واحدهای تولیدی را دارند. یکی از مشکلات اصلی و مشترک بین بنگاه‌های اقتصادی مربوط به تسهیلات و مشکلات مربوط به وام‌دهی برمی‌گردد.

ایرج نیک‌اختر معاون اعتباری و بین‌الملل بانک مهر اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز اظهار کرد: حمایت از تولید داخلی در همه دوره‌ها حائز اهمیت بوده است اما در سال‌های اخیر به علت شرایط تحریمی و تهدیدی این امر موردتوجه بیشتری قرارگرفته است.

نیک‌اختر بابیان اینکه امسال تمام نهادها عزم خود را جزم کرده‌اند تا شرایط مناسب‌تری برای فعالیت واحدهای تولیدی ایجاد شود، اضافه کرد: بانک مرکزی در راستای تحقق اهداف دولت قدم‌های خوبی در بخش اقتصادی برداشته است و طبق آخرین تصمیم‌گیری‌ها ابلاغیه‌هایی برای ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت و سهل‌الوصول صادر کرده است.

وی دشواری‌های ارائه تسهیلات و وام‌دهی به اشخاص ویژه را تکذیب کرد و ادامه داد: دستورالعمل‌ها و الزامات اخذ وام توسط بانک مرکزی ابلاغ می‌شود و این شرایط برای همه افراد و در تمام بانک‌ها ثابت است. اگر کسی خارج از مقررات مرسوم عمل کند به‌طورقطع شناسایی و با عوامل تخلف برخوردهای جدی خواهد شد.

معاون اعتباری و بین‌الملل بانک مهر اقتصاد با اشاره به گلایه‌مندی برخی از بنگاه‌های تولیدی از بازپرداخت‌های گران‌قیمت وام‌های بانکی، تشریح کرد: میزان تسهیلات و نوع بازپرداخت آن بستگی نیاز و اعتبار سنجی واحدها دارد. پیش از اینکه بانک اقدام به اعطا وام کند، کارشناسان مربوطه باید استحقاق دریافت تسهیلات را تأیید و بسته متناسب با آنها را پیشنهاد می‌کند.

وی افزایش ۲ الی ۳ برابری سرمایه در گردش بانک‌ها و همچنین افزایش تقاضای وام را بی‌تأثیر بر اولویت اعطای تسهیلات بنگاه‌های اقتصادی دانست و مطرح کرد: اکنون سرمایه در گردش بانک‌ها بیشتر شده و به دنبال آن تقاضا برای دریافت تسهیلات نیز افرایش پیداکرده است اما این موضوع باعث نمی‌شود تا اولویت اعطای وام به واحدهای تولیدی کاسته شود.

نیک‌اختر گفت: بااینکه دارایی بانک‌ها رشد اندکی داشته است اما بااین‌حال دولت نظر ویژه‌ای بر رفع موانع تولید دارد. این موضوع سال‌هاست موردتوجه قرارگرفته و امسال هم تمام نهادها عزم خود را در تحقق این امر جزم کرده‌اند.

کدخبر: 53907

ارسال نظر